
"vermeliyiz" Arama Sonuçları

Bu noktada Ercümend Özkan’ın, modern cahiliyenin kavramları karşısındaki net duruşu öne çıkmaktadır. Mesela demokrasiyi “Hevaya uyma rejimi” olarak tanımlamıştır ki, bu tanıma 12’den vurmak desek yeridir.

WhatsApp deyip, yazıp geçmeyin. Klavye üzerinden iletişimi mümkün mertebe azaltmalı. Asıl değerli olan iletişim göz göze, yüz yüze olandır. Her gün belki de on binlerce insanın en basit iletişim kurallarını bilmediğinden ya da dikkate almadığından dolayı yaşadığı kalp kırgınlıklarına, küslüklere, tartışmalara engel olmak çok da zor değil. WhatsApp’ı fazla ciddiye almamalı, insan ilişkilerine ve bunun temel kanalı olan iletişime, iletişimin de en değerlisi olan yüz yüze iletişime ağırlık vermeliyiz. İletişimin en güzeli yüz yüze çay ve kahve eşliğinde olanıdır.

Ana-baba olarak öncelikle televizyonu fazla seyretmeyerek çocuklarımıza örnek olmalıyız. Sonra da ancak konturollü ve sınırlı olarak seyretmelerine izn vermeliyiz. Televizyonu kesinlikle çocuk bakıcısı ve avutucusu olarak kullanmamalıyız.

Çocuklarımıza doğru rol modeller vermeliyiz, kahramanları o şu bu olmamalı, İslami öncüler, liderler olmalı diyoruz. Peki bu öncülerden Hasan el Benna’yı çocuğumuza nasıl anlatacağız ve nasıl uygulamaya geçeceğiz.

"Tepki vermeden önce mutlaka sakinleşmeli, durumu sakin kafayla gözden geçirip, uygun tepkiyle karar vermeliyiz. Çünkü öfkeyle verdiğimiz tepkiler, dönüşü olmayan hatalara sebep olabilir"

Çocuğumuzun sorularına mutlaka doğru cevaplar vermeliyiz. O küçüktür anlamaz diye cevapları geçiştirmemeliyiz. “Kardeşim nereden geldi?” diye sorduğunda, “Onu Allah yarattı, büyüyünce beraber oynayacaksınız, birbirinize yardımcı olacaksınız” gibi doğru bir cevap verebiliriz. Yoksa “kardeşini leylekler getirdi” gibi, çocuğa bir faydası olmayacak masallarla onun zihnini dondurmaktan, düşüncesinin gelişmesini baltalamaktan kesinlikle kaçınmalıyız.
Makaleler
Hava Durumu