
"Nutuk" Arama Sonuçları

Seçim atmosferinde atılan nutuklar bağlamında, muhalefet adaylarının sarf ettiği “Suriyelileri geldikleri yere göndereceğiz!”, “Burası aşevi değil. Kapatırım kapıları, orda kalırsın!”, “Memlekette insanımız muhtaç durumdayken, Suriyelileri mi besleyeceğiz?” türünden cümleleri sıklıkla duyar olduk. Suriye’deki savaşın nasıl ve neden başladığı tartışmaları bir yana, bu cümleleri kuranların, Suriye’de olan-bitenden pek haberlerinin olmadığı ve hadiseleri bambaşka bir yerinden tuttukları anlaşılıyor.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı Fetö davalarında adli kontrolle denetimli serbestlik müessesesinden yararlanarak serbest kalan şüphelilere kitap okuma yükümlülüğüne karar veriyor ve bu kitaplardan biri de M.Kemal'in resmi yakın tarih tezinin temellerini attığı "Nutuk"u.

Tarihçi Mehmet Ö. Alkan: “Mustafa Kemal’e itiraz edebilecek bir kişi bırakılmadı. Ya idam ya tasfiye edildi. Böylece Nutuk okunabilir hale geldi. Ve Atatürk, ‘1919 Mayıs’ının 19. günü Samsun’a çıktım. Vaziyet, manzara şöyleydi’ diyecek hale geldi.”

28 Şubat sürecinde ordudan atılan İskender Pala, kendisinin de girdiği mülakatlarda askeri liselere girmek isteyen öğrencilere “Bir elinde Kur'an var, diğer elinde Atatürk'ün Nutuk'u. Denize düştün ve tek elle yüzebileceksin, hangisini atarsın?" şeklinde sorular yöneltildiğini bu şekilde dindarlık testinden geçirildiklerine dikkat çekiyor.
Makaleler
Hava Durumu