
İşgalci ABD Afganistan'da camiye yönelik hava saldırısında 24 sivili katletti
İşgalci ABD Afganistan’da bir camiye hava saldırısı düzenledi. Saldırıda camide tefsir dersi yapmakta olan cemaatten 24 sivil katledildi, 10 sivil de yaralandı.
19-07-2019

Yerel kaynaklarca aktarılan bilgilere göre, Afganistan’ın Logar ilinin merkezinde ABD savaş uçakları bir camiyi vurdu.
Saldırının, yerel halkın camide tefsir dersi yaptığı esnada gerçekleştirildiği belirtildi.
Bölge kaynakları saldırı sonucunda caminin ağır hasar gördüğünü, camideki 24 sivilin katledildiğini, 10 sivilin de yaralandığını ifade etti.
Kabil hükümetine yakın kaynaklar saldırıda, camideki Taliban mensuplarının hedef alındığını öne sürdü. Logar il meclis başkanı saldırıda 3 Taliban üyesinin ve 3 çocuğun öldüğünü ifade etti.
ABD ve Kabil hükümetinin son dönemde Afganistan genelinde düzenlediği hava saldırıları ve baskınlarda yaşamını yitiren sivillerin sayısında artış yaşanıyor.
Ülkenin birçok noktasında saldırılar rapor edilemediği için sivil kayıplarında gerçek rakamların çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.
(Kaynak: H.Söz Haber)
Gazze’de son 24 saat içinde 19 şehid
Bir haftada 1.128 Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi
Merdavi: Batı Şeria’da direnişin artması işgalcilerin halkımızın iradesini kıramadığının göstergesi
Foreign Affairs: İran savaşı 1991'de kurulan Amerikan düzenini bitirdi
Gazze Şeridi’nde son 24 saatte 10 kardeşimiz katledildi
İktibas’ın Haziran sayısı çıktı
Filistinli mahkumlara sistematik işkence
Ehli Sünnet mi, Ehli Siyon mu?
Makaleler
Hava Durumu































































