Yeni Türkiye ve laiklik

26-04-2016


"Laiklik" adı verilen modern tuğyanın, Âlemlerin Rabbi'ne ve O'nun hükümlerine/insanlar için çizdiği sınırlara teslim ve tâbi olmak yerine, haşa O'na sınır çizmeye, neye müdahil olup neye olamayacağını belirlemeye kalkışma hadsizliğini ifade eden bu azgınlık ideolojisinin tartışmaya açılması bile ne büyük gürültülere yol açtı. Çağdaş putperestler hemen ayaklandı.

Tıpkı kendilerinden önceki putperestler gibi "Yürüyün, ilahlarınıza sahip çıkın" nidaları yükseldi putperestlerin meclislerinden. Laikliği tartışmaya açmaya kalkışan Meclis Başkanı'nın partisi ve o partinin kurucusu Cumhurbaşkanı'ndan ise bu çağdaş putperestliğe/laiklik tuğyanına biat eden açıklamalar geldi. "Biz Mısır'da bile laikliği tavsiye ettik" denilerek, adeta "iman tazeleme" seansları gerçekleştirildi.

Biz de bu durum karşısında, geçtiğimiz yılın 2. ayında (18 Şubat 2015) kaleme alıp bu sitede yayınladığımız "Lakliğe Veda mı?" başlıklı makalemizi "Yeni Türkiye ve Laiklik" başlığıyla bir kere daha dikkatlere sunmak istedik...

Şükrü Hüseyinoğlu'nun makalesini okumak için tıklayınız

Etiketler : #Yeni   #Türkiye   #ve   #laiklik   
YORUMLAR
  • seren   07-10-2018 11:59

    maalesef link açılmadı (Editörün notu: Düzeltildi, açabilirsiniz)

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN