TOKAD 28 Şubat manşetlerini sergiledi

Tokat’ta faaliyet yürüten TOKAD, Türkiye’nin yaşadığı darbelerin yıldönümlerinde, toplumsal hafızayı canlı tutmaya yönelik farklı çalışmalara imza atıyor.

04-03-2010


İslam ve Hayat

28 Şubat postmodern darbe sürecine ilişkin olarak TOKAD’ın son etkinliği “28 Şubat: Hayal ve Gerçek” adlı sergi oldu. Süreç öncesinde ve sonrasında medyanın oynadığı rolü, dönemin kritik manşetleri ve haberleri üzerinden sergileyen dernek, sergiyi gezenlere o günlerin medya atmosferini hatırlattı.

Darbe dönemlerinde iliştirilmiş medyanın magazin eklerinde dahi ciddi bir dezenformasyon yaptığı anlaşılırken, sergilenen bazı haberlerin bugün de benzer şekilde yeniden üretildiği dikkat çekti.

28 Şubat sürecini farklı boyutlarıyla yansıtan gerçek haberlerin ardından ise kurgusal haberler yer aldı. O dönem hiç yaşanmamış gibi tasarlanan çalışmalarda; cuntacıların YAŞ kararları ile tasfiye edildiği, Merve Kavakçı’nın Milli Eğitim Bakanı olduğu, sahteliği ortaya çıkan haberleri yüzünden Ertuğrul Özkök’ün cezalandırıldığı şeklinde bazı hayali metinler görsel tasarımla birlikte sunuldu.

Dönemi gerçeği ve hayaliyle birlikte sunan sergi ziyaretçiler tarafından beğeniyle karşılandı.

Ziyaretçilere günün anısına Platformhaber.net tarafından hazırlanan HAYAL GAZETESİ hediye edildi.

Etiketler : #TOKAD   #28   #Şubat   #manşetlerini   #sergiledi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN