
"Teknolojik" Arama Sonuçları

Yalnızca medyada değil, hayatın her alanında geçerli olacağı üzere, kural olmayan bir alanda kaos oluşur. İşte sosyal medya da kaosun ne kadar vahim boyutlara ulaşabileceğini gördüğümüz bir alan hâline geldi. Tüm bu olumsuzlukları, bozuklukları düzeltmek için belirli, oturmuş bir düzen gerekmektedir. Bilgisayar ve telefonları basit bir iletişim cihazı halinden çıkarıp, kompleks bir iletişim ve medya cihazı haline getirenler ve bunu kullananlar şeytanın geleneksel, nostaljik, eski, yeni, fütüristik, teknolojik gibi takıntılarının olmadığını pek hesaba katmamış olabilir.

Akıl, “menetme, engelleme ve yasaklama” anlamlarına gelen Arapça bir kelime olup, kavrama, anlama, düşünme, yorumlama ve kavramlaştırma yetisini ifade eder. Olaylar ya da kavramlar arasında Türkçede “us” da denen akılla ilişki kurulur, varlıklar arasındaki ilişki onunla kavranır, mantıksal çıkarımlar onunla yapılır, bilgi onunla elde edilir, doğru yanlıştan onunla ayrılır, teoriler onunla oluşturulur, medeniyet onunla kurulur, sınai ve teknolojik gelişme onunla sağlanır, geleceğe ilişkin öngörülerde onunla bulunulur.

Kalem-Der’in organize ettiği paneller serisinin sonuncusu yapıldı. Dernek binasındaki panel, Kur’an tilavetiyle başladı. Akabinde Ahmed Kalkan kısa bir giriş ve selamlama konuşması yaptı. “Teknolojik Aletleri Müslümanca Kullanmak” üst başlığını taşıyan panelde Şükrü Hüseyinoğlu ve Ahmet Turgut Ulucak birer sunum yaptılar. Panelde özellikle sosyal medyanın günümüz insanı üzerindeki etkileri üzerinde duruldu. Teknolojik aletlerden tamamen uzak durmamızın mümkün olmadığını ancak bu aletleri de ölçüsüz bir şekilde kullanmamız gerektiğini hatırlatıldı. Müslümanın sosyal medyayı kullanırken uyması gereken ölçülerin neler olduğu ifade edildi ve sonra sorulan sorulara verilen cevaplarla birlikte panel sona erdi. Panelin video kaydını istifadesine sunuyoruz:

Dünyaca meşhur bir yayın grubu olan bbc.com, “Medeniyet 30 yıl içinde çökebilir” başlığıyla duyurduğu haberine bir soru ile giriş yapmış ve şöyle demiş: “Neden bir insan yıllarca teknolojik gelişmelerin kalbi Silikon Vadisi’nde çalıştıktan sonra bir anda her şeyi bırakıp, inzivaya çekilir ve ‘dünyanın sonunu’ beklemeye başlar?

Örgüt, kuruluşunun ilk yıllarında bölgesel güvenliğe, sınır kontrollerine çok önem vermiştir. Daha sonraları, terörizme, ayrılıkçılığa ve Müslüman mücahitlere karşı mücadele kararı almıştır. Güvenlik ağırlıklı olarak kurulan örgüt, daha sonraları taraflar arasında ticari, ekonomik, teknolojik ve çevresel ilişkiler geliştirmeye dönük bir dayanışma örgütü olarak şekillenmeye başlamıştır. Bölgede istikrarın ve güvenliğin sağlanması, teröre ve uyuşturucu trafiği ile mücadele, ekonomi ve enerji alanında işbirliğinin genişletilmesi hedeflenmektedir.

Türkiye ile Suriye sınırının kapatılması için ABD’nin, ‘zeplin gözetleme balonu’ başta olmak üzere teknolojik destek vereceği öğrenildi. Hudutlarda görev alan askeri personelin üçte birinin bulunduğu Suriye sınırının fiziki güvenliğini artırmak için şu ana kadar 300 milyon lira harcandı

Biyoteknolojik yöntemlerle kendi türü dışındaki bir türden gen aktarılarak belirli özellikleri değiştirilen bitki-hayvan ya da mikroorganizmalara 'genetiği değiştirilmiş organizma' ya da 'transgenik' deniyor. Bugüne kadar mutlaka sizin de bilmeden yediğiniz GDO'lu ürünler olmuştur.
Makaleler
Hava Durumu