Seni Unutmadık Ey Şehid; Unutmayacağız!
Bugün, Filistin İslami direnişinin önderlerinden Dr. Abdulaziz Rantisi’nin şehadet yıl dönümü.
17-04-2007
Seni Unutmadık Ey Şehid; Unutmayacağız!
Bugün, Filistin İslami direnişinin önderlerinden Dr. Abdulaziz Rantisi’nin şehadet yıl dönümü. 22 Mart’ta şehid edilen Hamas’ın önderi Şeyh Ahmed Yasin’in ardından halefi olarak İslami Direniş Hareketi’nin başına geçen Rantisi de daha bir ay bile geçmeden 17 Nisan 2004’te şehid edildi.
Hamas’ın Gazze bölge sorumlusu olarak direnişin en önünde yürüyen ve mücadele içerisinde yoğrulmuş bir hayat sonucunda Siyonist helikopterlerin hunhar saldırısıyla şehadete kavuşan Rantisi, 1947’de bugün işgal altında olan Yebna Köyü’nde doğdu. Kahire Tıp Fakültesi’ni üstün başarıyla tamamladıktan sonra doktor olarak Filistin’e döndü. Sağlık alanında muhtelif çalışmalarından sonra 1978’de açılan Gazze Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Çocuk hastalığı üzerine profesör oldu.
1987’de Hamas’ı kuran 7 kişiden biri olan Dr. Abdulaziz Rantisi, mücadeleyle geçen ömrünün yaklaşık 10 yılını İsrail zindanlarında ve hücrelerinde, işkence altında tutsak olarak, bir kısmını sürgünde geçirdi. Ama her defasında mücadeleye kaldığı yerden devam etti. 10 Haziran 2003’te İsrail uçaklarının füze saldırısına uğradı. Yaralı olarak kurtuldu ve saldırıdan 10 ay sonra yine helikopterden nokta atışı olarak fırlatılan ve ABD’nin İsrail’e hediyesi olan füzelerle şehit edildi. Yanında bulunan oğlu Muhammed de onunla beraber şehit düştü.
Kendisine şehadetinden 10 ay önceki saldırıdan sonra şöyle demişti: “Apache ya da kalp krizi… İkisi de ölüm. Ben ise Apache’yi tercih ederim!” Rabbi yolunda mücadeleye adanmış bir yüreğe de zaten korkakça bir ölüm yakışmazdı. Filistinli anneler böyle yiğitçe ölecek çocuklar doğurmuşlardı. Filistin direnişi mücadeleyi kanlarıyla sulayan böyle önderler yetiştirmişti.
Rantisi, tıp profesörüydü. Ailece başka bir ülkede ekonomik imkan bolluğu ve refah içersinde yaşamını sürdürüp Filistin davasına bulunduğu yerden de destek verebilirdi belki de! Ancak o, işgal altındaki topraklarda bilfiil mücadele içersinde bulunmayı tercih etti. Ve kendisini öncü addeden nicelere önderliğin ne olduğunu gösterdi. Bu yüzden ki Gazze Şehitleri Mezarlığı’na yüz binlerce kişinin omuzlarında, mücadelesinden bize kalan mirasa uygun bir şekilde kahramanca uğurlandı. Bu yüzden ki şehadeti sonrasında Şeyh Ahmed Yasin’in varlığı bizde nasıl daha derinleştiyse komutan Rantisi’nin varlığı da öyle derinleşti.
Allah şehadetini mübarek, direnişini kutlu, yolunda yürüyenleri muzaffer eylesin.
Kaynak: Haksöz Haber
- Ûlu’l-Emr Olmanın Şartı ‘Bizden’ Olmasıdır
- Büyük Felaket (Nekbe) İngilizlerin Kudüs'e girişi ile başladı
- Tarih Gazze'yi Yazacak!
- Soykırım saldırılarında katledilen Gazzelilerin sayısı 34 bini geçti
- Hamas’tan uluslararası topluma, “ABD’nin iradesini aşın” çağrısı
- İsrail’in sonu göründü mü?
- Mehdi Kudüs'e indi mi?
- Hamas: Siyonist zihniyet tamamen vahşi ve canavar bir zihniyet
Makaleler
Hava Durumu