Genç Birikim Dergisi
Genç Birikim Dergisi, 108. sayısıyla yeniden okuyucusunun karşısında. Ali Kaçar, derginin bu sayısında Gladyo, Kontrgerilla, darbeler ve zincirin son halkası Ergenekon konusunu ele alırken, Süleyman Arslantaş ise 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat darbe ve muhtıralarını, bunları hazırlayan olayları mercek altına alıyor.
22-05-2008
Yayın hayatına başladığı ilk günden bu yana herkesin üzerine gitmeye cesaret edemediği konuları masaya yatıran Genç Birikim Dergisi, 108. sayısıyla yeniden okuyucusunun karşısında.
Cumhuriyetin kurulduğu günden bu yana gündemden düşmeyen (ve düşmemesi gereken) Gladyo, Kontrgerilla, darbeler ve zincirin son halkası Ergenekon konusunu Ali Kaçar yazmış. Yazıda, geçen onlarca yıl zarfında işlenen faili meçhullerin gerçekte faili malum olduğu, yer yer bu cinayetlerin üzerine gidilmek istendiği ancak soruşturmaların bir noktaya gelip tıkandığı ve bu nedenle ne bu cinayetlerin ne de darbe girişimlerinin (cezalandırmak bir yana) açığa çıkarılamadığı anlatılmakta ve tüm bu karanlık olayların kendilerini hesap vermekten müstağni gören birtakım çevrelerce tertiplendiği ortaya konmakta. Şahin Özdaş ise kendine özgü üslubuyla ‘vatan aşkı’nı ele alıyor ve Ali Kaçar’ın yazısını tamamlıyor.
Keskin siyasi gözlem ve tahlilleri ile Süleyman Arslantaş ise 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat darbe ve muhtıralarını, bunları hazırlayan olayları mercek altına almakta, halkın her dönemde çektiği sıkıntılara işaret etmekte ve inanılmaz sosyal ve siyasi benzerlikleri gözler önüne sermekte. Tevfik Uğur’un Türk solunun dünü-bu günü ve statüko karşısında takındığı tavır ve sahip olduğu fonksiyonu hakkındaki yazısını da bu çerçevede önemli bir katkı olarak zikretmek gerek.
Celal Sancar tarafından kaleme alınan makalede ise Türk toplumunun kendine özgü düşünme yöntemi ve ‘inanış’ tarzına neşter vurmakta, vahyi delillerden hareketle olması gerekeni bizlere sunmakta.
Kürtlerin tarihi perspektif içinde gerçekte ne istedikleri konusu, Selami Saygın tarafından ele alınmış.
Bilgi İçin: 0 312 229 67 18
- İktibas’ın Eylül sayısı çıktı
- İktibas’ın yeni sayısı, “Küreselleşmenin Sonu mu?” manşeti ile çıktı
- İktibas Dergisi Haziran sayısı çıktı
- İktibas Dergisi Mayıs sayısı çıktı
- İktibas Dergisi'nin 472. sayısı çıktı
- Genç Birikim Dergisinin Kasım sayısı çıktı
- İktibas Dergisi Ekim sayısı çıktı
- İktibas'ın Eylül sayısı çıktı
Makaleler
Hava Durumu