
"Dinim" Arama Sonuçları

İktibas Dergisi yazarlarından Mehmed Durmuş, 15 Şubat’ta İktibas Dergisi’ne konuk olacaktır inşallah. Sohbet programının konu başlığı ise “Dilimiz Dinimizdir”…

Kendimiz, çocuklarımız ve bütün insanlık için yaşanılır bir dünya istiyorsak, kendisiyle dünya ve ahiret saadetine kavuşmamıza vesile olacak dinimiz İslamı bütün insanlığa güç ve imkanlarımız dahilinde tebliğ ve davet etmeliyiz. İslamın insana hayat veren aziz mesajlarının bütün dünyaya tebliğ ve davet yolu ile ulaştırılması o kadar önemliki, tıpkı insanın olmazsa olmaz ihtiyacı olan yiyeceğe, içeceğe ve havaya olan ihtiyacı gibidir.

Dinimizin emretmiş olduğu hükümlerin gerçekleşmesi için kolektif irade ve aklı üretmemiz ve güç birliği yapmamız gerekmektedir. Buna rağmen, tevhidî uyanış süreci olan 40 yıllık önemli bir birikimimiz olduğu halde, neden tevhidde vahdet oluşturup insanlığa vahyin şahidliğini yapacak kolektif bir iradeyi, ülke çapında kuşatıcı örnek bir İslam cemaatini, ümmeti yeniden inşa edecek Kur’an neslini oluşturamadık?

Türkiye değişik birimleriyle Macron Fransa’sının İslam hakkındaki bu projesine ‘çok sert’ tepki göstermiş. Dışişleri Bakanlığı Macron’a ‘haddini’ hatırlatarak, anlamı ‘barış’ olan yüce dinimizi ‘aydınlatma’ bahanesiyle yanlış ve çarpık yaklaşımlara konu etmenin hiç kimsenin haddine olmadığı uyarısında bulunmuş. Sözde ‘aydınlatma’ bahaneleriyle ‘Avrupa İslamı’, ‘Fransa İslamı’ gibi kavramlar ortaya atarak göçmen toplumları disiplin altına alabileceğini zannetmek insani ve hukuki mülahazaların aksi yönde hareket etmek olurmuş. Herkesin inançlarını yaşarken alacağı din hizmeti ve benimsediği dinî anlayışı, devletlerin yasalarla belirleme hakkı olmazmış. Demek ki Türkiye’de işler hiç böyle işlemiyormuş!

İnsanlığın ihtiyacı olan her konuda hüküm bildiren, dünya nizamı ve yaşama biçimi olan dinimizin bu konuyu enine boyuna ele almaması mümkün değildir.

Çam ağacı kültü pagan bir gelenek, noel ile bir ilişkisi yok, bizdeki toptancılığı bir kenara bırakırsak. Pekiyi bizdeki ‘çaput ağacı’ kime aittir? Nereden, kimlerden tevarüstür? Dinimizle bir alakası var mıdır? Bunları soran, düşünen yok!

“Benim dinimin hükümleri, insan fıtratını oluşturan hükümlerdir. İnsan kendi fıtratına uygun yaşarsa; en dingin, huzurlu, üretken, güçlü, adil, etkili, istikrarlı, umutlu, başarılı, bütüncül sonuçlar üretir; bu da bütün varlığın hukukunu muhafaza eder desem!” O’da; “Müslümanlar’ın bu söylediğin çerçevede tasarlayıp, ürettiği, hayata geçirdiği bir kaç örnek gösterirmisin?” Dese, ne yaparım?

Câmilerimizin sosyal mimarisini kaybettik. Câmi, eski hali ile hayatı kuşatan bir mekândı. İbâdet, bizim dinimizde kapsamlı bir kavramdır. Günümüzdeki şekliyle câmiler, dinin hapsedildiği, ya da hapsedilmek istendiği hapishaneler gibidir...

MEB, din derslerindeki ‘bir dini sahiplenme’ anlamı taşıyan ifadeleri çıkarmaya hazırlanıyor...

Kalem-Der 10-18 yaş gurubu erkek öğrencilere yölenik olarak yapacağımız eğitim programında okullarda öğrenme imkanı bulamadıkları dinimizin temel yönlerini öğretmeyi amaçlıyor.

Geçtiğimiz yıllarda da iftar yemeklerinde şarap servisi yapılan davette, dinimizce haram olan içki servis edilmesine değilde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk kökenli Alman milletvekillerine yönelik sözlerini iftar akşamına taşıyan Başbakan Kretschmann’ın sözlerine tepki gösteren Türk diplomatlar yemeği terk etti.

Öncelikle Mehmed Akif'in İslami ve Kur'an merkezli düşüncesini öne çıkarmak için hazırladığımız bu çalışmanın ülkemizde ilk defa yapıldığını ve dijital ortama ilk defa geçtiğini belirtiyor sonra ise Rabbimizin bizi bu çalışmada muvaffakiyet içerisinde kılmasını niyaz ederek çalışmamızın ilk yazısını sizlerle paylaşıyoruz. (Milat Haber)

Muhammed Biltaci, taleplerini soran hakime Kur'an-ı Kerimle cevap verip "Dinim için idam şereftir." dedi.

İLKAV Genel Başkanı Mehmet Pamak Boğaziçi Üniversitesi'nden bir grup öğrencinin daveti üzerine, söz konusu Üniversitenin kız ve erkek öğrencilerinden oluşan bir gruba "İslam dinimiz, kimliğimiz, müslim/Müslüman adımız ve İslami sorumluluklarımız" konulu konferans verdi.

"Sözün özü, Müslüman, hayatından sigarayı kesinlikle çıkartmalıdır. Bizlerin konuştuğumuz, yazdığımız, üzerine büyük söylemler geliştirdiğimiz dinimiz, davamız bize hiç değilse sigarayı olsun bıraktırabilmelidir. Hayatımızda küçük de olsa, bir şeyler değişmelidir. Sadece konuşan, okuyan, anlatan insanlar olmaktan çıkıp, birazcık da, gözle görülür değişimleri yaşamalıyız; hayır yönünde değişmeliyiz."

Kendisine yüklenen laik rejimi kutsama görevini 85 yıldır bihakkın yerine getiren Diyanet İşleri Başkanlığı, artık muhafazakar kesimlerde de sorgulanmaya başlandı.

- Ölümü, âlemin ölümü sayılan âlimi kast ediyorum. Biz bu anlamda “âlimi” kaybettik. Artık araştırmacılarımız, yazarlarımız, akademisyen ve ilâhiyatçılarımız var. Bunun yanı sıra popüler din anlatıcılarımız ve tele-vaizlerimiz var. - Her şeyden önce yüce dinimize göre hiç kimse dinde otorite değildir. Bilindiği gibi İslâm’da ruhban sınıfı yoktur. Hiç kimse Allah adına konuşma yetkisine sahip değildir...

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin laikçi-reformist Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şahin Filiz, "Dinimizi öğrenmek için sadece Kur'an'ı kaynak alabilir miyiz'' sorusunu , şarapçıların tabiriyle cevaplayıp ne kadar çukur biri olduğu bir kere daha ortaya koydu.
Makaleler
Hava Durumu