
"darbeye" Arama Sonuçları

Bugün 11 Eylül 2020; yarın da 12 Eylül. Türkiye’de sık sık yapılan darbelerin en büyüğü ve zulmü en kapsamlı olan 12 Eylül darbesinin 40. Yıldönümü. Her on yılda bir darbe yapılması gelenek hale gelen bu ülkede, darbe yapan veya darbe girişiminde bulunan askerlere hiçbir ceza verilmemiştir. Sadece Fetöcüler diye adlandırılan ve darbede nasıl bir rol aldığı hâlâ belirsizliğini koruyan kişilere darbe bahanesiyle, cezası verilemeyen diğer darbelerin de cezası sanki onlara kesiliyor gibi, darbeye hiç katılmayan o grubun üyelerine de büyük cezalar verilmiştir. Evet, bilfiil darbe yapanlara ceza verilmezken, darbeye hiç katılmayan, sadece o cemaate sempati besleyen kimselere en ağır cezaları uygun gördüler. Bir tarafta, sonuçları açısından çok büyük zulümlere sebep olan 12 Eylül darbecilerine hiçbir ceza verilmez veya verilemezken, diğer taraftan başarısız bir darbe girişiminde hiçbir rolü olmayan o cemaatin fertlerine yönelik büyük cezalar verildiğine şahit olduk.

Sitemiz editörü Şükrü Hüseyinoğlu'nun 15 Temmuz meşum darbe girişimi sonrası paylaşım sayfasında konuyla ilgili yaptığı yorum ve verdiği mesajlarını dikkatinize sunuyoruz:

Şükrü Hüseyinoğlu, 15 Temmuz meşum darbe girişimi sonrasındaki ilk beş gün içinde yaptığı yorumları bir makale formatında ve "Yalnız Darbeye Değil, Demokrasiye De Tekbirle Direnmeli" başlığıyla sitemizde yayınlamıştı. Darbe girişiminin yıldönümü vesilesiyle tarihe tanıklık anlamındaki önemine binaen bu makaleyi paylaşmakta fayda görüyoruz...

Ergenekon operasyonlarından bu yana sesi-soluğu çıkmayan Ataist kuruluş Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), dün resmi Twitter hesabı üzerinden bir tweet atarak 27 Mayıs darbesine övgülerde bulundu. ADD'nin bu çıkışı, 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasından sonra çokça konuşulmaya başlanan, "Sırada Kemalist bir darbe girişimi olabilir mi?" sorusunu akla getirdi.

Terör devleti İsrail'in Başbakanı Benyamin Netanyahu, Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yapılan darbeye katıldıklarını açıkladı. Darbenin gerekçesi olarak da Mursi'nin Filistin konusunda ki tutumunu gösterdi.

Batı basını Türkiye'deki darbe girişimini tartışmaya devam ediyor. Washington Post'da yer alan bir yazıda, darbenin başarılı olabileceği ancak darbe girişiminde bulunan askerlerin zamanlama hatası yaptığı vurgusu yapıldı

Mısır'da askeri darbe ile iktidardan uzaklaştırılan Müslüman Kardeşler Teşkilatı, yeni yol haritalarını anlattı. Teşkilat başkanı Cemal Hişmet, 'Yeni ittifaklar arayacağız ve darbeye direneceğiz' dedi.

Mısırlı darbe karşıtı milletvekilleri, "Halkın seçilmiş temsilcileri" olarak meclis oturumlarını bağımsız bir şekilde devam ettirme kararı aldı

İhvan'dan Sisi'nin göreve başlaması ile ilgili yapılan açıklamada darbeye karşı meşru yollardan mücadele etmeye devam edileceği vurgulandı

Obama yönetiminin Dışişleri Sözcüsü Marie Harf, Mısır'daki idam kararlarını eleştirdi ve bu kararların uygulanmaması gerektiğine inanıyoruz, dedi.

Mısır'da darbeye karşı iki gün önce başlatılan "İkinci Devrim Dalgası" eylemleri bugün Cuma namazından sonra ülke genelinde devam etti; şu ana kadar bir gösterici İskenderiye'de polisin ateşiyle hayatını kaybetti.

Avukat Hüdaverdi Yıldırım, Fethullah Gülen'in 'örgütlü darbe teşebbüsü' suçundan yargılanması talebiyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Darbeye Karşı Meşruiyet Koruma Platformu, Mısır'da 25 Ocak Devrimi'nin 3. yıl dönümünde İstanul'da gösteri düzenledi.

El Ezher Üniversitesi’nde eğitim gören yüzlerce öğrenci, geçen pazar günü tutuklanan 44 öğrencinin serbest bırakılması için sokaklara döküldü.

Mursi 30 Haziran gösterilerinden önce darbeye engel olmak için, Cumhuriyet Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Zeki'ye Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah El-Sisi ile İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim'in tutuklanmasını emretmiş. Ancak Zeki, Mursi'yi Sisi'ye gammazlamış.

Keşke Mısır’da -ve bütün dünyada- bir Musa’mız/Musa’larımız olsa. Beklentimiz yeni bir elçi değildir, çünkü yeni bir Peygamber gelmeyecektir. Fakat tevhidi Musa gibi kavramış, Musa gibi duruşu olan liderler hem Mısır’da, hem de dünyanın her yerinde olabilir ve de olmalıdır. Mısır’da seçimle işbaşına gelen ve bir yıllık iktidar süresinden sonra darbe ile görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi ve canları pahasına meydanlarda darbeye direnen İhvan’ı Musa’ya benzetmek, ‘Musa olmalı’ talebinden farklı bir durumdur. Burada biraz durmak ve serinkanlılıkla meseleyi tahlil etmek gerekmektedir.

Mısır İçişleri Bakan Yardımcısı Salah Mazeed'in, güvenlik güçlerine darbeye direnen sivil halka karşı acımasız olunması konusunda emir verdiği anlar kamera kayıtlarına yansıdı.

Amerikalı siyaset bilimci Robert Springbord, darbeci general Es Sisi'nin militarizmle İslamcılığı kaynaştıran bir rejim hayali taşıyor olabileceğini iddia etti, Zaman'ın "darbeye darbe diyemeyen" liberal yazarı Şahin Alpay da bu dolmayı ciddiye alıp okuyuculara pazarlamaya kalkıştı.
Makaleler
Hava Durumu