
"gayreti" Arama Sonuçları

İslam ile beşeri ideolojilerin arasındaki temel farklılık Allah’a teslimiyette belirginleşir. İslam’ın tüm kural ve kaidelerinin belirleyici mercii Allah’tır. Beşeri ideolojilerin belirleyicileri ise ekonomik ve siyasal gücü elinde tutan zalim azınlığın heva ve hevesleridir. İslam insanları kula, heva ve heveslerine kulluktan Allah’a kul olmaya davet ederken beşeri ideolojiler Allah’a kulluğu men etme gayretindedir.

Piyasa tanrısının tek çabası egosu yüksek, yalnızca kendi çıkarlarına tapan, kendi çıkarlarını korumak için tüm kutsallarını feda edebilecek bir nesil inşa etme gayretindedir. Zira bilmektedir ki eğer Kur’an’ın inşa etmeye çalıştığı müslüman nesil yetişecek olursa kendi düzeni alaşağı olacaktır.

Rasulullah’ın mevlidini kutlamak, onu üsvetün hasene edinen bir İslam ümmeti tarafından yepyeni bir İslam ümmeti inşa etmek uğrunda bir çaba değildir; mevlid-i nebî ihtifalleri sadece Rasulullah’ı tüketme, tüketim nesnesine dönüştürme gayretidir.

Modern zamanlar artık Allah'ı hayatın dışına atmanın ve insanı evrenin merkezine yerleştirmenin gayretini güttüğünden dolayı yapılan işlerde bir bereket hasıl olmamaktadır. İnsanın adıyla başlayan her iş artık sonu gelmez kargaşalar, sonu gelmez kavgalar ve dibi görünmeyen uçurumlarla çoğalarak tabiatın, hayvanatın ve insanlığın üzerine üzerine gelmektedir.

Bu gayretin sahipleri bu gerçeğin farkında olsalar da olmasalar da, propaganda ettikleri modernist yaklaşımlar hep bu talebe karşılık gelmektedir: “Bu Kur’an’ı değiştirin, bizim ictimai-siyasi-iktisadi düzenimizi tehdit eden ahkâmını revize veya iptal edin yahut da razı olacağımız, bizim düzenimizle çatışmayacak yeni bir Kur’an getirin!”

İlmi ve Kültürel Araştrmalar Vakfı (İLKAV)'da uzun yıllardır görev yapan, güler yüzü, candan tutumu, gayreti ve fedakârlığıyla tanınan Ali Bıyık ağabey, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede vefat etti. Rabbimizden Ali ağabeye rahmet niyaz ederken, başta yakınları ve İLKAV camiası olmak üzere mü'minlere sabır diliyoruz.

Özellikle 28 Şubat sürecinde zulme maruz kalan Müslümanların düzenin mahkemelerindeki vekilliğini bilâbedel üstlenerek, İslam davası ve Müslümanların haklarına sahip çıkan gayretiyle tanıdığımız Av. Necip Kibar ağabey, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede vefat etti.

İsmail Raci Faruki'nin adına mücadele ettiği değerlerin özünü sunma gayreti gibi görülebilir 'Tevhid' eseri. Deniz Baran yazdı.

İslami dâvet çalışmalarıyla tanınan bir grup mü'min, "Koronavirüs" gündemini değerlendirip, bu virüsün verdiği mesajlar üzerinden insanlığa mevcut istiğna, istikbar ve tuğyan halini sorgulama ve halini ıslah etme çağrısı içeren bir metin yayınladı. "Bizim insanlığa çağrımız, bu virüs musibetine köklü bir muhasebe ve özeleştiri ile yaklaşmak, insanların dünya ve âhiret saadetini harap eden, başta şirk ve tuğyan olmak üzere her türlü pisliklerden imana ve onun gerektirdiği takvaya hicret etmeye gayret etmektir. Nasuh bir tevbeyle İslâmî hayata topluca yönelmek ve yeryüzünde İslâm nizamını egemen kılma gayretine sarılmaktır" ifadelerine yer verilen metni ve bu metne göre hazırlanan videoyu dikkatlerinize sunuyoruz:

İstanbul Tabip Odası, "Cinselliği Hastalıklardan Korunarak Keyifli Yaşamak" konulu panel adı altında sapkınlığa özendiren ve eşcinselliği meşrulaştırma gayreti güden çirkin bir afişle tanıttığı çalışması tepki topluyor.

BBC News- Hindi ‘nin naklettiğine göre bir Bakaro okulunda öğretmen olan Nafees Tareen’ in Kuran’ dan etkilenmesiyle başlıyor bütün hikaye.

Müslümanlar, özellikle de gayri İslami olarak tesis edilmiş bir yönetim biçiminin içinde yaşayanlar; kendilerine bir yer açma gayretine düştüler. Ekonomide, siyasette, sağlıkta, eğitimde her yerde olabilmenin her yerde söz söyleyebilmenin kaygısına düştüler. Bu durum onlar için güzel gelişmelerdi.

İslâm için şâhid olmak; kişinin kendisinden, evinden, ailesinden ve daha sonra aşiretinden başlar. Davet edilen İslâm’ın pratik örneği olarak şâhidlik yapılır. Şâhidliğin ikinci adımı, ümmeti davet etmektir. Bu şâhidliğin son merhalesi ise cihaddır, yani bu konuda elden gelen bütün cehd-ü gayreti göstermektir

İsmail Raci Faruki'nin adına mücadele ettiği değerlerin özünü sunma gayreti gibi görülebilir 'Tevhid' eseri.

İktibas elbette zor zamanlarda yayınlandı. Onu yayınlayan insan/lar, zorlu sınavlar verdiler. İyi-kötü, acı-tatlı günleri oldu. Gün oldu çocuklarına hasret kaldılar. Varlık içinde yokluk çektiler. Zikri geçen insanlar bu cehdlerinin ecrini Allah’tan alacaklardır. O insan/lar, her insan gibi günahlarıyla sevaplarıyla bir misyonu yerine getirdiler. İktibas gibi bir dergiyle, Allah'ın dini üzerine söylenecek sözlerini söylediler. Bizi İslam'ın aslı ile, saf hali ile tanıştırmanın gayretini güttüler. Biz bu çabanın güzel, hayırlı bir çaba olduğuna inanıyor ve bütün varlığımızla buna destek veriyoruz.

Rejim kan akıttıkça yangın büyüyor ve durum böyle olunca Baas uleması bile bu yangını söndürmekte veya itfaiye olmakta aciz ve yetersiz kalıyor. Halkı susturmaya yelteneceği yerde mesaisini ve gayretini yöneticilere yol göstermeye harcasa belki bir mesafe kat edebilir. Yoksa saltanat uleması da rejimle birlikte çökmeye mahkûm. Rejim geleceğini kaybederken rejim yanlısı ulema da itibarlarını kaybediyor.

Emperyalizmin kanlı savaş ve işgal örgütü NATO'nun, İran'ı hedef aldığı bilinen "füze kalkanı projesi" onaylandı. Türkiye'nin de üyesi olduğu işgal örgütü NATO'nun bu kararına onay veren Türkiye Dışişleri Bakanlığı, taleplerinin karşılandığı açıklamasıyla kamuoyunun tepkilerini dindirme gayretinde.

Erdoğan, "Eşlerine ihanet edenleri biz hiç bir zaman bu toplumun içinde mağdur olarak göremeyiz. Mağdur olarak da kimseye gösteremeyiz. Böyle bir gayretin içinde de olamayız." dedi.

Günümüzde Kur’an’ı anlama çabasından çok hiç manasını bilmeden ezberleme gayretinin yaygınlaşması ne gariptir. Kur’an’ın ezberlenmesi, anlaşılması; bir olay vukuunda olaya Kur’an gözlüğüyle bakabilmek ve o olayı ilgilendiren ayetleri hafızada canlandırarak pratik çözümü bulabilmek için olmalıdır.

Dininin sahici adamı olanların giderek de daha da azaldığı bir süreçten geçiyoruz üstelik. Saflar gittikçe netleşeceği yerde her geçen gün daha da karmaşıklaşıyor, suret-i haktan görünme gayretiyle riyakarlıkta tavan yapan uslanmaz İslam düşmanları yanında, “la” demeden illaAllah diyerek (yani tağutları ve tağuti sistemleri reddetmeden İslam’a tabi olunabileceğini zannederek) dünya ve ahiret saadetinin yegane kaynağı İslam’ın sancağı altına girdiğine inanan niceleri de bu karmaşıklığa katkı sağlıyor.
Makaleler
Hava Durumu