
"doktor" Arama Sonuçları

Dr. Hussam Ebu Safiya, tüm benliğiyle zulme karşı durdu. Mesleğinin ve mümin kimliğinin tüm gereklerini yerine getirerek mücadelesinde yalnız kalmasına rağmen yılmadı. İyilerin safında kalmanın kaderi hep yalnızlık olmamalıdır. Bu konuda bu kadar yalnızlık, bu kadar suskunluk iyilikler için, yarınlar için hiçbir umut taşımıyor. Bu suskunluk, tepkisizlik, keyfilik zalimleri daha da zalimleştiriyor.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) Genel Sekreteri Christopher Lockyear, İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’de yaşayanların kıyamet koşullarında hayatta kalmaya çalıştığını ancak burada hiçbir yerin güvenli olmadığını belirtti.

Dünya Kovid-19’un neden olduğu ölümlere kilitlenmişken Yeryüzü Doktorları en tehlikeli virüsün hala “açlık” olduğuna dikkat çekerek yardım kampanyası başlattı. Kampanyanın sloganı, “Peki, ya her gün açlıktan hayatını kaybeden 8220 çocuk?”

Fransa'da, ülkenin önde gelen iki doktoru yeni tip koronavirüse karşı geliştirilecek aşı ve ilaçların Afrika'da denenmesi gerektiğini canlı yayında masaya yatırdı. Fransa'daki ırkçı ve sömürgeci anlayışın bir kez daha gözler önüne serildiği yayında konuşan Paris'teki Cochin Hastanesi Acil Servisi Şefi Prof. Dr. Jean-Paul Mira, "Afrika'da bir çalışma başlatacağız" dedi.

Sivas olayları davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilen ve 26 yıldır cezaevinde bulunan Ahmet Turan Kılıç'ın yakınları, doktorların "ölümcül hastalığı var" yönündeki raporunu gerekçe göstererek Kılıç'ın tahliyesini talep ediyor.

Sudanlı muhalif doktorlar, güvenlik güçlerinin pazartesi günü başkentte göstericilere müdahalesinde katledilen göstericilerin sayısının 108'e yükseldiğini açıkladı.

Yıl 1997. Ülkemizle Mısır arasındaki Kültür Anlaşmasından yararlanarak, Doktora çalışmamla ilgili araştırmalar yapmak üzere Kahire’deyim. Meşhur Ezher Üniversitesi’nin çeşitli Fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerle sohbet ediyoruz.

26 yıl onkoloji bölümünde çalışmış bir doktor isyan ediyor, “ben bu ülkeyi yönetiyor olsaydım, her birinize bir hafta gasilhanede, bir hafta da onkoloji servisinde mecburi hizmet yaptırırdım”, diye. “Çok uzak görüyorsunuz ölümü kendinize, her gün sizin gibi kaç kişinin geldiğini görmeniz gerek, akciğer kanseri nasıl oluyormuş, gırtlak kanseri, dudak kanseri, hattâ mide kanseri, mesane kanseri, kangren vs. Bu kişiler nasıl tarifsiz ağrılar, zor durumlar, büyük acılar yaşıyormuş, görün, ben de sizi göreyim…” diyor.

Uzun yıllardır halkı Müslüman olan ülkelerde Ramazan ayının son Cuması Dünya Kudüs Günü olarak çeşitli etkinliklere sahne olmaktadır. Bu bağlamda İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı-İLKAV’da Ramazan ayının son Cumasında Hamas’ın Yemen Temsilcisi Abdulmuti Zakkot konuşmacı oldu. Tercümanlığını yine Filistinli bir doktor olan Mahmut Arkavî yaptı. Vakıf yöneticilerinden Yıldırım Ak’ın sorularını cevaplayan Hamas temsilcisi, Filistin, Yemen ve Suriye meseleleri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Hamas’ın bu fitne ortamındaki pozisyonunu ve Gazze’deki son durumları ele aldı. Müslümanların ilk kıblesi Kudüs’e dikkat çeken konuşmacı, ümmetin Mescid-i Aksa farkındalığını unutmaması gereği üzerinde durdu. Bu coğrafya üzerindeki sorunların ancak kendi halkları arasında Müslümanca çözülebileceğini, akan kanın kardeş kanı olduğunu ve bu karmaşadan en çok Siyonist rejimin istifade ettiğini ifade etti.

Bundan yaklaşık 6 yıl evvel, telefonları kafir ve zalim Baas istihbaratı tarafından dinlenen iki kadın doktorun tutuklanması ve ceza olarak saçlarının sıfıra vurulması üzerine, bu kadınlardan birinin akrabası olan 12-13 çocuk, duvarlara “Halk, düzenin yıkılmasını istiyor.”

Rusya ve rejimin 19 Eylül'den beri aralıksız bombaladığı Halep'in direnişçilerin denetimindeki bölgelerinde bulunan hastaneler yaralılarla doldu. Bir haftadan uzun süredir saldırıların hedefi olan ve 400'ün üzerinde mazlumun katledildiği, bin 585 mazlumun yaralandığı Halep'te direnişçilerin denetimindeki Ömer Sahra Hastanesi doktorlarından Arif Araf ateşkesin bitmesinin ardından Rusya'nın kente deprem etkisi yapan bombalarla saldırdığını söyledi. Kente önceki gün düzenlenen hava saldırılarında 52 yaralının hastaneye geldiğini belirten Araf, yaralıların durumunun genelde ciddi olduğunu ifade etti.

Günlerdir ağır bombardıman altında olan Halep’te yaşanan sağlık sorunlarını anlatan Suriyeli Genel Cerrah Dr. Nidal Acem, “300 bin nüfuslu Halep’te 20 uzman 20 pratisyen olmak üzere toplam 40 doktor kaldı.” dedi.

İşgalci Rus savaş uçaklarının 2 gün önce Halep'te bir hastaneye düzenlediği hava saldırısında bölgede bulunan son çocuk doktoru olan Muhammed Wasem Maaz'ında da hayatını kaybettiği açıklandı.

İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı-İLKAV Alternatif Eğitim Faaliyetleri kapsamında, gençlik panellerinin ilki iLKAV konferans salonunda gerçekleştirildi. ‘Gençliğin Sorunlarına İslami Çözüm Önerileri‘ konu başlıklı panelin yöneticiliğini doktora öğrencisi Uğur TAŞYÜREK yaptı. Panelin konuşmacıları Gazi Üniversitesinden Mahmut UÇTU, Bilkent Üniversitesinden Burak BAŞARAN ve üniversiteden yeni mezun olup çalışma hayatına atılan Süleyman TÜMER idi.

Mehmet Emin Babacan’ın 2012 yılında yazdığı “Toplumsal Paylaşım Ağlarında Sosyal Sermaye Pratikleri” başlıklı doktora tezi, Açılım Kitap tarafından “Sosyal Medya ve Gençlik” ismiyle yayınlandı.

Hollanda’daki Radboud Üniversitesi’nde din sosyolojisi üzerine çalışan doktor adayı Volkan Ertit, “Endişeli Muhafazakarlar: Dinden Uzaklaşan Türkiye” isimli yeni kitabında “Türkiye’nin dindarlaştığı” kanısına karşı çıkıyor.

İç savaştaki Suriye'de her zamankinden daha çok doktora ihtiyaç var. Savaş öncesi 36 bin olan hekim sayısı 5 bine düştü. Harekete geçen Yeryüzü Doktorları Derneği, bir kampanya başlattı. Kampanyanın amacı Suriye'de zor şartlarda çalışan bin hekime maaş bağlamak.

İslam’ı hayata hakim kılma mücadelesi veren mü’minlerin çalışmalarında eğitimin önemi başat faktördür. Yani olmazsa olmaz mesabesindedir. İslami eğitimin hedefi en yalın ifadeyle “Salih insan” inşa etmektir. Bu, ister erkek ister kadın olsun, toplumdaki görevi ister yönetici, ister yönetilen, ister doktor, ister mühendis, ister tacir, ister sanayici, ister çiftçi olsun fark etmez.

Gazze'deki Filistinlilerin 'Kahraman Doktor' diye seslendiği Norveçli Doktor Mads Gilbert, "Herkes IŞİD'in kafa kesmesinden bahsediyor, ben Gazze'de kafası kopmuş çocuklar gördüm" dedi.

Savaş sırasında Gazze'de çalışan Yeryüzü Doktorları'ndan Kerem Kınık, çok basit tıbbi malzemelerin yokluğundan dolayı yüzlerce Gazzelinin sakat kaldığını söylüyor. Kınık, "Hastaneler tıpkı bir mezbaha gibiydi. Ağır vakaların bir kısmı müdahale beklerken vefat etti" dedi.
Makaleler
Hava Durumu