
Mescidi Aksa’daki çatlaklar tehlikeli boyutlara ulaştı
Mescidi Aksa’nın bir parçası olan Mervani mescidinin duvar, kolon ve kirişlerinde önemli derecede çatlaklar meydana geldiğini açıklayan Aksa Vakıflar ve Tarihi Eserler Müessesesi, İslam dünyasına da acilen harekete geçilmesi çağrısında bulunuldu.
18-02-2010

Aksa Vakıflar ve Tarihi Eserler Müessesesi, Mescidi Aksa’nın bir parçası olan Mervani mescidinin duvar, kolon ve kirişlerinde önemli derecede çatlaklar meydana geldiğini açıkladı. Uzunluğu yer yer 3 metreyi bulan bu çatlaklar, Mervani mescidinin 20 farklı noktasında bulunuyor. Aksa Vakıflar ve Tarihi Eserler Müessesesi, “Bu çatlaklar, son derece tehlikeli boyutlara ulaştı” dedi.
Mesciddeki çatlakların fotoğraflarını yayınlayan Müessese, Mervani mescidindeki çatlaklarda Emevi Sarayı bölgesindeki kazı çalışmalarının etkisi olduğunu bildirdi. Müessese, İsrail hükümetinin Mervani mescidinin içerisinde ya da dışarısında her türlü restorasyona da müsaade etmediğini, bundan ötürü çatlakların günden güne büyüdüğü belirtti.
Mervani başta olmak üzere Mescidi Aksa’da meydana gelebilecek her türlü istisnai olaydan İsrail’in sorumlu olacağını açıklayan Müessese, İslâm dünyasına da acilen harekete geçilmesi çağrısında bulunuldu.
Müessese, “İşgalciler, Mescidi Aksa’nın tamamını hedef almaktadır. Fakat bugünlerde özellikle de Mervani mescidinde odaklanmışlardır. Burayı, sinagoga çevirmek istiyorlar. Mescidi Aksa’yı kurtarmak için tüm Müslüman ve Araplar, harekete geçmelidir" dedi.
(Kaynak: Timeturk)
Gazze, ulusal sınırların kurbanıdır
Filistinli gruplardan genel grev çağrısı
Siyonazi rejiminden Gazze'de yine okul katliamı: 27 Filistinli katledildi
İstanbul Mısır Konsolosluğu önünde "Refah Kapısı" eylemi
Siyonazi çetesinden Gazze saldırılarını genişletme kararı
MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ
Gazze halkı kıtlığa ve ölüme mahkum ediliyor
ABD-Siyonazi çetesi sahur vakti Gazze'de katliam yaptı, 350'den fazla maktul
Makaleler
Hava Durumu