
"banka" Arama Sonuçları

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bankacılık sektörünün yılın ilk 6 ayında elde ettiği net kâr geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 400.5 artışla 169.1 milyar TL’ye ulaştı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Afganistan Merkez Bankası'na ait 7 milyar doların yarısını, 11 Eylül kurbanlarının aileleri arasında dağıtacağı açıklandı.

Vatandaş kredilere mahkum olmaya devam ediyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 12 Şubat 2021 itibarıyla toplam kredi kartı borç tutarının 147.9 milyar TL, toplam tüketici kredi borcunun ise 679.9 milyar TL olduğunu açıkladı.

BDDK tarafından, ekim ayına ilişkin “Türk Bankacılık Sektörünün Konsolide Olmayan Ana Göstergeleri” raporu yayınlandı.

Salgın nedeniyle vatandaşın alım gücü düşerken, esnaf iş yapamaz duruma geldi, hayat pahalılığı arttı. Ancak kriz her zamanki gibi bankalara yaradı. Bankacılık sektörü, bu yılın ocak-eylül döneminde 46,3 milyar lira ile tüm zamanların en yüksek 9 aylık kârını elde ederken bu durum "Kriz bir tek bankaları vurmadı!" yorumlarını da beraberinde getirdi.

Bankalar ve banka dışı finansal kuruluşlar tarafından kullandırılan bireysel krediler, Nisan'da yıllık bazda yüzde 21 artarak 664 milyar liraya çıktı. Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, bu dönemde 38 bin kişi ilk defa kredi kartı kullanırken, kredili mevduat hesabı kullanan kişi sayısı 23 bin oldu. 13 bin kişi ise ilk defa konut kredisi kullandı.

Câhiliye düzeni, onun Hükümeti ve onun Diyanetine karşı akidevi teberri yitirildikten sonra, tümel anlamda İslami kavrayış ve tutum zaafiyete uğratıldıktan sonra, tüm bu mercilere tikel konular üzerinden sistem içi düzlemde eleştiri getirmenin ne anlamı olabilir, ne etkisi olabilir?

Söz buraya gelmişken şehirlerdeki olağanüstü albenili camileri gezen Mehdi (!) hazretleri, mimari, estetik ve görkemde camilerin yanında kümes gibi kalan ama aksine toplum hayatının kalbi işlevini gören banka şubelerini görünce sadece kafası karışmayacak, bütün duyuları allak-bullak olacaktır.

Bankacılık sektörünün toplam aktif büyüklüğü Ağustos sonu itibarıyla 4 trilyon 270 milyar 409 milyon liraya çıktı. Sektörün net kârı ise 8 ayda 32 milyar 838 milyon lira oldu.

Kimisi oyuncağını yarıştırıyor, kimi evini, arabasını, bankadaki parası, koltuklar, eşyalar, ne varsa hayata dair bir yarış içinde. Herkesin bitmeyen bir hedefi var, neden bitmiyor? Çünkü kim bir hedefe ulaşsa hemen önüne yeni bir hedef geliyor, sahip olunan ne varsa sahip olduğumuz anda değerini yitirmeye başlıyor, herkes maddi-manevi ne düzeyde olursa olsun bir üsttekine bakıyor.

Özel Finans Kurumları, Faizsiz Katılım kuruluşları, Faizsiz Katılım Banka gibi tanımlamalarla, kendilerini faizden beri olduğunu söyleyen kuruluşlar hakka batıl bulaştırarak; batılı hak sureti ile tanımlayarak milleti aldatmaya çalışmaktadır

Yazımızın başlığını “Allah Bankalaşan Finans Kurumlarının Belasını Versin” şeklinde koymuştum, bela kelimesini ceza kelimesi ile değiştirdim. Vurguyu hafifletmekle iyi mi ettim bilmiyorum.

Faizsiz bankacılık adı altında bankacılık sektörüne paralel faaliyet gösteren Katılım Bankalarının net kârı bu yılın 9 ayında 2017’nin aynı dönemine göre yüzde 56,3 artışla 2 milyar lirayı dayandı. Faizsiz bankacılığın Londra olan merkezini ise İstanbul’a kaydırmak için yoğun çaba harcanıyor.

Bankaların elde ettiği toplam faiz geliri Temmuz ayında, 2017’nin aynı dönemine göre yüzde 35 artarak 135 milyar liradan, 183 milyar liraya yükseldi.

Diyarbakır'da, maddi durumu iyi olmayan cenaze sahiplerinin taziye evlerinde yemek vermek için bankadan kredi çekmek zorunda kalmasının önüne geçilmesi amacıyla uygulama başlatıldı. Kentin müftüsü de, "Taziye evinde yemek verilmesi dinen caiz değildir." açıklamasında bulundu.

Evladım! Sana faiz konusunda nasihat ediyorum çünkü sen, Peygamber Efendimizin (S.A.V.) öyle bir zaman gelecek ki faiz yemeyen kalmayacak, doğrudan yemeyene bile tozu bulaşacak diye buyurduğu bir zamanda imtihan olacaksın. Bu öyle bir zamandır ki, bu zamanda insanlar, para gelsin de nereden gelirse gelsin diyecekler, faizi hayatın ve ticaretin bir gerçeği olarak görecekler, faizsiz bir hayat olacağına dair inançlarını, ideallerini ve hedeflerini kaybedecekler, camiden, imam hatipten, Kur’an kursundan daha çok banka açacaklar…

Her yıl Kurban Bayramı geldiğinde "Kurban kesmenin insan psikolojisine etkisi nedir?" soruları ortaya çıkıyor. Kurban kesmenin banka hesaplarından EFT ile bağış kampanyasına dönüştüğü amacından uzaklaştığı eleştirilere maruz kalırken diğer yandan et yemekten vazgeçmeyen insanların Kurban kesimini hayvan hakları ve merhametsizlik olarak sunması olayın bir başka yönü.

Kalemder’ın periyodik olarak yaptığı paneller serisinin bu ayki paneli “Borsa, Kredi Kartı, Pos Makinesi ve Katılım Bankası” üst başlıklarıyla Kalemder dernek binasında yapıldı. Panelde Ahmed Kalkan ve Muzaffer Küçükkaya birer sunum yaptılar. Panelin yöneticiliğini Asım Şensaltık gerçekleştirdi. Programın video kaydını sunuyoruz:
Makaleler
Hava Durumu