
"devrimini" Arama Sonuçları

Sanayi devriminin ortaya çıkardığı metropollerin sokaklarında, başıboş dolaşarak tehlike arz etmeye başlayan çocukları kontrol edebilmek amacıyla kurulan ve günümüze kadar ana hatlarıyla formunu muhafaza eden modern okul sistemi, pandemi sonrasında köklü bir değişim geçirmek zorunda kalacak mı?

2011 Mart ayındaki halk hareketinden bu yana Suriye’de yaşananları ve Fırat’ın doğusuna yönelik Türkiye’nin son hamlesi çerçevesinde yeni gelişmeleri konuştuğumuz Dr. Abdurrahim Şen, Suriye’de Baas diktası karşısındaki halk direnişinin, Batılı ve Doğulu emperyalistler ve bölgedeki işbirlikçisi ülkelerce uzun süreçte uygulanan havuç ve sopa politikaları neticesinde rayından çıkarılıp engellendiğini belirtiyor ve ekliyor: “Lakin her halükârda dip dalga devam ediyor, edecek… Hile ve ceberrut yöntemlerle Suriyeli mazlumların devrimlerinin şimdilik çalınmasıyla bu hareketlilik son bulmayacak.”

İktibas dergisinde 15 günde bir düzenlenen konferansların bu haftaki konuğu, ‘yapay zekâ’ konulu sunumu ile Doç.Dr. Murat Kirişçi oldu. Endüstri devriminin bir uzantısı olarak bugün dijital dönüşümün hayatı nasıl değiştirdiğini değerlendiren Kirişçi, Peygamberin (a.s.) hayatın her alanına hakim olduğunu belirterek, peygamberin örnekliğinde hayatı yaşamak zorunda olduğumuzu vurguladı.

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), halka 25 Ocak 2011 devriminin 5'inci yıl dönümünde "Devrimi kurtarmak ve mevcut rejimin yıkılması için birlik" çağrısında bulundu.

Yeni Şafak yazarı Akif Emre, 25 Ocak devriminin yıldönümünde düzenlenen gösterilerini analiz etti ve Sisi cuntasının İhvan'ı şiddet sarmalına ittiğini söyledi.

İdris, Amerikalı senatör John McCain'in Suriye ziyaretine ilişkin olarak ise şunları söyledi: "McCain'i saygıyla selamlıyor, teşekkürlerimi sunuyor ve onu takdir ediyorum. Bu adam, Suriye devrimini silahlandırmak için elinden ne geliyorsa yapıyor.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aliye Çınar: Türk devriminin yaslandığı zihniyet seküler bir zihniyet olduğu için, Batı’da başlayan bir cereyanla birlikte dinle arasına mesafe koymuştur. Osmanlı’dan kopuş zaten devrimin amacı olduğu için, dinî bir zihniyetten beslenen Osmanlı’yı besleyen kaynaklarla irtibatı kesmek ana hedef olmuştur. Ancak toplumun temelinin İslâmî bir yapıyla irtibatı bilindiği için de bu politika, bazen doğrudan yapılsa da gerçekte sürekli sansürlenerek sürdürülmüştür. Ancak bu manipülasyonlar, devletin yasal olarak perdelediği din olgusu için, illegal kanalları beslemiştir. Cemaatlerin doğuşunu ve etkinliğini bu bağlamda okumak mümkündür.

İslami Cihad liderlerinden Şeyh Adnan, Filistinli esirlerin meşru talepleri karşılanıncaya kadar açlık grevine devam edeceklerini söyledi.

Esad’ın İsrail karşıtlığının tutarsız ve boş bir iddia olduğunu ifade eden Ebu Ömer, Esad’ın Filistin meselesini bölgede bir koz olarak elinde tuttuğunu ama bugüne kadar İsrail’e karşı tek bir kurşun dahi atmadığını söyledi. Suriye Devriminin gerçekleşmesi halinde ise İsrail ile mücadelenin nasıl olması gerektiğini bütün dünyanın göreceğini belirtti.

İran İslam devriminin lideri Ayetullah Humeyni, vefatının 22. yılında başta İran'da olmak üzere çeşitli törenlerle anıldı.

11 Şubat 1979’da gerçekleşen İslam devriminin 32. Yıldönümü İran’da bu yıl geçmiş yıllara nazaran daha coşkulu bir şekilde kutlandı. Bu seneki yürüyüşte İran bayraklarıyla birlikte Mısır halkının Mübarek hükümeti aleyhtarı gösterilerini destekleyen pankartlar da dikkat çekti.
Makaleler
Hava Durumu