Muhammed (a.s.)'ın ümmeti olmaktan daha büyük bir kimlik tanımıyoruz

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen "Mevlid-i Nebi" etkinliği büyük bir katılımla gerçekleşti. Etkinlikte konuşan Mehmet Göktaş, "Evet, ya Resulullah. Biz sana ümmet olmaktan daha büyük bir şeref tanımıyoruz. Muhammed ümmeti olmaktan daha büyük bir pasaport, kimlik tanımıyoruz." diye konuştu.

01-05-2023


Şeyh Munir A. Cevad'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, ezgi sanatçılarının ezgileriyle devam etti. Okunan ezgi ve marşlar eşliğinde getirilen tekbirler ve okunan salavatlarla programda heyecan adeta doruğu çıktı.

diyarbakirda-duzenlenen-mevlid-i-nebi-etkinligi-onemli-mesajlarla-sona-erdi-3b899cd5.jpg

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği, yoğun bir katılım ve yaşanan büyük coşkunun ardından sona erdi.

Etkinliğe, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İTTİHADÜL ULEMA GENEL Başkanı Molla Enver Kılıçarslan'ın yanı sıra Almanya, Londra, İngiltere, Irak, Makedonya, Burundi, Filistin, Mısır, Eritre, Suriye ve Libya'dan çok sayıda yabancı katılımcı oldu.

diyarbakirda-duzenlenen-mevlid-i-nebi-etkinligi-onemli-mesajlarla-sona-erdi-72bfbcfa.jpg

Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan İTTİHADÜL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, Kürtçe yaptığı konuşmasında ümmetin Hazreti Muhammed'e olan sevgisine dikkat çekti.

"Nitekim Biz size, ayetlerimizi okuyacak, sizi her kötülükten arıtacak, size kitabı ve hikmeti öğretecek ve bilmediklerinizi bildirecek aranızdan, bir Peygamber gönderdik." ayet-i kerimesine atıfta bulunan Molla Beşir Şimşek, şöyle konuştu:

diyarbakirda-duzenlenen-mevlid-i-nebi-etkinligi-onemli-mesajlarla-sona-erdi-162be39a.jpg

"Evet, ey Müslümanlar! Bugün bir kez daha onun rehberliğini terk ettiğimizden, Allah'ın ona verdiği ahlaktan uzaklaştığımızdan dolayı bir kez daha aramızda meşakkat arttı. Ferdi, ailevi, içtimai, insani problemler arttı. Müslümanlar zelil oldular, birbirlerine düştüler. Güzelliklerden uzaklaştılar. Aramızda hastalıktan başka bir şey kalmadı. Herkes bir rehber arıyor. Herkes bir çare arıyor. Kulağımızı rabbimize verelim bakalım ne diyor? ' Sana vahyolunana sarıl, sen, şüphesiz doğru yol üzerindesin.'

diyarbakirda-duzenlenen-mevlid-i-nebi-etkinligi-onemli-mesajlarla-sona-erdi-2708c46e.jpg

Madem doğru yol Allah’ın peygamberinin yoludur. Diyoruz ki peygamberimiz, hayatımızın örneğidir. Allah-u Teâlâ bir başka ayette şöyle diyor. Ey bacı ve kardeşlerim. Bizim amellerimiz Allah için değil midir? Bakın rabbimiz ne diyor. 'De ki: Allah'ı seviyorsanız bana uyun. Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah affeder ve merhamet eder.' Yani Peygamberi rehber edinmeliyiz. Hidayet, Peygambere tabi olmaktadır. Eğer ona tabi olmazsak, onu örnek almazsak nasıl hidayet olacağız. Biz bunu yerine getirmezsek amacımıza ulaşamayız. Rabbimiz yine, 'Ve sen elbette yüce bir ahlâk üzeresin' ve  'Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik' diye buyuruyor. Bu ayetlerden anlaşılıyor ki hidayeti istiyorsak, örnek olmak istiyorsak rabbimiz adres olarak peygamberimizi gösteriyor."

Hazreti Muhammed'in ahlakını terk edenlerin zelil olduğuna dikkat çeken Şimşek, "Bakın Müslümanlar zelil olmuşlar, birbirlerine düşmüşler, ibadetten uzaklaşmışlar. Neslimiz İslami ahlaktan uzaklaşmış. Birbirimize düşman olmuşuz. Ahlakın yerini ahlaksızlık, ibadetin yerine ibadetsizlik bırakmış. Bakın Müslümanlar her yerde boyunduruk altındadırlar. Dünyanın pek çok yerinde bacılarımız zindandadırlar. Zelil olduğumuz için bu haldeyiz. Ancak ve ancak peygamberimize ve sünnetine uymakla hidayet buluruz. Bu meydanda toplanan bacı ve kardeşlerimiz bir karar vermişler. Bir tercihte bulunmuşlar. Diyorlar ki; kurtuluşumuz Allah ve Resulündedir. Sizler tercihinizi iman ehlinden yana yaptınız. Televizyondan bizi seyredenler de kararlarını vermişler ki tercihleri Allah’tır. Tercihleri Allah resulüdür ve iman edenlerdir. Sizler ibadet ehlisiniz, namaz ehlisiniz. Yakın bir geçmişte Ramazan’dan çıktınız. Mümkün değil ki sizler kötülere tabi olasınız. Sizler peygamber sevdalılarısınız; Allah ve Resul’ünün aşıklarısınız. Dostluğunuz Allah, resulü ve İslam ehlinedir. Allah o günleri bize erken göstersin. Ancak ve ancak bizler peygambere tabi oldukça dertlerimiz biter. Bizler iman ettikten sonra tabi olmalıyız. Allah bir kez daha bugünün hürmetine sizi peygamberin şefaatine nail etsin." diye konuştu.

diyarbakirda-duzenlenen-mevlid-i-nebi-etkinligi-onemli-mesajlarla-sona-erdi-a333d46d.jpg

İlahi ezgilerin seslendirildiği etkinlikte daha sonra Peygamber Sevdalıları Vakfının Onursal Başkanı Mehmet Göktaş, bir konuşma yaptı.

Son 20 seneden dünyanın neresinde Hazreti Muhammed'e dil uzatılsa ilk ayağa kalkan şehrin Diyarbakır olduğuna ve olmaya devam edeceğine işaret eden Göktaş, "Onun için belki konuşmamızın sonunda dua edecektim. Unuturum. Gelin başında edelim. Allah'ım bizi bu şekilde livay-ı hamd altında, havz-ı kevserin altında beraber et diyoruz ya. Ondan önce bir duamız daha var Allah'ım. Bu Selahaddin'in çocuklarını olduğu gibi Kudüs'te beraber olmayı, bu dünya gözüyle Kudüs'e varmayı, Kudüs'ü bir daha almayı, Mescid-i Aksa'yı bir daha almayı Selâhaddin'in çocuklarına bir daha nasip eyle Allah'ım. Dünya gözüyle bize göster diyoruz. Evet, ya Resulullah. Biz sana ümmet olmaktan daha büyük bir şeref tanımıyoruz. Muhammed ümmeti olmaktan daha büyük bir pasaport, kimlik tanımıyoruz." diye konuştu.

Göktaş, "Kardeşlerim, inanınız ki sizi coşturmak ve sevindirmek için demiyorum. Şu andan Anadolu'nun her yerinde peygamber sevdalılarının aşkı var. Eğer bir yerde, Anadolu'nun en batısında, en ücra yerinde bir avuç peygamber sevdalısı varsa oraya can veriyorlar. Oraya heyecan veriyorlar. Orayı İslam adına coşturuyorlar. Ey Diyarbakır, üzerindeki emaneti gör; öylesine büyük bir emanet taşıyorsun. Vallahi yeryüzünün hiçbir yerinde böyle bir olay göremezsin. Biz Allah'ımıza yalvarıyoruz. Biz 3-4 yıldır peygamber aşkını haykırmaktan Corona'dan dolayı mahrum kalmıştık. Bundan sonra bizi mahrum bırakma Allah'ım. Her yıl en az 1 defa bu civarda resulünün aşkının etrafında toplanmayı bize nasip eyle." diye konuştu.

diyarbakirda-duzenlenen-mevlid-i-nebi-etkinligi-onemli-mesajlarla-sona-erdi-b1b36b55-001.jpg

Hazreti Muhammed'in, her konuda "en güzel örnek" olduğuna dikkat çeken Göktaş, "En güzel babadır, en güzel dededir. En güzel komutandır, hakimdir, savcıdır. Her şeyin en güzel örnekliği ondadır. Bir şey daha var, Kur'an'da Üsve-i Hasene kelimesi 3 yerde geçer. Birisi Ahzab suresinde, iki tanesi de Mümtehine suresinde geçer. Burada size bir şey söyleyeyim. Kur'an-ı Kerim'in içinde 3 yerde geçen bu Üsve-i Hasene İbrahim ve Resul sizin için en iyi örnektir. Özellikle bir konuya Allah-u Teala işaret ediyor. Allah-u Teala Mümtehine suresinde bize aktarıyor: 'Ey iman edenler, benim de düşmanım, sizin de düşmanınız olanları veliler edinmeyin' Allah resulleri her konuda örnektirler. Allah’ı çokça ananlarda Allah Resulünde çok güzel örnekler vardır. Özellikle küfrün karşısında, zalimin karşısına dikilme konusunda Muhammed size örnektir.  İbrahim size örnektir. Onun için kardeşlerim bugün diyorum ki Anadolu’daki bütün insanlar sevmeye başladı ya. Bu duruşunuzdan dolayı sakın kıpırdamayın, sakın geriye adım atmayın. Muhammedî duruştan, Allah’ın düşmanlarını düşman bilme konusundan ayrılmayın." diye konuştu.

Program İTTİHADÜL ULEMA Üyesi Molla Recai Güler'in yaptığı dua ile sona erdi.  

(Kaynak: İLKHA)

Etiketler : #Muhammed   #(a.s.)'ın   #ümmeti   #olmaktan   #daha   #büyük   #bir   #kimlik   #tanımıyoruz   
YORUMLAR
  • İslam ve Hayat   02-05-2023 15:35

    Size cevap yetiştirmek gibi bir saygısızlığa düşmek istemeyiz, fakat şunu belirtmekte fayda var ki, biz tüm saptırıcıların saptırmalarından beri olduğumuzu her zaman net bir şekilde dillendirmeye çalıştığımızı düşünüyoruz. Örneğin daha birkaç hafta önce "seccade" gündemiyle ilgili bu tavrımızı şu şekilde ortaya koymuştuk. https://www.islamvehayat.com/kur-an-nesli-kursusu-ve-minberinden_d16446.html

  • Ali    02-05-2023 13:30

    Rasûlullah (s)i istismar etmekte Erdoğan'dan ne farkları var? İslamvehayat neden Erdoğan'ın istismarını da haberlesştirmiyor? Erdoğan'a destek verenler de sizinle benzer bir pragmatik ilkesizlik ile böyle yapıyorlar. CHP gelirse iyice din düşmanı oanlar toplumu dinden uzaklaştıracak, Erdoğan hiç değilse Kur'an okuyup namaz kılıyor ve nebevî metodu takip etmeyi gündem yapıyor, sıratı müstakimde olduğunu söylüyor, hiç değilse halkı iyice dinden uzaklasmaktan korumuş oluyor diyerek destek veriyorlar. Bizim bildiğimiz islamvehayat bunları en az bizim kadar düşünebilen ilkeli bir konumda idi. Ama bu tür ilkesizlikleri sık yapanlarla birlikteliği tercih ettikten sonra bu hale gelmiş bulunuyor. İşte ilkesizlik böyle bulaşıcı bir şeydir. O yüzden kimlerle birlikte olunduğuna da dikkat etmek önemlidir. https://www.mepanews.com/erdogan-bize-dusen-nebevi-davet-metodunu-takip-etmektir-55446h.htm

  • İslam ve Hayat   02-05-2023 13:11

    Nasihat ve ikazınız için teşekkürler. Allah razı olsun. Bu kesimle ilgili sizin de dikkat çektiğiniz hususlar ve dahası önceki dönemlerdeki süreçlerde yaşanan yanlışlardan tevbe etme noktasında gereken arınmanın gerçekleştirilmemesi noktasında var olan tutumumuz değişmiş değildir. Bu habere yer vermememiz, PKK-HDP eliyle laikleştirilmek istenen ve bu konuda ciddi bir mesafe de alınan Kürt halkının bir kesiminin İslami değerlere sahip çıkmasına dair bir etkinlik olarak görüyor olmamızdır. Aynı düşünceyle Batman'da birkaç ay önce, Avrupa'daki Kur'an'a yönelik saldırılara karşı düzenlenen etkinliği de haber olarak paylaşmıştık. Nasihat ve eleştirinizi dikkate alıp değerlendireceğimizi ifade ederek tekrar teşekkür ediyoruz. Allah'a emanet olun.

  • Ali   01-05-2023 19:20

    Bu toplantıyı düzenleyen alimler(!) HÜDA-PAR adlı laik demokratik partiyi kurmaya ve AKP -mhp ittifakında laik parlamentoya girip laik yasa yapmaya da fetva veren alimlerdir. Rasûlullah s bugün yaşasaydı onların bu yaptıklarını yapar mıydı? Rasûlullah s in adını araçsallaştırıp topladıkları kalabalıkları laik siyasete oy vermeye yönlendirmeler Rasûlullah s i anmskta ne de derece samimi olabilirler. Bunları tanıyanlar nasıl olur da Haksözehaber gibi haberlestirip destek olma konumuna düşebilir. İşte yozlaşma ve ilkesizlik böyle yaygınlaşıyor.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN