
"Felaket" Arama Sonuçları

ABD’nin himayesi altındaki siyonist işgal rejiminin, Gazze’deki Müslüman halka yönelik yıkıcı saldırıları artarken, ağır abluka ve tüm sınır kapılarının kapatılması Filistinlileri benzeri görülmemiş bir insani felakete ve açlığın pençesine sürüklüyor. Barbarların saldırılarında şehid olanların sayısı ise 900’e yükseldi.

Filistinlilerin makus tarihi 14 Mayıs 1948'de, ondan da önce İngilizlerin Kasım 1917'de Balfour Deklarasyonunu yayınlaması ve Aralık 1917'de Filistin topraklarını ve Kudüs'ü işgal etmesi ile başlamıştı.

“Bu deprem değil abi, kıyamet” dedi ve sonrasında yaşanan yıkımın büyüklüğü ve kayıpların boyutundan söz etti. Kahramanmaraş’ta üniversite yerleşkesinde kurulmuş olan çadırkentte sohbet ettiğimiz bir depremzede de bu durumu, “Deprem olmaya başladığında ‘Bu deprem değil, kıyamet kopuyor olmalı’ dedim” şeklinde ifade ediyordu.

Filistin halkı tarafından Nekbe yani Büyük Felaket olarak isimlendirilen olayın bugün (14 Mayıs), 75. yıl dönümü. Bu olay sadece Filistin açısından değil tüm İslam âlemi açısından gerçekten büyük bir felaket olduğundan yıl dönümünde bu olaydan söz etmemiz ve siyonist işgale karşı sürdürülen mücadelenin yanında durmamız gerekiyor.

Son iki yılda yeterli miktarda yağışın düşmediği Somali, kuraklık felaketiyle karşı karşıya. 2.8 milyondan fazla kişinin kuraklıktan etkilendiği ülkede, İHH İnsani Yardım Vakfı yardım çalışması başlattı.

Pompei'deki büyük felaketten kaçmaya çalışırken kül olan 2 insan bedeni bulundu

Bilerek ve isteyerek gerçeklere yüz çevirip, kolaycılığa kaçarak benimsenen tekdüze ve bayağı hayat algımız ve yaşantımız bizi felakete ve anlam yanılgısı içerisinde anlamsızlığa sürüklüyor.

Nekbe kelimesinin Türkçe karşılığı "felaket"tir. "Yevmun Nekbet" / Felaket Günü, siyonist işgal rejiminin bağımsızlığını ilan edip 15 Mayıs 1948'de Filistin topraklarını işgal etmesini ifade etmek için Filistinlilerin kullandığı bir terkiptir. En-Nekbe'den (Büyük Felaket) 72 yıl sonra Filistinlilerin nüfusu dünya genelinde dokuz kattan daha fazla artarak 13 milyona ulaştı. Her yıl 15 Mayıs'ta anılan En-Nekbe'nin bu yılki yıldönümünde tarihi Filistin topraklarında Filistinli ve Yahudi nüfusu yaklaşık birbirine eşit hale geldi.

Bütün dünyayı etkisine alan COVID-19 virüsü insanları hijyen konusunda yeni arayışlara yöneltti.

CHP genel başkanı K.Kılıçdaroğlu dün "İdlib'den gelecek olanların tamamı eli kanlı olan insanlar, terör örgütü üyeleri. Bu bir milyon kişi Türkiye'ye gelirse asıl felaketi ülke o zaman yaşar" şeklinde vicdansızca, alçakça bir açıklamaya imza attı.

ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması ve Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılı nedeniyle Gazze'nin Han Yunus kentinin doğusundaki işgal toprakları sınırında toplanan Filistinliler gösteri düzenledi. Göstericilere siyonist işgal işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu 60 Filistinli şehid oldu, 2 binden fazla Filistinli de yaralandı.

Nekbe kelimesinin Türkçe karşılığı "felaket"tir. "Yevmun Nekbet" / Felaket Günü, siyonist işgal rejiminin bağımsızlığını ilan edip 15 Mayıs 1948'de Filistin topraklarını işgal etmesini ifade etmek için Filistinlilerin kullandığı bir terkiptir. En-Nekbe'den (Büyük Felaket) 70 yıl sonra Filistinlilerin nüfusu dünya genelinde dokuz kattan daha fazla artarak 13 milyona ulaştı. Her yıl 15 Mayıs'ta anılan En-Nekbe'nin bu yılki yıldönümünde tarihi Filistin topraklarında Filistinli ve Yahudi nüfusu yaklaşık birbirine eşit hale geldi.

Gazze'de ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması ve Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto için gerçekleştirilecek "milyonluk yürüyüşün" hazırlıkları, Dönüş ve Ablukayı Kırma Yürüyüşü faaliyetleri çerçevesinde devam ediyor.

İşgal topraklarında yaşayan binlerce Filistinli, Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70'inci yılı münasebetiyle Hayfa kentinde gösteri düzenledi.

Suriye'de Esed rejimi ve destekçilerinin mazlum halka karşı katliamları 7 yılı geride bıraktı. 11 Mart 2011'de Dera'da rejime yönelik küçük bir protesto gösterisiyle başlayan ve dünyadaki en büyük felaketlerden birine dönüşen Suriye'deki iç savaşta yarım milyondan fazla insan katledildi.

Nekbe günün son şahidi 91 yaşındaki Filistinli Şevket Said İbrahim Mişayniş: Bir gün geri dönmek umuduyla, insanlar evlerinin anahtarlarını taşıyor. Benzer şekilde çevremde de bazı insanlarda da vardı. Ama ben o anahtarı artık cebimde değil kalbimde taşıyorum.

Filistin’de 62 yıl önce yaşanan “Büyük Felaket”in acıları hâlâ tazeliğini koruyor. Siyonist işgal rejiminin kurulduğu 14 Mayıs 1948 günün ertesini Nakba (Büyük Felaket) olarak anan Filistinliler, yerlerinden göç ettirilen ve katledilen yüzbinlerce Filistinli’yi anıyor. Bugün sayıları 6 milyonu geçen Filistinli mültecilerin, BM kararları ve uluslararası hukuka göre topraklarına geri dönme hakkı bulunurken, Siyonist işgal rejimi buna izin vermiyor.

Günümüzde imanın ve İslam’ın iktidarı için çalışan Müslümanların birey ve cemaat olarak, yıkmaya çalıştıkları cahiliyeyi aynı zamanda yaşama istekleri en büyük felaketleri olacaktır. Özellikle cahiliyenin vitrini olan kadın – erkek ilişkileri, ekonomisi, siyaseti, sporu, eğlence sektörü (tv, internet, sinema vs.) bürokrasisi mücadele alanlarımız olmakla birlikte, aynı zamanda kendimizi uzak tutamadığımız, arındıramadığımız konulardır. İkame etmeye çalıştığımız İslam için devrilmesi gereken bu cahili yapılanmalarda faydalanmayı sürdürdüğümüz müddetçe imanın iktidarı gecikecek, samimiyetimiz zarar görecektir.

Emniyet yetkililerine göre, evden kaçışların temelinde, aile problemleri, macera hevesi ve lüks hayat arayışı yatıyor... Bir anlamda televizyonda seyrettikleri, internette okudukları hayatlara özenip felakete sürükleniyorlar. Tabii bu kaçışlarda yanlış terbiyenin, anne-baba umursamazlığı, bilgisizliği ve ilgisizliğinin, artan boşanmalar yüzünden oluşan sahipsizliğin ve sevgi boşluğunun da rolü var.
Makaleler
Hava Durumu