
"kamplarda" Arama Sonuçları

Yeni Nesil İnsani Yardım ve Eğitim Derneği, Suriye'de kamplarda zor şartlarda ayakta kalma mücadelesi veren mazlumlara yardım eli uzattı. Yardım çalışmasından görüntüleri dikkatlerinize sunuyoruz...

İşgalci Çin hükümetinin Müslüman Uygurlara karşı uyguladığı baskı ve zulüm sınır tanımıyor. Kamplarda yaşanan insanlık dışı uygulamaları gösteren binlerce resmi belge, bir halkın kimliğinin soykırım yöntemleriyle yok edildiğini gösteriyor. Kaynak: Çin polis arşivi Doğu Türkistan'daki zulmü belgelerle ortaya koydu.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği, Suriye'nin kuzeyindeki kamplarda soğuk hava nedeniyle 15 çocuğun donarak hayatını kaybettiğini söyledi.

Saldırılar, sağlık sorunlar ve açlıkla mücadele eden Suriye'de kamplarda yaşayanlar için şiddetli yağmurlar ve soğuklar çaresizliği daha bir artırıyor.

Suriye’de yaşanan iç savaş bir nebze olsun dursa da bölge halkı hâlâ kamplarda perişan halde yaşıyor.

Suriye’nin İdlib kentindeki çetin hava koşulları mültecilerin hayatını zorlaştırdı. Suriye Müdahale Koordinatörleri Teşkilatı’nın verdiği bilgiye göre 145 kamp yoğun yağışlardan etkilendi, su ve çamur içinde kaldı. Bu nedenle binlerce kişi dışarıda kaldı. Yollar kapandığı için bazı kamplardaki mültecilerin durumu bilinmiyor.

Dünyanın farklı bölgelerinden savaş, çatışma ve baskı gibi nedenlerle kaçan yaklaşık 7 milyon mülteci çocuk, yaşadıkları kamplarda dondurucu soğuklarla mücadele ediyor.

İşgalci Çin'in, Doğu Türkistan'daki kamplarda tutulan Uygur Türklerine uygulanması için verdiği beyin yıkama talimatlarına ilişkin ilk defa resmi bir belge basın kuruluşlarına sızdırıldı.

Birleşmiş Milletlerin, 'terörizmle mücadele' gerekçesiyle zorla kamplarda tutulan 1 milyon Uygur Türkünün serbest bırakılması çağrısına Çin’den akla ziyan bir savunma geldi. Çin savunmasında, "Müslümanlara kötü muamele uygulanmıyor, radikal İslam'a karşı eğitim veriliyor" ifadelerini kullandı.

Hava şartlarının gittikçe ağırlaştığı Suriye'de 16 çocuk donarak yaşamını yitirirken, Türkiye sınırındaki kamplarda 50 bin çocuk donma tehlikesiyle karşı karşıya.

Lübnan'daki kamplarda kalan Suriyeli mültecilerin para karşılığında organlarını satmaya zorlandıkları iddia edildi. İsveç televizyonu SVT ile Alman Der Spiegel dergisinin haberine göre Suriyeliler 6-7 bin dolar karşılığında böbreklerini satıyor.

Uluslararası Kurtarma Komitesi'nin Suriye raporuna göre, ülke içerisine ve evlerini terk etmek zorunda bırakılanlara acilen yardım götürülmeli, kamplarda sağlık ve güvenlik koşulları sağlanmalı.

Suriye tarafında BM tarafından kurulan Babüsselam sınır kampında 3 aylık Siyan-ul Hasan, Azez'deki kampta ise 6 aylık Zehra donarak hayatını kaybetti

Milyonlarca Suriyeli bu kışı evsiz ya da çatışma bölgelerinde çok zor şartlarda geçiriyor. Kamplarda durum kötü ama Suriye'de kalanların şartları daha da ağır.

Myanmar’ın Arakan bölgesinde Müslümanlara yönelik baskılar devam ederken Müslümanlar, Arakan–Bangladeş arasında bulunan Naf Nehri’ni geçerek Bangladeş’e sığınmaya çalışıyor. Günde ortalama 100 kişinin kaçak yollarla geçmeye çalıştığı Naf Nehri’nde ise ölüm kol geziyor. Nehrin sularında kaybolmadan karşıya geçmeyi başaranlar bu sefer de kamplarda ölüm kalım savaşı veriyorlar.

Pakistan’ın güney eyaleti Sind’de aralarında 4 çocuğun da bulunduğu 17 sel mağduru hastalık ve açlıktan öldükleri bildirildi. Yerel basının bildirdiğine göre Kahmor ve Larkana'daki mülteci kamplarında son 24 saat içinde 16 kişi mide ve bağırsak iltihaplanması sonucu hayatını kaybetti. Thatta bölgesinde ise, yüzlerce kişinin sığındığı mezarlık alanında bir çocuk açlıktan dolayı yaşamını yitirdi. Bölgedeki yerel yetkililerden Kari Muhammed Kaloro, kamplarda mide ve bağırsak iltihaplanmaları sonucu bazı ölümlerin olduğunu doğruladı. Kaloro, ancak ölenlerin kampa gelirken hastalığı taşıdıkları, hastalığı kampta kapmadıklarını ileri sürdü. Pakistan'da meydana gelen büyük sel felaketinde 20 milyona aşkın insan mağdur oldu. Sel mağdurları için hükümet tarafından yönetilen 2 bin 800 mülteci kamp bulunuyor. Bu kamplarda 900 bine aşkın kişi kalıyor. Pakistan yetkililer, kampların dışındaki mağdurlara gıda, temiz su, ilaç ve barınak sağlamada yetersiz kalıyor. Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı birçok yardım kuruluşunun da destek sunmasına karşın, yardımların ulaştırılmasında ciddi ilerleme kaydedilemiyor. Pakistan tarihinin en büyük sel felaketinde ülkenin 5'te 1'i sular altında kaldı. Sel felaketinin meydana geldiği ilk günlerde 1600 dolayında kişi hayatını kaybetti.

Arakanlı Müslümanların sıkıntıları bitmiyor. Myanmar rejiminin baskıları yüzünden topraklarını terk etmek zorunda kalan Arakanlı Müslümanlar, bir umut olarak yerleştikleri Bangladeş’te de büyük sıkıntılar içerisinde yaşam mücadelesi veriyor. Bangladeş’te kamplarda yaşayan Arakanlılar açlıkla mücadele ederken Bangladeş’in Kutupalong bölgesinde 52’si çocuk 104 kişi açlıktan hayatını kaybetti.

Pakistan’daki çatışmalar sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalan insanların sayısı 4 milyona ulaştı. Kamplardaki sağlıksız şartlar sebebiyle ölümler başladı. Kendi ülkelerinde mülteci durumuna düşen insanlar, çaresizlik içerisinde kendilerine uzanacak yardımları bekliyorlar.
Makaleler
Hava Durumu