
"kritik" Arama Sonuçları

Kazakistan’da gelişen kriz, dünden itibaren başlayan Rusya ile Batı (ABD, NATO, AGİT, azıcık AB) arasındaki kritik görüşmelerin zamanlamasından bağımsız düşünülemez. Nedenlerden biri bu... Kazakistan dosyası taze. Ama sabit şu; Baltıklar’dan Çin’e kadar dikiş yerleri atıyor…

Siyonist işgal rejiminden, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın Yahudileştirilmesi yolunda çok kritik ve ileri bir adım daha geldi. İşgal mahkemesi, Yahudilerin Mescid-i Aksa’da “sessizce” ibadet etmelerinin kanuna aykırı olmadığına hükmetti.

BM Gıda Hakkı Özel Raportörü Elver, “Gıda krizinin en somut yaşandığı 55 ülke veya bölgede 5 yaş altı 16 milyon çocuğun durumu çok kritik. 16 milyon çocuk öldü ölecek.” Raportör, krizin nedenini iklim değişikliğine bağladı.

Ulus-kimlik inşasında son derece kritik bir öneme sahip olan vatandaşlık eğitimi ve üretimi, Tanzimatla birlikte laikleşme sürecine giren Osmanlının ders kitaplarında laik eğitimin müfredatlara girmesiyle, gençlerin laik ve batılı ahlak ile yetişmesinin önü açılmıştır.

İktidarın her adımını takdis etme ve her çarkını meşrulaştırma misyonunu son derece maharetli şekilde yerine getiren muhafazakâr medya organları, Türkiye'nin, küresel istikbarın işgal, darbe ve katliam örgütü NATO ile yeni angajmanlara girme hamlesini de büyük bir başarı gibi göstermeye muvaffak oldu!

Taha Kılınç, Yeni Şafak'taki bugünkü yazısında eski Türkiye ve Tunus'taki jakoben laikliğe karşı Fas ve Mısır örneğini anlatırken, isim vermeden yeni Türkiye'deki sistemi de özetlemiş oldu. "İslâm dünyasındaki laiklik tecrübesi sadece yasakçı, jakoben laiklik biçiminde tezahür etmedi. Tunus ve Türkiye örneklerinin aksine Fas ve Mısır’da da laik rejimler oluşturuldu. Ama “dinle barışık” bir laiklikti bu. İslâm görünürde mevcuttu, hayatın her alanında çeşitli tezahürleriyle arz-ı endam ediyordu; fakat bazı kritik alanlara din kesinlikle sokulmuyordu. İşin garibi, halkın geneli de zamanla bu duruma rıza olur hale gelmişti. Dinin, sosyal hayatın her alanında ayan-beyan görünürken, girmeye müsaade alamadığı yerler şunlardı: Dış politika, ekonomi ve devlet yönetimi" tesbiti yapan Kılınç'ın yazısını sistemiz okurlarının dikkatine sunuyoruz:

Iraklı Şii dini lideri Mukteda es-Sadr, DEAŞ sonrası siyasi sürece hazırlanan Bağdat’a kritik bir çağrıda bulundu. Sadr, İran destekli Haşdi Şabi milislerinin dağıtılarak silahlarına el konulmasını talep etti. Sünni Araplara intikam saldırıları düzenleyen paramiliter katiller, sivillere işkence ve yargısız infaz gibi savaş suçları işliyor. Bağdat yönetimi bu suçlara göz yumuyor.

İşgalci katil İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, ABD heyetiyle yapılan bir toplantıda "Türkiye ile uzlaşma çok yakın" sözünü birkaç kez tekrar ettiğini yazan İsrail basını, önümüzdeki hafta iki ülke heyetleri arasında kritik bir görüşme gerçekleşeceği de iddia etti.

Hasan Bülent Kahraman, Stefan Plaggenborg'un Tarihe Emretmek kitabını kritik ediyor.

ABD Senatosu, CIA'in 11 Eylül saldırıları sonrası kullandığı sorgu teknikleri anlatan raporunu açıkladı. Rapora göre CIA, esirleri cinsel tehditlerden matkaplı işkenceye kadar birçok yöntemle sorguladı ama hiçbir kritik istihbarat elde edemedi.

Katoliklerin ruhani lideri, kritik Ortadoğu ziyaretinin finalini tam da kendisinden beklenen şekilde insanlığın baş belası Siyonizmi kutsayarak noktaladı

TBMM Genel Kurulu'nda bugün AK Parti ve CHP'nin dört eski bakan hakkındaki Meclis soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin önergeleri görüşülecek.

Faiz, kapitalizm açısından tıpkı emek, servetin biriktirilmesi gibi en kritik konulardan biridir. Faizle iş yapmak konusundaki hassasiyetin örselenmesi ile Anadolu kaplanlarının önünün açılması, piyasada artık varlık göstermeleri arasında neredeyse doğrudan ilişki var. En azından son dönemde yaşanan tecrübe açısından bu sonuca varabiliriz. Piyasa şartları gerekçe gösterilerek başlayan argümanlar sadece faizi sorgulamayı bir tarafa bıraktırmakla kalmıyor; artık bu tür kurumların her tür ilanları, sponsorlukları da sorgulanmaz hale geliyor.

Hatay'daki hastaneye kritik durumda getirilen beş çocuğu muayene eden doktorlar, kimyasal silah belirtileri saptadı. Çocukların dosyasına "fosfor bombası şüphesi" notu düşüldü.

Guantanamo Hapishanesi'nde açlık grevine giden Müslüman mahkumlardan bazılarının durumunun kritik seviyede olduğu açıklandı.

TOKAD Niksar Temsilciliğinde periyodik olarak düzenlenen seminerler dizisinde bu hafta Metin Önal Mengüşoğlu’nun “Düşünmek Farzdır” isimli kitabı kritik edildi.

Gazze halkı kuşatmanın altında ezilmeye devam ediyor. 400 böbrek hastası ilaçsızlıktan kritik aşamada…

Sakarya Dayanışma Derneği’nin Kitap-Kritik programında ele alınan “Kur’an ve Siyaset” kitabında Hz. Peygamber’in siyasal bir çabaya Medine’de değil Mekke’de başladığı vurgusuna dikkat çekildi
Makaleler
Hava Durumu