
"Piyango" Arama Sonuçları

Birkaç yıl önce özel bir şirkete devredilen “ulusal kumar” M. Piyango’nun “yılbaşı çekilişleri” ile ilgili basında yer alan “Büyük ikramiye yine devletin” şeklinde bir haber kalıbı vardır, hatırlanacağı üzere. “Büyük ikramiyeyi” kim kazanırsa kazansın, piyango kumarının asıl kazananının devlet olduğunu ifade eden bu haber kalıbı, aslında sistem içi politik süreçler için de geçerli bir durumdur.

“Kumarı yaygınlaştırma” yetkisi verilerek özel sektöre devredilen "Milli Piyango", internet üzerinden “online kumar” oynatıyor.

Milli Piyango İdaresince gerçekleştirilen çekilişler sonucu geçen yıl kamuya yaklaşık 1,6 milyar lira aktarıldı.

Devletin resmi kumar oyunu Piyango ile ilgili Süleyman Ateş'in yaptığı gayri ilmi yoruma Şükrü Hüseyinoğlu tarafından Kur'ani çerçevede verilen cevabın videosu:

Türkiye Cumhuriyeti Anayasanın 58. Maddesi şöyle diyor: Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır. Aynı Devlet yukarıda bahsedilen piyango ve şans oyunlarını kendi kontrolunda düzenliyor ve kendi kendisiyle çelişiyor. Aynı Devlet’in bir diğer kurumu olan Diyanet ise bu oyunlara Dinen haramdır diyor.

Kemalist kurucu irade tarafından başından itibaren laik ulusalcı temelde kurgulanan ve adım adım bu zeminde kurumsallaştırılan cumhuriyet rejiminin mahiyetini anlamak için, üzerinde “T.C.” mührü taşıyan kurumlara bakmak yeterli olsa gerektir. “T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı”, “T.C. Ziraat Bankası”, “T.C. Milli Piyango İdaresi”... Bunların yanı sıra sertifikalandırılmış ve vergilendirilmiş olarak valilikler nezaretinde faaliyet gösteren resmi fuhuşhaneler… Tabi “vergilendirilmiş kazanç kutsaldır” seküler akidesinin bu durumda ne ifade ettiğini de hatırlamak lazım!

Devletin kumardan elimi çekiyorum iddiasıyla yapılan özelleştirmede neler yaşandı. Özelleştirme kapsamında Milli Piyango’nun piyango, hemen kazan, on numara, şans topu, sayısal loto ve süper lotonun lisansı topluca devredildi. 15 Temmuz 2014 tarihinde yapılan ihaleyi, Net Şans - Hitay Ortak Girişimi 2 milyar 755 milyon dolar + KDV tutarındaki teklif ile kazandı.

Milli Piyango'yu satın alan şirket, daha önce devlet eliyle oynatılan kumarı daha da çeşitlendirmek ve yaygınlaştırmak için kolları sıvadı; şirket bununla da yetinmeyip kumarı Orta Asya, Balkanlar ve Körfez ülkelerine de ihraç etmeyi planlıyor.

Devletin "ulusal kumar" oyunu "Milli Piyango" bu yıl sonunda da devletin kasasını dolduracak. Her zaman olduğu gibi "büyük ikramiye" devletin olacak.

Milli Piyango İdaresi'nin yılbaşı özel çekilişi için bastırdığı biletlerin yüzde 63'ü 2 haftada satıldı.

Depremzede kentte "Afet nedeniyle bu yıl büyük ikramiye Van'a çıkacak" söylentisi sebebiyle bilet satışlarının patladığı belirtiliyor.

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, AK Parti iktidarında bahis oyunlarının yaygınlaştığını ifade ederek “Türkiye’de Milli Piyangodan İddiaya, Ganyandan Loto Totoya varıncaya kadar şans oyunu adı altında kumarda dönen para 9 milyar doları buldu. Devlet eliyle veya izniyle oynatılan kumarda Türkiye, Dünya Üçüncüsü oldu” dedi.

Halkın geçen yıl ekonomik durumunu düzeltmek için şans oyunlarına harcadığı paranın kriz yıllarını bile geride bıraktığı vurgulanarak, Türkiye'de yasal olarak oynatılan "Milli Piyango", Sayısal Oyunlar, İddia, Spor Toto ve At Yarışlarının bir önceki yıl 6.2 milyar lira olan toplam hasılatının geçen yıl yüzde 9.3 arttığı belirtildi.

Resmî kumar olarak da bilinen "Milli Piyango" çılgınlığı, insanların hem hayatlarını karartıyor, hem de ruhi çöküntülere sebep oluyor. Arşivler "Milli Piyango" biletinden büyük ikramiye kazanan kişilerin kararan hayat hikayeleri ile doluyken, Psikiyatrist Dr. Sümer Öztanrıöver, piyangonun, insanların ruh sağlığını bozduğunu söyledi.
Makaleler
Hava Durumu