Genç Birikim Dergisi'nin Aralık sayısı çıktı
Gündemdeki konuları İslami bakış açısıyla ve derinlemesine analiz eden Genç Birikim Dergisinin 163. sayısı çıktı.
17-12-2012
Genç Birikim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ali Kaçar “İsrailsiz Filistin’e Doğru” başlıklı yazısında; “Ortadoğunun, artık eskisi gibi Ortadoğu olmadığını, artık Ortadoğu’daki hiçbir yönetimin; ister muhafazakâr, ister laik, ister sol eğilimli yönetimler olsun, halkın iradesiyle yönetime gelen bu yönetimlerin, eskisi gibi, ABD’nin ya da Siyonist İsrail’in her dediğine boyun eğen yönetimler asla olmayacağını, yazılıp çizildiği gibi, zaferin, ne Hamas’ın, ne Türkiye’nin, Katar’ın ve Mısır’ın ve ne de Siyonist İsrail’in olduğunu; asıl zaferin, Tunus’ta ilk kıvılcımı çakan Muhammed Buazizi’nin ve Ortadoğu’da diktatörlere, emperyal ve Siyonist işgalci güçlere karşı kıyam eden yoksul halkların, kısacası zafer, –eğer varsa- Ortadoğu halk ayaklanmalarında Allah için mücadele ederken şehid düşen mazlumların olduğunu” ifade etmiş.
Derginin usta yazarlarından Süleyman Arslantaş “Filistin Devletine Doğru” başlıklı yazısında; “İsrail her ne kadar son Gazze saldırısında yeni Obama yönetimine ‘ben buradayım’ mesajını verse de Amerika’nın İsrail’i kuşatma altına aldırdığını, diğer taraftan ne kadar süreceği belli olmamakla birlikte Ürdün ve Batı Şeria’da kurulacak olan Filistin Devleti’nin ayak seslerini işittiğini” belirtmiş.
Erdal Bayraktar “Kudüs Davası Gazze Meselesine Dönüşürken...” adlı yazısında; “Şu anda artık dünya ve Müslümanların Kudüs ve Filistin sorununu konuşmadıklarını bu durumun İsrail, Batı ve yerli işbirlikçilerinin istediği bir şey olduğunu, BM’in gündeminde İsrail’in güvenliği, İsrail’in tespit ettiği sınırlarda ve statüde belirlenecek bir “Filistin Devleti” olduğunu, Müslüman ülke yöneticilerinin de İsrail’in bölgede meşru bir devlet olduğu noktasında mutabık olduklarını, tek sorunun; Gazze’de direnmeye çalışan Hamas ve İslami Cihad’ta ikna edilerek sorunun tatlıya bağlanması olduğunu” ifade ettikten sonra yazısını şu sorularla nihayete erdirmiş: “Bir insana, insanlığa, bir ülkeye, bir Medeniyete, Araplara, Müslümanlara bundan daha büyük hakaret olabilir mi? Konuşulması gereken, namusu, onuru kurtarılması gereken Gazze değil, Ümmet ve Müslümanlardır. Gelinen noktada Kudüs ve Filistin davasından vazgeçtik, sıra Gazze’ye mi geldi?”
Mustafa Güldağı “Ezan Yasağı ve Dar’ul Çelişki” başlıklı yazısında şu ilginç ifadelere yer vermiş; “Menderes döneminde 1950’de çıkarılan kanunla tekrar Arapça ezan okunması serbest bırakılmıştır. Serbest bırakıldı bırakılmasına da bizler ezanlarıyla çelişen bir milletiz. Bir günde camilerden beş kez Allahuekber (Allah en büyüktür), eşhedüella ilahe illallah (şahitlik ederim ki Allah’tan başka ilah yoktur) diye ezan okunuyor ama topluma, ekonomiye, sosyal hayata, siyasi hayata ve eğitime ALLAH’ı karıştırmıyorlar. Hem günde 5 kez haykırılacak Allah en büyüktür diye; hem de Amerika’nın İsrail’in izni olmadan hareket edemeyeceksin.”
Muhammed İmamoğlu “Rüya Hakkında Neler Biliyoruz? Rüya İle Amel Edilir Mi?-2” yazısında “ Rüya yoluyla bilgi sahibi olmak İslam’a göre insanın önüne konulmuş bir amaç değildir. İnsanın asıl sorumlu olduğu alan, uyanıkken yaşadığı alandır ve asıl önemli olan da o zaman dilimindeki Allah’ı unutmadan sürekli olumlu bir aktivite içinde hayatını sürdürmesidir. Çünkü uyku insanın sorumluluğunu düşünen bir olgudur. Neticede Rüya, ilmî bir delil değildir. Buna dayalı olarak bir hüküm verilemez. Bunları gören kimse, başkalarını o yolla elde ettiği bilgilere davet edemez. Fakat gördükleri şeyler İslam’ın ölçülerine aykırı değilse, görenlerin kendileri onlara göre hareket edebilir.”diyerek rüyalar hakkında genel bir değerlendirmede bulunmuştur.
Celal Sancar’ın “Ankara’da Kırk Beş Yıl”, Ubeydullah Toprak’ın “Şehâdetinin 46. Yılında Büyük Dâvâ Adamı: Şehid Seyyid Kutub (4)”,Bekir Tok’un “Eritildik Biz Dostum!” ve Ömer Faruk Çakıcı’nın “Kerbela’dan Şam’a… Zulmün Değişmeyen Yüzü…” başlıklı yazıları ilgiliyle okuyacağınız diğer yazılar arasında.Ayrıca Dergide İsmail Ceylan’ın Michel Chossudovsky’den aktardığı “Gazze’nin Gazı” başlıklı bir çeviri de yer almakta.
Sizlere en yakın bayiden bir Genç Birikim Dergisi alarak okumanızı tavsiye ediyor, Genç Birikim Dergisine yayın hayatında başarılar diliyoruz.
İletişim:
İlkiz Sok. No: 22 Sıhhiye/Ankara
Tel: 229 67 18-19
Makaleler
Hava Durumu