
Suriye'de katliamsız gün yok: 41 ölü
Suriye Genel Devrim Konseyi, ordunun ülkenin çeşitli kentlerde, muhaliflere karşı ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda ölü sayısının 41'e yükseldiğini duyurdu.
19-06-2012

Suriye Genel Devrim Konseyi, ordunun ülkenin çeşitli kentlerde, muhaliflere karşı ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda ölü sayısının 41'e yükseldiğini duyurdu.
Muhalif yapılanmalardan sorumlu konsey, ülkenin önemli muhalif kentleri arasında yer alan Humus'ta 12, Şam'ın banliyölerinde 12, Deyr Ez Zor 4, Lazkiye 3, Hama'da 4, Dera 3, Halep, Suveyda ve Haseke'de de birer olmak üzere güvenlik güçlerince açılan ateşte ölü sayısının 41'e çıktığını belirtti.
Konseyin medya sorumlusu Ebu Hişam, Hama'da gerçek bir savaşın yaşandığını, ordunun ağır silahlarla saldırması sonucu ölü ve çok sayıda yaralının bulunduğunu ifade ederek halkın kenti terk etmeye başladığını söyledi.
Hama'da nizami ordu ile Özgür Suriye ordusu arasında şiddetli çatışmaların meydana geldiğini ifade eden Ebu Hişam, kentin güneyindeki bölgede, Arbain ve Halep yolu üzerinde bölgelerde şiddetli patlama ve yoğun silah seslerinin geldiğini sözlerine ekledi.
(Kaynak: Dünya Bülteni)
Gazze, ulusal sınırların kurbanıdır
Filistinli gruplardan genel grev çağrısı
Siyonazi rejiminden Gazze'de yine okul katliamı: 27 Filistinli katledildi
İstanbul Mısır Konsolosluğu önünde "Refah Kapısı" eylemi
Siyonazi çetesinden Gazze saldırılarını genişletme kararı
MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ
Gazze halkı kıtlığa ve ölüme mahkum ediliyor
ABD-Siyonazi çetesi sahur vakti Gazze'de katliam yaptı, 350'den fazla maktul
Makaleler
Hava Durumu