
"TBMM" Arama Sonuçları

Bir de istatistiklere bakalım. Bu kanunu ve sözleşmeyi savunan “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu”nun verilerine göre 2012 yılında 200 civarında olan kadın cinayeti sayısı 2021 yılında ikiye katlanarak 400 bandını aşmıştır. İçişleri Bakanlığının TBMM’de açıkladığı verilere göre 2012’de kadın cinayeti sayısı 128 iken 2021 yılında bu sayı 380’e çıkmıştır.

Çin ve Türkiye arasında 2017 yılında imzalanan "Suçluların İadesi Anlaşması"nı Çin'de Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi oylayarak kabul etti. Söz konusu anlaşma henüz TBMM'nin oylamasına sunulmazken Türkiye'de yaşamını sürdüren Uygur Türkleri endişeli.

STK’lar, içerik açısından yasa teklifinin en çok 15. Maddesine dikkat çekmişlerdi. Bu maddeye göre, basit bir soruşturmayla bile, masumiyet karinesine aykırı olarak, dernek organlarında yer alan kişinin hatta dernek organının geçici olarak görevden uzaklaştırılmasının ve derneğe kayyım atanması ile gerekli görülürse derneğin faaliyetlerinin geçici olarak durdurulmasının yolu açılacağı belirtilmişti.

Bir ilahiyat fakültesinin yaz okulu İslam Hukuku online sınavında İstanbul sözleşmesi ile ilgili bir soruda TBMM milletvekillerine “müçtehid” muamelesi yapılırken, sözleşmenin Meclis’te kabul edilmesi ise “icma” sayıldı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili açıklamalarda bulundu. Şentop, "Sözleşmeden çıkmayı zorunlu kılan bir durum olduğu kanaatinde değilim" dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 2019 yılında cezaevleri için merkezi yönetim bütçesinden 6 milyar 993 milyon 138 bin lira ayrıldığını açıkladı. Cezaevlerine 2019 yılında ayrılan bütçe, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Anayasa Mahkemesi gibi birçok kurumun yanında 6 bakanlığın bütçesini de geçti.

11 Mayıs 2011 tarihinde TBMM’deki bütün partilerin oybirliğiyle kabul edilerek Türkiye’nin başına bela edilen İstanbul Sözleşmesi, ocakları söndürmeye devam ediyor.

Kamuoyunda genç evlilik olarak bilinen lakin Batı’nın dayattığı İstanbul Sözleşmesi sayesinde tecavüzcü olarak yargılanıp yıllarca cezaevinde tutulan babalar ve parçalanmış aileler, TBMM’de infaz paketi geçtikten sonra KADEM tarafından yeni hatırlandı. 2016 da benzer bir affı KADEM durdurmuştu

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesinde oluşturulan İstanbul Sözleşmesi'nin Etkin Uygulanması ve İzlenmesi Alt Komisyonu, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis başkanlığında toplandı.

TBMM Genel Kurulunda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, NATO’nun Afganistan'da icra edeceği kararlı destek misyonu için yurt dışına gönderilmesi konusunda Hükümete verilen izin süresinin, 6 Ocak 2019 tarihinden itibaren iki yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi kabul edildi.

TBMM Genel Kurulunda, OHAL'in 3 ay uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi kabul edildi.

Tatil dönemine giren TBMM; Ekim ayında yeni yasama yılına, yazın kavurucu sıcak günlerinde muhalefetin itirazları arasında kabul edilen yeni içtüzükle girecek. Bundan sonra çok daha hızlı kanun çıkarılacak, hakaret eden Meclis'ten atılacak, kınama alanın maaşı kesilecek.

Ak Parti Milletvekili Reşat Petek'in başkanlığındaki TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, raporunu açıkladı. Raporun içeriği, "Bu komisyon darbeleri araştırmak için mi, yoksa laik devletin İslam'a ve Müslümanlara nasıl vesayet kuracağını araştırmak için mi kuruldu?" sorusunu akla getirdi. Komisyon, vesayetçi önerilerinin yanında bir de "ılımlı laiklik" tavsiyesinde bulunuyor!

TBMM Genel Kurulu'nda anayasa değişikliği teklifinin tümü 339 oyla kabul edildi. Teklif, halk oylamasına sunulacak.

Anlaşmayla siyonist katil askerler hukuki ve cezai sorumluluktan muaf tutulacak. Anlaşma sonucunda Mavi Marmara davası düşecek.

Mavi Marmara'ya saldırıp 10 Müslümanı katleden siyonist katiller, TBMM 'de onaya sunulan meşum anlaşma ile açılan davalardan kurtulmuş olacak. "Türkiye Cumhuriyeti ile İsrail Devleti Arasında Tazminata İlişkin Usul Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı" TBMM Dışişleri Komisyonunda kabul edildi.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu, ilk toplantısını yapmak üzere TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı. Yaklaşık üç saat süren toplantıda usul ve yöntem üzerine konuşuldu. Bir sonraki toplantının 10 Şubat’ta yapılması kararı alındı.

İstiklal Mahkemeleri ile ilgili çalışmalar kapsamında zabıtlar, karar defterleri ve bazı belgeler TBMM tarafından üç ciltte toplandı.

İstiklal mahkemelerinin zabıtları ve kayıtları, kitap haline getirildi. Bir döneme tanıklık eden ve 95 yıldır tartışma konusu olan İstiklal Mahkemeleri ile ilgili zabıtlar açıklanacak. Topal Osman’dan İskilipli Atıf Hoca’ya, Rıza Nur’dan Çerkez Ethem’e, Kazım Karabekir’den İbrahim Hakkı Efendi’ye kadar birçok kişinin yargılandığı mahkemelerin, incelemeye bile açılmayan zabıtları, TBMM tarafından kitap haline getirildi.
Makaleler
Hava Durumu