
"inasi" Arama Sonuçları

Dinler tarihi uzmanı Prof. Dr. Şinasi Gündüz, hafta sonu konuk olduğu İktibas Dergisi’nde, doğuşundan bugüne siyonizmin nasıl geliştiğini ve bugün bütün dünyanın gözü önünde nasıl bu kadar pervasızca hareket edebildiğini anlattı.

“Siyonizm ve Kudüs” başlıklı bir konuşma yapmak üzere Prof. Dr. Şinasi Gündüz, inşallah 18 Kasım’da İktibas Dergisi’ne konuk olacak.

Prof.Dr.Şinasi Gündüz'ün İLKAV'da gerçekleştirdiği "Modernitenin Tanrı-İnsan Tasavvuru" konulu konferansı ilgilerinize sunuyoruz...

Prof. Dr. Şinasi Gündüz, İktibas Dergisi Youtube kanalında verdiği konferansta, batıda 17. yüzyılda Kiliseye ve Monarşi yönetimine karşı verilen mücadelenin ardından başlayan pozitivizm akımının fikri altyapısını anlattı.

İktibas Dergisi Youtube kanalından iki haftada bir canlı yayınlanan konferanslarda bu hafta Prof. Dr. Şinasi Gündüz, “Auguste Comte’un ‘İnsanlık Dini’ Projesi” konusu ile konuk olacaktır inşallah.

İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı-İLKAV, Online Eğitim Konferanslarından birini daha youtube sayfasından gerçekleştirdi. İLKAV’ın Online Eğitim Konferanslarının bu haftaki konuğu, “Tevhid’den Teslis’e Hıristiyanlık” başlığıyla sunumunu yapan Prof. Dr. Şinasi Gündüz idi.

İLKAV online konferanslarında bu hafta Prof. Dr. Şinasi Gündüz'ün anlatımıyla "Tevhidden Teslise Hristiyanlık" konusu var. Konferans 13 Aralık pazar akşamı (bu akşam), inşallah 20.00'da İLKAV youtube sayfasından canlı yayında olacak.

Dinler Tarihi Uzmanı Prof.Dr. Şinasi Gündüz, “Kötülük Problemi ve Dinsel Gelenekler” konulu sohbeti ile 1 Şubat’ta İktibas’a konuk oldu. Konuşmasının özet videosunu sunuyoruz:

İktibas Dergisi lokalinde Deizm üzerine bir seminer veren Prof.Dr. Şinasi Gündüz, Türkiye’de ve Müslüman dünyada giderek yaygınlaşan Deizm’in bir inanç sapması olduğunu ve buna karşı önlemler alınması gerektiğini anlattı.

Prof.Dr. Şinasi Gündüz'ün sunumunda, "yaratıcı bir tanrı"nın varlığını kabul eden deistlere göre niçin din yoktur, ateizmden niçin uzak durmaktadırlar, inançları gerçekten sağlam temellere mi dayanmaktadır, sekülerizm ile ilgisi nedir, bu anlayışla nasıl bir mücadeleye ihtiyaç var soruları teker teker ele alındı.

İktibas Dergisi lokalinde 15 günde bir yapılan söyleşilerin inşallah bu haftaki konuğu dinler tarihi konusunda uzman Prof.Dr. Şinasi Gündüz olacak. Gündüz, “Bir inanç sapması olarak Deizm’ konusunu değerlendirecek.

Prof. Dr. Şinasi Gündüz: İslam’da, selamlaşma ile ilgili çok ciddi bir üslup geliştirilmiştir. Mesela, karşındakine saygı duyma çerçevesinde; az olanın çok olana selam vermesi, binekli olanın yürüyene selam vermesi, aşağıdan gelenin yukarıdan inene selam vermesi gibi bir takım üslupla tabir caizse, selam bir fıkha kavuşturulmuştur. Kuşkusuz bu; aynı zamanda, toplum içerisindeki düzenin, ahengin ve huzurun tesis edilmesinde de selama yüklenilen bir anlamdır.

TOKAD (Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği) seminerlerinde bu hafta Şinasi Uludoğan “Hucurât Sûresinde Toplumsal Farklılıklara Yaklaşım” konusunu işledi.

Araştırıcılık, Oryantalistlerin iddialarını rastgele aktarmak değil, bu iddiaların tarihsel verilerle ne derecede doğrulanıp desteklendiğini ortaya koymak olmalıdır. Oysa söz konusu yazı, konuya ilişkin tarihsel kaynaklara o kadar yabancıdır ki Hz. Peygamber’in çocukluk döneminde karşılaştığı rahip Bahira’yı, Varaka ibn Nevfel’i (yazıda Verka diye geçiyor) ve Mekke’de yaşayan diğer bazı Yahudi ve Hıristiyan kökenli kişileri vahiy katibi olarak sıralamakta beis görmüyor.

TOKAD'ın Güz Dönemi seminerlerinde Şinasi Uludoğan Abese Suresi'ni konu edindi.

Aylık fikir dergisi İktibas, Kasım sayısında küresel ve yerel zulüm odaklarının sürdürdüğü "yeni din inşası projeleri"ni sorguluyor. Dosya çerçevesinde Ahmet Rana, Atasoy Müftüoğlu, Hamza Türkmen, Prof. Dr. Mehmet Bayraktar, Mukaddes Özkan ve Prof. Dr. Şinasi Gündüz düşüncelerini paylaşıyor.
Makaleler
Hava Durumu