
"ntifada" Arama Sonuçları

Cuma sohbeti: İntifada Bilinciyle Yaşamak I Şükrü Hüseyinoğlu I Kur'an Nesli İlim Merkezi

8 Aralık 1987, Filistin halkının siyonist işgali tanımama konusundaki kararlılığını ortaya koyan ve intifada olarak isimlendirilen halk ayaklanmasının başlangıç tarihidir.

Radyo Denge’de Gündem Özel programı bu hafta Gazze’den Şeyh Ahmed Yasin’in evinden yapılan canlı yayınla gerçekleşti. Programın videosunu paylaşıyoruz:

Bu akşam (20 Aralık 2020) 19.30'da inşallah 92.1 Radyo Denge ile İLKAV ve Kur'an Nesli Tv Youtube kanallarında canlı yayın ile, İntifada önderi Ahmed Yasin'in Gazze'deki evine konuk oluyoruz. Programa ilginizi bekliyoruz.

İki bacağını 10 yıl önce Gazze'ye yönelik siyonist işgalci saldırılarında kaybeden Filistinli Ebu Süreyya, engeline rağmen destek için geldiği Gazze'deki Kudüs gösterilerinde, işgalci çete askerlerinin saldırısıyla şehid edildi. Şehidin son sözleri: Kudüs bizim, teslim etmeyeceğiz.

Kudüs İntifadası siyasi ve sosyal bir harekettir. Bu hareket, Filistin halkının toprağını savunma ve işgale karşı durma tarihinden kaynaklanıyor.

Ürdünlü strateji uzmanları işgal rejimini masaya yatırdı. Strateji uzmanlarına göre bugün Siyonist işgal rejiminin karşı karşıya olduğu en büyük tehdit işgal altındaki Filistin topraklarında başlayan intifada.

Kudüs İntifadası'nda şu ana kadar 114 Filistinli şehit oldu.

Yayınlanan istatistiki bilgilere göre 21 günü geride bırakan intifadada Filistinli gençlerden şimdiye kadar 52 kişi şehit oldu, 6252 kişi yaralandı.

Hamas, yeni Filistin intifadasının (ayaklanma) gerçekleşeceğini ve adının da "Kudüs İntifadası" olacağını belirtti.

Önceki hafta işgal askerleri tarafından yaralanan ve dün hastanede hayatını kaybettiiği duyurulan 16 yaşındaki Muhammed Senegrat'ın katledilmesini protesto eden Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında Kudüs kentinin çeşitli bölgelerinde önceki gece patlak veren çatışmalar devam ediyor.

Filistin halkı, siyonist işgal rejiminin 17 gündür süren Gazze katliamına karşı sokaklara indi.

Filistin'de işgale karşı iki ayrı intifadanın öncülüğünü yapan, vücudunun felçli olmasına rağmen Allah yolunda mücadeleden, direnişten geri kalmayan büyük insan, büyük lider, HAMAS'ın manevi lideri Şeyh Ahmed Yasin siyonistlerin düzenledikleri bir suikast neticesi 22 Mart 2004 tarihinde şehid edildi.

Kalem-Der'in organize ettiği İslam Dava Önderlerinin Hayatı programında bu ay, intifadanın ve Filistin direnişinin sembolü haline gelen Şeyh Ahmed Yasin konuşuldu.

Filistin'de işgale karşı direnişin 1920'li yıllarda İzzeddin El Kassam ve benzeri Müslüman öncüler eliyle başlatıldığını da kaydeden Mustafa Özcan, bir dönem laik-sol örgütlerin direnişin insiyatifini aldığını, ancak 1987 yılındaki 1. İntifada'dan bu yana insiyatifin İslami direniş güçlerine geçtiğini aktardı ve Filistin'de işgalin son bulmasının ancak bu güçlerin direnişiyle mümkün olabileceğini vurguladı.

Heniye, “Tanca’dan (Fas) Cakarta’ya (Endonezya) kadar İslam ümmetini, üçüncü Aksa intifadasına hazır olmaya çağırıyoruz” dedi.

İslâm’ın ilk kıblesi, harem mescitlerin üçüncüsü ve ümmetin onuru olan bu mabede karşı hazırlanan tuzağı vaktinde görmek ve Aksa İntifadası’nı harekete geçiren duyarlılığı, bilinci tüm İslâm âlemine yaymak gerekir.

İkinci İntifada’dan beri geçen 12 yılda siyonist işgal rejiminin bin 338 Filistinli çocuğu katlettiği bildirildi. Aynı dönemde Filistin'den yapılan saldırılarda ise 129 "İsrailli" çocuk hayatını kaybetti.
Makaleler
Hava Durumu