
"Rabbani" Arama Sonuçları

Ramazan'ın başlangıcının ayın hareketlerine, dolayısıyla Hilal'in gözetlenmesine bağlanmış olması, Ramazan'ın bir dinamizmle karşılanmasını da beraberinde getiren Rabbani hikmetin bir işaretidir diyebiliriz. Bununla birlikte, Hilal'in gözetilmesi hükmünün "yerelleştirilmesi", İslam'ın evrenselliği ve Müslümanların birliği şiar ve gayesine aykırı düşmektedir, kanaatindeyim.

Kur’an; bu ümmetin mürşidi, hareket kaynağı ve yön verenidir. Bundan dolayı bu ümmet, hiç yenilmez, hep yener. Çünkü düşmanlarıyla girdiği savaşta, doğrudan doğruya Rabbânî önderliğin emri altındadır.

Bir milattır Ramazan, büyük bir imkandır. "Bir fırsat daha yok mu?" deyip tertemiz sayfalar açmak isteyenlere Rabbani bir lütuftur.. Hoş geldin, iyi ki geldin Ramazan. Seni bekleyenler vardı…

Biz, “müslümanım” diyenlere, terbiyecimiz olduğunu kabul ettiğimiz Allah’ın elçileriyle gönderdiği vahyi, yine elçilerinin takip ettiği metot ile uygulamaları halinde Allah’ı razı edebileceklerini tavsiye ederiz. Hak, budur. Ve bizler ancak hakkı-sabrı tavsiye edenleriz…

Hutbe: Hutbe: Tesettür Rabbani, Açık-Saçıklık Nefsanidir - Şükrü Hüseyinoğlu - Kur'an Nesli İlim Merkezi - 21 Cemaziyelevvel 1441 / 17 Ocak 2019

Esma Dersleri-12 - Şükrü Hüseyinoğlu - Kur'an Nesli İlim ve Dâvet Merkezi - Esmaun Nebi-2 - Rasulullah (a.s.)'a yönelik ilk Rabbani hitaplar olan Müzzemmil ve Müddessir nitelemelerine dair.

Bir muallim olarak gönderilen Allah resulü (sav) genel olarak tüm eğitim ve öğretim işinde, özel olarak da, gerek Darü’l-Erkam’da, gerek Suffe Mektebi’nde iki Esma-i İlahiyyenin gölgesinde hareket etmeye çalışmıştır. Bu iki Esma-i İlahiyye çok önemlidir ve bir muallimin hayatında gerektiği kadar yer almalıdır.

Bir milattır Ramazan, büyük bir imkandır. "Bir fırsat daha yok mu?" deyip tertemiz sayfalar açmak isteyenlere Rabbani bir lütuftur.. Hoş geldin, iyi ki geldin Ramazan. Seni bekleyenler vardı…

Venhar Kur'an Evi'nin geçtiğimiz haftaki konuşmacısı Cemil Çakır idi... Çakır'ın, 'Müzzemmil ve Müddesir Sureleri Işığında Rabbani Yöntem' başlığı altında gerçekleştirdiği oturumda, "İnsan'ın can suyu Kur'an'dır. İnsan'dan Kur'an'ı kestiğiniz vakit ölür. Kur'an ile vardır ve huzura erer.

Şükrü Hüseyinoğlu: Zaman ve coğrafya şartlarının değişmesine bağlı olarak kimi önceliklerde ve mücadele araçlarında değişim kaçınılmaz olsa da, Kur’an kıssalarından şunu öğrenmekteyiz ki temel öncelikler ve mücadelenin ilkeleri açısından hiçbir zaman hiçbir şey değişmemiştir. Araçlar değişse de, araçları İslami açıdan meşru veya gayri meşru kılan Rabbani ölçüler, ilkeler değişmemiştir. Kısacası, Peygamberler, esasta olduğu gibi usulde de ortak çizgide hareket etmişlerdir. Bu açıdan Peygamber kıssalarını ve Rasulullah’ın (a.s.) sîretini, Rabbani hayat nizamı ve mücadele usulünün farklı zaman ve coğrafyalardaki ortak tezahürleri olarak görmekteyiz.

İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı-İLKAV, Alternatif Eğitim Faaliyetleri çerçevesinde, Rabbânî kavramının Kur’ânî bakış açısıyla doğru bir şekilde anlaşılmasına ve yaşanır kılınmasına yönelik olan dönemin son konferansını geçtiğimiz Pazar günü İLKAV konferans salonunda gerçekleştirdi.

Tüylerimizi diken diken eden bir emir. "Kocaya itaat" Bu iki kelime yan yana geldiğinde biz kadınları çok fazla rahatsız ediyor. Allah'a itaat "tamam" seve seve başım üstüne; ama kocaya itaat "olmaz." Oysa kocaya itaat Allah(c.c) ın emri olduğu için aslında Yaradan'ına itaat etmiş oluyor kadın.

Geçtiğimiz Cumartesi günü (21 Şubat 2015) günü Venhar Kur'an Evi'nin misafir konuşmacısı Hasan Bakırcı idi... Bakırcı; " İslâm'da Ruhbanîlik yoktur, Rabbanîlik vardır ! " dedi. Yeni kardeşlerimizin de Kur'an evi etkinliklerine başlangıç yaptığı bu haftaki oturumun çok verimli ve samimi bir ortamda geçtiği düşünceleri ve duaları içerisinde siz okuyucularımıza sohbetin videosunu takdim ediyoruz...

Bir milattır Ramazan, büyük bir imkandır. "Bir fırsat daha yok mu?" deyip tertemiz sayfalar açmak isteyenlere Rabbani bir lütuftur.. Hoş geldin, iyi ki geldin Ramazan. Seni bekleyenler vardı…

Vahyin inşa ettiği zihnin ilgi alanı, kıyametin ne zaman kopacağı, cennet ve cehennemin nerede olduğu, meleklerin mahiyetleri gibi gaybi konular değil, ahiretin tarlası olan dünya hayatını nasıl ihya edebileceği, yeryüzündeki şirk, zulüm, sömürü, fısk ve fücura karşı tevhid ve adalet mücadelesinin nasıl sürdürüleceği, bu konuda Mü’minlerin üzerine düşen vazifelerin ne olduğu gibi hayat alanlarıyla ilgili konulardır. Kısacası, Mü'min bir zihnin ilgi alanı gayb âlemi değil, Rabbani imtihanın gerçekleştiği hayat alanlarıdır.

Biz Müslümanlar her nerede olursak olalım; eğer bu alanda bir iddiamız olacaksa (ki olmalıdır) Rabbani ölçülerin dışında hiçbir ölçüyü tanımadığımızı net bir şekilde izah etmeliyiz. Diğerlerini kabul etmediğimizi, edemeyeceğimizi alenen haykırmalıyız. Sadece İlahi adalete talip olmalıyız. Bunun dışında hiçbir yapının içinde, önünde, arkasında, sağında, solunda asla yer almamalıyız.

Bir milattır Ramazan, büyük bir imkandır. "Bir fırsat daha yok mu?" deyip tertemiz sayfalar açmak isteyenlere Rabbani bir lütuftur.. Hoş geldin, iyi ki geldin Ramazan. Seni bekleyenler vardı…

Adalet, insanlığın ortak özlemi olsa bile ortak paydası değildir. Zira adaletin kaynağı ancak ve ancak yüce Allah, imkânı ve güvencesi de insanlar için bildirilmiş olan hayat kaynağı Rabbani hükümlerdir. Adaletin önkoşulu tevhid akidesidir. “Hüküm yalnız Allah’ındır” akidesine dayanmayan her türlü adalet söylem ve arayışı neticede bir aldanıştan başka bir şey değildir.

Bütün bunlara rağmen kitap, kronolojik olarak İbranilerin tarihi ile ilgili önemli veriler içermektedir. 168 sayflık bu kitabı okuduğunuzda hem İbranilerin tarihi hakkında bilgilenme imkânına kavuşmuş oluyorsunuz, hem de insanlığa bildirilmiş son Rabbani mesaj olan Kur’an’ın kıymetini yeniden keşfediyorsunuz.
Makaleler
Hava Durumu