
"Tedbir" Arama Sonuçları

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin siyonazi çetesi aleyhine Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) açtığı “soykırım” davası bugün başlıyor. 2 gün sürecek duruşmalarda Güney Afrika’nın ihtiyati tedbir talebi ele alınacak. Tedbir kararı, dava yıllar sürebileceği için “İsrail’i soykırım yapmamaya ve soykırımın faillerini cezalandırmaya zorlamak” için acil bir önlem olarak görülüyor. Lahey’de bugün Güney Afrika’nın avukatları, yarın da İsrail’in avukatları sunum yapacak.

Ramazan Yazçiçek: “Her imtihan gibi depremlerin de, tasavvurdan taakkul ve tezekküre varıncaya dek, hakikat ekseninde değerlendirilecek yönleri vardır. Ve her yeni günün; yaşanan her musibet ve imtihanın yeni okuma ve tanımlamaya; hülasa fıkhedilmeye; tecdit bilinciyle değerlendirilmeye ihtiyacı vardır.”

Bu ülkede maden ocağı patlaması ve benzeri toplu ölümlerin olduğu olaylarda mesela, patlamanın meydana geldiği maden ocağında hiç kusurlar, hatalar, eksiklikler çıkmaz mı? “Bunlar her zaman olacaktır” sözü, ne kadar tedbir alsanız da, bu gibi kazalar kaçınılmazdır anlamına gelmektedir.

Hak yol üzerinde sert imtihanın var, yavaşla ve hak yolda sabret. Yolda kaygan zemin levhası var, tedbirli gidiyorsun. Batıl zeminlerde bulunma, ayağın bir kaydımı yerine getirmek zor olur. Aman dikkat! Girilmez yol levhasını gördün girmezsin.

Hal bu iken, İslami camiada bazı akl-ı evveller, bu salgın ve tedbirler konusunda baştan beri komplocu ve alaycı bir yaklaşımla insanları yanlış yönlendirdiler ve yönlendirmeye devam ediyorlar. Oysa herhangi bir Müslümanın, salgın ve tedbirler konusunda alaycılığa yönelmek gibi bir cahilane tutum yerine, bu tür tutumlar takınan başkalarına müdahale eden bir konumda olması gerekir.

İslam dünyası bu yıl hiç de alışık olunmayan "olağandışı" bir Ramazan'a hazırlanıyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan camiler, sosyal mesafe kuralı, sokağa çıkma yasakları ve karantina dünyanın farklı bölgelerindeki Müslümanlara sıra dışı bir ay yaşatacak. Birçok ülkede vatandaşlara evde ibadet çağrısı yapılırken bazı ülkelerde camilerde sosyal mesafe kuralına uyulması şartıyla teravihlere izin verildi. Kalabalık toplantılara yasak getirilirken Müslümanlara "evde iftar yapın" çağrısında bulunuldu.

Tevekkülü doğru anlamak gerekir. Tevekkül, bir iş yapmadan oturarak bir şeyi Allah’tan beklemek değildir. Tarlasından iyi bir ürün almak isteyen bir çiftçi, önce tarlayı iyi bir şekilde sürüp tohumunu eker, gübresini atar, sulamasını yapar. Ekinini zararlardan korumak için her türlü tedbiri aldıktan sonra gerisini Allah’a bırakır, O’na güvenir.

Hz. Peygamber (s.a.s.) “Hastalık gelmeden sağlığın kıymetini biliniz” (Müslim, İmare 46) buyuruyor. Bu hadis-i şerifte önemli bir uyarma bulunmaktadır. Çünkü hastalık gelmeden, sıhhatin değerini bilmek, gelecek hastalıklara karşı korunma tedbirleri almayı gerektirir.

İçişleri Bakanlığı'nın 'Türkiye'deki Yabancılar ve Alınacak Tedbirler' konulu yazısı üzerine İzmir’de zabıta ekipleri operasyon başlattı. Operasyonda bir esnafın dükkanının üzerine yapıştırdığı Fetih ayeti zorla söktürüldü. Çirkin olay, sanki işgale uğramış Müslüman bir ülkeyi terbiye eden işgal kuvvetlerinin yaptıklarını hatırlattı.

Hatay'ın Erzin ilçesinde 5 çocuğu eğitim tedbiri iddiasıyla Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından alıkonulan anne Sümeyra Algül, evlatlarından ayrı bir yaşam süremediğini belirterek gözyaşları içerisinde yetkililere seslendi.

Hatay'ın Erzin ilçesinde yaşayan Ali ve Sümeyra Algül çiftinin 5 çocuğu eğitim tedbiri iddiasıyla Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından alıkonuldu.

Yemen'de 4 yıldır süren iç savaş sebebiyle halk büyük sıkıntılarla karşı karşıya ve kapsamlı ve sistemli tedbirler alınmazsa çok daha zor günler zaten zor günler geçiren Yemenlileri bekliyor.

Gençlere ve onların ebeveynlerine sesleniyorum, lütfen iyi, anlayarak idrak etmeye çalışarak okuyalım. Bilinçli ve şuurlu bir nesil istiyorsak oturduğumuz yerden olmaz. Mücadele şart… Fedakârlık şart… Uyanık olmak şart… Oynanan oyunları bilmek şart… Ona göre önlem ve tedbir şart… Dış mihrakların oyunlarına değineceğim, iç mihrakların ki de; artık fertlerin kendini yetiştirip anlaması lazım.

İnsan habire dünyaya çalışır da çalışır; hiç ölmeyecek gibi. Tedbir almaz, sürekli erteler Allah'a kulluğu. Hele bir gençliğimi yaşayayım. Emekli olunca örtüneceğim. Emekli olunca beş vakit namaz kılacağım...

Modern zulüm çağında, Rabbimizin insanlık için var ettiği zenginliklerin yüzde 2 - 3'ün elinde tekelleştirildiği kapitalist yığma ve yağma çağında dünyanın en acı gerçeklerinden olan "evsizler" sorunu ve devletlerin bu konuda, havalar soğuyup kar yağınca tedbir alma yani kısaca bu insanlara yönelik "ne yaşa, ne öl" politikasına dair 2010 yılında keleme aldığı bir makaleyi güncelliğine binaen paylaşıyoruz:

Türkiye Cumhuriyeti Anayasanın 58. Maddesi şöyle diyor: Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır. Aynı Devlet yukarıda bahsedilen piyango ve şans oyunlarını kendi kontrolunda düzenliyor ve kendi kendisiyle çelişiyor. Aynı Devlet’in bir diğer kurumu olan Diyanet ise bu oyunlara Dinen haramdır diyor.

“Ya Hakkı konuşacağız ya da susacağız” diyen Sabiha Ateş Alpat “ bu kadar nefis terbiyesinden uzak kalarak nefsi besleyen bizlerin maalesef temiz kalması mümkün değil. Nefislerimiz çok temiz diye mi sanal alemin sanal adamlarının iki kelimesine kanan kadınlarımız ve sanal kadınların iki kelimesine kanan erkeklerimiz var

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye’ye yönelik bazı ekonomik tedbirler içeren yaptırım kararını imzaladı

Üniversite öğrenimi için Eskişehir'e gelen Kamel Shbair, siyonist işgal güçleri tarafından cep telefonuna bırakılan sesli mesajla, Gazze'deki ailesinin bombardımana karşı tedbir almasını sağladı.

Müslümanların ikrah gördükleri, Din’in daha zecrî tedbirlerle alenen yasaklandığı, kısacası kaba-saba bir zulme maruz kaldıkları dönemlerde küfür, şirk ve tağut gibi terimlerle, aralarına birtakım mesafeler koydukları sistemi, ılımlılık dönemlerinde adeta bir asr-ı saadet iştiyakı ile kabullenmeleri büyük bir çelişkidir. Kur'an, en büyük zulmün şirk olduğunu bildirdiğine göre (Lokman, 13), bugün acaba şirk mi değişmiştir, zulüm mü; yoksa değişen, algılar mı?
Makaleler
Hava Durumu