"One minute bitmiştir"
SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin UAEK toplantısındaki tutumunu eleştirdi ve "Bu one minute'un bitişidir. Marifet otel lobilerinde one minute demek değil, BM Salonu'nda bunu söyleyebilmektir" dedi.
22-09-2009
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "İsrail'in Nükleer Yetenekleri" başlıklı karar tasarısının gündeme alınacağı Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Genel Kurulu toplantısında Türkiye'nin önce çekimser oy kullanmasını, ardından yapılan oylamada da salonu terk etmesine tepki göstererek, "Bu one minute'un bitişidir. Marifet otel lobilerinde one minute demek değil, BM Salonu'nda bunu söyleyebilmektir" dedi.
UAEK'in 53. Genel Kurul Toplantısı'nda, İsrail aleyhine olan karar tasarısının gündeme alınması için yapılan oylamada Türkiye'nin çekimser oy kullanması, tasarının oylanması sırasında ise Türk Heyetinin salonu terk etmesi üzerine Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş yazılı bir açıklama yaptı. "Bu tarihi gelişmede" Türk heyetinin takındığı tavrın, Türk milletinin vicdanını yaraladığını ifade eden Kurtulmuş, Gazze mitinginden sonra Başbakan Erdoğan'ın Şimon Perez'e "one minute" dediğini, ilk tebrik edenin Saadet Partisi olduğunu belirterek "Ama ne hikmettir ki ondan sonra Sayın Başbakan "aman yanlış anlaşıldı, biz aslında sayın Şimon Perez'e değil, modaretöre karşı bu tavrı koyduk' demeye başladı. Hemen akabinde de bakanlarımız bir biri ardına, "Türkiye'nin İsrail ile olan stratejik ilişkileri bundan sonra daha iyiye gidecektir' açıklaması yaptılar. Biz o zaman merak etmiştik bu ilişkiler nasıl daha iyiye gidecek diye. Bir tarafta Şimon Perez'e one minute diyeceksiniz, öbür tarafta ilişkiler nasıl daha iyiye gidecek?" dedi. Nasıl iyiye gideceğini UAEK'in İsrail'in nükleer potansiyeli ilgili oturumunda gördüklerini belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:
"Bu oturumun gündeme alınması ile ilgili olarak maalesef Türkiye temsilcileri salonu terk ettiler. Tasarının oylanması için yapılan oturumda da bizim beyler bu defa çekimser kaldılar. İşte bu "One Minute'un sonudur. Yani "One minute the end' Otel lobisinde bunu herkes söyler. Hiçbir anlamı yok ki. Marifet; gel bunu BM salonunda söyle. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun Genel Kurulu'nda söyle. Salonu terk etme, çekimser kalma. Çık orda one minute de.
Son 17 yıldır hiçbir karar alınmamış İsrail'e karşı. Sahip olduğu diplomatik gücü nedeniyle. İlk defa bu toplantıda İsrail'e karşı bir karar alınacak ama bu defa Türkiye hükümetinin yetkilileri çekimser kalıyor, salonu terk ediyor. Bir kez daha söylüyorum; bu "One Minute the end'dir."
(Kaynak: Dünya Bülteni)
-
omer bitlis 28-09-2009 09:02
İran'a destek İsrail'e eleştiri 28 Eylül 2009 Pazartesi 07:46 Nükleer tartışmada Başbakan Erdoğan komşuya arka çıktı.. İsrail'in silah gücüne dikkat çekti.. Başbakan Erdoğan İran'ı savundu, İsrail'i eleştirdi. İran'ın üye olduğu UAEK'ya İsrail'in neden üye olmadığını sordu. Erdoğan, nükleer silahı olan İsrail'in Gazze'de kullandığı fosfor bombalarını hatırlattı. Erdoğan uluslararası camianın çifte standardını "Yatıyoruz kalkıyoruz İran... Yani daha adil olmamız lazım" diyerek gösterdi. ABD'deki temaslarını tamamlayarak dün Türkiye'ye dönen Başbakan Erdoğan, New York'tan ayrılmadan önce ve İstanbul'a varışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan New York'taki basın toplantısında bir gazetecinin "İran'ın nükleer çalışmalarıyla ilgili bir arabuluculuk teklifi oldu mu?'' sorusu üzerine şunları söyledi: İSRAİL NİYE ÜYE DEĞİL Ortada böyle bir durum varken, uluslararası medyanın sürekli İran'ı konuştuğunu ifade eden Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Aslında çok daha farklı konuşulacak konular var diye de düşünüyorum. Çünkü konuşanlar hepside kendilerinde nükleer silah olanlar. Biz Ortadoğu'da nükleer silaha tamamen karşıyız. İstemiyoruz böyle bir şeyi. Ortadoğu'da da nükleer silahı olan ülke var, örneğin İsrail. Bir fark var, İsrail UAEK'ya üye değil, İran üye... YATIYORUZ KALKIYORUZ İRAN Kaldı ki Gazze'de fosfor bombaları kullanıldı. Bu ne? Kitle imha silahı. Bunun neticesinde 1400 kadın, çocuk orada öldü, 5000 yaralı. Bunlar hiç masaya gelmiyor. Bunlarla ilgili hazırlanmış raporlar varsa bunlar gündeme gelmiyor. Şahsen, sorumluluk mevkinde olan bir insan olarak rahatsız ediyor. Niçin bunlar masada yok, niçin bunlar konuşulmuyor? Yatıyoruz kalkıyoruz İran... Yani daha adil olmamız lazım. Dürüst davranmamız lazım. Eğer küresel barışı istiyorsak.'' Erdoğan, ABD medyasında gündemde olan "İran'ın nükleer tesislerine saldırmak gibi bir konunun gündemde olup olmayacağına, "İran'a karşı böyle bir çılgınlığın'' yapılıp yapılmayacağına yönelik bir soru üzerine ise "Biz böyle bir şeyi (İran'ın nükleer santrallerine saldırı senaryosu) bölgede temenni etmeyiz, yani bu çok çok yanlış bir şey olur, yani bundan bu çılgınlığa teşebbüs edenler salt olarak zarar görmez'' dedi. IRAK'TA MEDENİYET ÇÖKTÜ Başbakan Erdoğan, "Bakın Irak'la ilgili süreci yaşıyoruz, bunun bize ders olması lazım, yani şimdi sormak gerekir, kendi kendimize soralım yani Irak'ta neyi hallettik. Şu anda bir ülke bir medeniyet bana göre çöktü, milyonu aşkın insan öldü'' diye konuştu.
- Ûlu’l-Emr Olmanın Şartı ‘Bizden’ Olmasıdır
- Büyük Felaket (Nekbe) İngilizlerin Kudüs'e girişi ile başladı
- Tarih Gazze'yi Yazacak!
- Soykırım saldırılarında katledilen Gazzelilerin sayısı 34 bini geçti
- Hamas’tan uluslararası topluma, “ABD’nin iradesini aşın” çağrısı
- İsrail’in sonu göründü mü?
- Mehdi Kudüs'e indi mi?
- Hamas: Siyonist zihniyet tamamen vahşi ve canavar bir zihniyet
Makaleler
Hava Durumu