
"birliktelik" Arama Sonuçları

Faruk Köse, bugün Müslümanların karşı karşıya kaldığı temel problemler, bu problemleri çözme çabası içerisinde iken yapılan stratejik hatalar ve üzerinde düşünülmesi gereken temel noktalara dair bir konuşma gerçekleştirdi.

Evet, dergimiz İktibas 500. sayıya ulaştı... Dalya, gümüş, altın dönem nitelemeleri yapılırken uzun soluklu birliktelikler için. Dergimiz adına bu istikrara nice övgüler az kalır.

Son yıllarda film ve dizilerde evlilik dışı ilişkiler, nikâhsız birliktelikler normalmiş gibi gösterilerek, bu tür gayr-i ahlâkî ilişkiler toplumda özendirilmektedir.

İLKAV Alternatif Eğitim konferansları Ahmet Turgut Ulucak’ın ‘Türkiye ‘de İslami Hareketlerin Son Çeyrek Asrının Tahlili ’ başlıklı sunumu ile devam etti. Ulucak konuşmasında tevhidi ilkeleri önemseyen Müslümanların aralarında istişare, diyalog, uzlaşma ve birliktelik çabaları içerisinde olmaları gerektiğini, cemaatleşmenin önemi , zaafları, sürdürebilme şartları ve ümmet bilinci konularına temas etti.Türkiye'deki İslami hareketleri de gündeme alan konuşmacı, Müslümanların bir birleri ile bunyanun mersus (kurşun gibi kenetlenmiş) dışında bir alternatifleri bulunmadığını vurguladı. Konferans soru cevaptan sonra çay ve simit ikramı ile son buldu. Konuşmanın video kaydını paylaşıyoruz:

İnsanın olduğu yerde sorun da var demektir. Problemsiz insan birlikteliklerinden bahsetmek imkânsızdır. Bu anlamda hedefi için çalışan İslamî bir yapının hem yapısal hem de işlevsel sorunları elbette olacaktır. Yapısal sorunların başında cemaatin genel duruşu, bireylerin kaliteli eğitimden geçirilmesi, bireylerin cemaate kazandırılması ve cemaatin gelir-gider kalemlerinin tanzimi gösterilebilecekken; işlevsel sorunların başında daha çok kazanımlar ve bunların değerlendirilmesi gelmektedir.

Kur’an-ı Kerim’in birçok yerinde “sâlih amel” ile “iman” kavramları âdeta bağımsız düşünülemeyecek kadar iç içe bir birliktelikte kullanılmıştır. Sâlih amel, açıkça imanın dışa yansıyan gerekliliğidir. Sâlih amelde bulunabilmenin şartı olarak, ıslahat çabaları söz konusu olmakta ve bu da mü’minlerin temel görev alanlarını belirlemektedir. Yeryüzünün ifsad edildiği, zulüm ve şirkin alabildiğine azgınlaşıp cahilî kültür ve uygulamaları yaygınlaştığı ve vahyî ölçülerden uzaklaşıldığı her dönemde, ıslahat çabalarının gerçekleştirilmesi mü’minlerden beklenilen temel farîzalardır.

Hatipliğini Hamza Er’in yaptığı Hay-Der seminerinde İslam’ın toplumları İslami ve Cahili olarak tasnif ettiği,Tevhidi sağlayamayan, toprak, ırk gibi unsurlar etrafında birliktelik oluşturan, kadına ve aileye değer vermeyen toplumların ilkel oldukları vurgulandı.
Makaleler
Hava Durumu