
"Nitelikleri" Arama Sonuçları

Mü’min olmak, iki hayat için de paha biçilmez olan en yüksek kariyer makamını sembolize eden bir kimlik ve kişiliktir. İman edenlerin sahip olması gereken niteliklerin neler olduğunu ve nasıl elde edileceğini de bize hem öğreterek hem de yardım ederek bildirmişti, Cennetlerin zirvesine, en zirveye taşıyan nitelikler ile Firdevs cenneti ile ödüllendirilecektik.

Osman Yıldız'ın hazırlayıp yönettiği "Kur'an İklimi" programında bu haftaki konu "İslam'da Cihad Kavramı ve Rasulullah'ın Yaptığı Savaşların Nitelikleri" idi. Şahin Özdaş'ın konuk olduğu programın video kaydını dikkatlerinize sunuyoruz:

Osman Yıldız'ın hazırlayıp yönettiği "Kur'an İklimi" programının bugünkü konusu "İslam'da Cihad Kavramı ve Rasulullah'ın Yaptığı Savaşların Nitelikleri". Şahin Özdaş'ın anlatımıyla gerçekleşecek program inşallah bu akşam (19 Haziran Pazar) saat 22.00'da.

Yazar, Türkiye Cumhuriyeti sisteminin ve siyasî organizasyonun niteliklerini ifade etmekte ve tağuti sistem ve siyasî organizasyonu reddedilmeden Müslüman olunabir mi diye sormakta ve bunun cevabını Kur'anidelilleriyle vermeye çalışmaktadır.

Kitleleri "Amerikancı İslam"ın hurafelerle örülü atmosferi içinde, laik kurumlarla uzlaştırmak, devleti, orduyu, ulusçuluğu, tarihselciliği ve gelenekleri kutsar hale getirmek, hayatlarına kitap ve sünnetin değil, mistik hezeyanların, rüyaların ve metafizik imaların yön verdiği ufunetli ve ağlamaklı bir topluluk haline getirmek için önlerine bütün bu nitelikleri taşıyan parlak bir sinek kâğıdı koymak gerekir... Hoca efendi dedesinin dedesinden başlayarak ninesi, anneannesi, teyzesi, annesi, dayısı ve amcalarının faziletlerini ve kerametlerini sayıp, menkıbevi bir şecere çizerek başlıyor kendini anlatmaya.

Geçmiş ulemânın tamamı, çağdaş İslâm hukukçularının da büyük ekseriyeti 'İslâm'ın belli nitelikleri bulunan bir devleti öngördüğü, bunu gerçekleştirmeyi Müslümanlara vazife kıldığı' tezini savunmuşlar, buna delil olarak da Kur'ân-ı Kerîm ve Sünnet'te devletin unsurları ve vazifeleri ile ilgili bulunan âyetleri, Hz. Peygamber'in (s.a.) uygulamasını ve zarûret prensibini göstermişlerdir. Zarûret prensibinden maksat ise, İslâm'ın fert ve toplumla ilgili amaçlarının, bu amaçlara yönelmiş bir devlet bulunmadan gerçekleşmesinin imkânsız olmasıdır.

Kamuoyunda tartışmalara yol açan anayasa taslağı konusunda bir açıklama yapan TÜSİAD, "TÜSİAD’ın demokratikleşme raporları dikkate alındığında, cumhuriyetin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olması niteliklerini ve devletin dili, başkenti ve bayrağı konularını içeren anayasanın değiştirilemez maddelerinin değiştirilmesi yönünde, ne geçmişte ne bugün, bir görüş ve önerisi olmamıştır" açıklaması yaptı.
Makaleler
Hava Durumu