Mavi Marmara'da siyonist komutanlara tutuklama
Mavi Marmara gemisine saldırı davasında, dönemin siyonist Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi'nin de aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında, "kırmızı bülten" çıkarılması için ilgili kurumlara yazı yazılmasına karar verildi.
26-05-2014
7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nden görülen davada, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin, Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında bu zamana kadar duruşmaya gelmedikleri uluslararası hukuk ve dış ilişkiler genel müdürlüğü aracılığıyla gönderilen davetiyelere bu güne kadar cevap verilmediği, makul sürenin beklenildiği buna rağmen sanıkların duruşmaya gelmedikleri ve kaçak durumuna düştükleri belirtilerek yokluklarında tutuklanmalarına ve haklarında yakalama kararı çıkarılmasına karar verildi.
KIRMIZI BÜLTEN İLE ARANSINLAR
Davanın görüldüğü mahkeme, haklarında tutuklama kararı çıkarılan sanıkların yakalanmalarının uluslararası düzeyde yapılıp ve bu infaz için sanıklar hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına ve bunun yerine getirilmesi için kırmızı bülten belgelerinin düzenlenmesine karar verdi.
HAARETZ: İNTERPOL "EVET" DERSE KOMUTANLAR TUTUKLANABİLİR
Mavi Marmara davasının görüldüğü İstanbul'daki mahkemenin, İsrailli eski komutanların yakalanması ve İnterpol'den "kırmızı" bülten çıkarılmasını talep edilmesi yönündeki kararını hemen duyuran İsrailli gazetelerden Haaretz, İnterpol'un Türkiye'nin talebini kabul etmesi durumunda komutanların İnterpol üyesi tüm ülkelerde tutuklanabileceğine dikkat çekiyor.
Haaretz, "Eski komutanların herhangi biri, Türkiye'ye girerse tutuklanacak. Aynı biçimde Türk hükümeti, subaylardan herhangi biri, bir iade anlaşması bulunan bir ülkeye girerse iadesini isteyebilir. İnterpol, Türkiye'nin talebine yanıt vermesi durumunda subaylar, İnterpol üyesi olan tüm ülkelerde tutuklanma tehlikesi ile karşı karşıya kalacaklar. Ancak, İnterpol, yanıt verme mecburiyetinde değil" diye yazıyor.
Haberde Türkiye ile İsrail arasında ilişkileri normalleşme çabalarına değinilirken bu çerçevede hazırlandığı belirtilen anlaşmada Türkiye'nin söz konusu subaylar hakkındaki "tüm yasal şikayetleri iptal eden" yasal düzenlemelerinin yapılması, İsrail'in kurbanların ailelerine 20 milyon dolar tazminat ödemesinin öngörüldüğü" belirtiliyor.
(Haber7-ANKA)
- Bir 10 Kasım Mağduriyeti: Dr. Mehmet Arslan Tutuklandı
- İktibas’ın yeni sayısı Bangladeş gündemi ile çıktı
- Diken ve Karanfil
- Hayrola Mahmud Abbas
- Bir milyon yahudi, işgal altındaki toprakları terketti
- Ya Eyyühel Müzzemmil
- Son Seyahatimizden Yansımalar
- Husi: Gazze'ye destek için vurulan gemi sayısı 177'ye çıktı
Makaleler
Hava Durumu