
"Mevlid" Arama Sonuçları

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen "Mevlid-i Nebi" etkinliği büyük bir katılımla gerçekleşti. Etkinlikte konuşan Mehmet Göktaş, "Evet, ya Resulullah. Biz sana ümmet olmaktan daha büyük bir şeref tanımıyoruz. Muhammed ümmeti olmaktan daha büyük bir pasaport, kimlik tanımıyoruz." diye konuştu.

Rasulullah’ın mevlidini kutlamak, onu üsvetün hasene edinen bir İslam ümmeti tarafından yepyeni bir İslam ümmeti inşa etmek uğrunda bir çaba değildir; mevlid-i nebî ihtifalleri sadece Rasulullah’ı tüketme, tüketim nesnesine dönüştürme gayretidir.

Rasulullah'ın, üzerinde durulması, anılması gereken "doğumu", bir bebek olarak dünyaya geldiği tarih midir, yoksa vahye muhatap olarak Peygamberlikle görevlendirildiği tarih midir? Bunu da düşünmemiz gerekir.

Başlangıcı Fatimilere dayanan "Mevlid Kandili" hurafesi Türkiye'de yaygın şekilde kabul görmeye devam ediyor. Bu gece tüm Türkiye'deki camilerde "Mevlid Kandili" törenleri yapılacak. Bu hurafeye ve bu hıurafeye dayanak kılınan "Hz. Peygamber'in doğumu"na dair tasavvuru Kur'ani açıdan ele alan "Kutlu Doğum Ne Zaman?" başlıklı yazıyı sizlerle paylaşmak isityoruz. Yazı ilk olarak 2009 yılında bu sitede yayınlanmıştır...

"Ol Zübeyde Mustafa'nın annesi, Ol sedeften doğdu ol dür dânesi..." Behçet Kemal Çağlar Mustafa Kemal için "Mevlid" yazarken, daha da ileri gidip şunu yazanlar da oldu: "Ölmez bize cennetlerin ufkundan inen ses / İnsanlar ölür, Türklüğe Allah olan ölmez!". Murat Bardakçı, Habetürk'te yazdı:

"Türkiye’de bir Atatürk kültü kuruldu. Atatürk tanrılaştırıldı, mevlidi bile yazıldı."

- Mescidin meşrû ve makul süsü, orada bolca secde edilmesi, çokca insanın ibâdetle mescidi şenlendirmesidir. Asr-ı saâdette mescide biçilen roller, ne oranda uygulanabilirse onları icrâ etmekle mescidlerin yüzü gülecektir. Mescide gidenlerin süslenmeleri, temiz ve güzel giyinmeleri Kur'an'ın tavsiyesidir (7/A'râf, 31). Ama mescidleri, hem de gözü meşgul edecek, ibâdetteki huşûya engel olacak şekilde süslemek, abartılı tarzda ziynetlere, desen ve boyalara boğmak din açısından yanlıştır. - Din tamamlanmıştır, artırma da eksiltme de yapılamaz. Rasûlün ve ashâbın hayatında mevlid diye bir uygulama kesinlikle mevcut değildir.
Makaleler
Hava Durumu