
"problemi" Arama Sonuçları

Dinler Tarihi Uzmanı Prof.Dr. Şinasi Gündüz, “Kötülük Problemi ve Dinsel Gelenekler” konulu sohbeti ile 1 Şubat’ta İktibas’a konuk oldu. Konuşmasının özet videosunu sunuyoruz:

Roger Garaudy’nin üzerinde hassasiyetle durduğu konulardan biri de İsrail-Filistin problemiydi. Konu üzerine kaleme aldığı eserlerinde İsrail-Batı ilişkileri, İsrail Devleti’nin kendisini meşrulaştırmak için kullandığı araçları ve Filistin topraklarındaki zulmü korkusuzca dile getirdi.

Polonya’da yılda 7 bin 500 bebek alkol problemiyle dünyaya geliyor. Fetal Alkol Sendromu görülen bu bebeklerden bazılarıysa anneleri sarhoş şekildeyken doğuma alındığından sarhoş doğuyor.

Sosyolojide de aile toplumun en önemli kurumudur. Böyle bir kurum başsız ya da çift başlı olabilir mi? Olursa o artık kale gibi kalabilir mi? Batının bugün en büyük probleminin sınırsız özgürlük belası sebebiyle ailenin parçalanmışlığı olduğunu görmeyen ve bilmeyen var mıdır?

Akılı telefon ve tablet kullanımın artmasıyla boyun, kol ve parmak sağlığı problemi yaşayan kişi sayısında ciddi artış var

Suudi El Hayat gazetesine röportaj veren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Demokrasiye olan biatını yineledi.

Toplumumuzda kitlelerin en büyük sorununun var olan Allah'a iman etmek yerine, haşa kendi zihninde kendi yaşam değerleri ve kriterlerine göre şekillendirip oluşturduğu, kendi yaptığı her eyleme ruhsat veren yapmadığına ise kusur bulmayan olarak tanımladığı Allah tasavvuruna iman ettiği ve bu bağlamda var olan Allah'ın göğüslerde olanı bilip bilmeme gibi bir probleminin kalmadığına benim göğsüm/kalbim temiz aldanmalarının olduğunu dile getirdi,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik "Biz sistem tartışıyoruz, rejim tartışmıyoruz. Türkiye’nin rejimiyle kimsenin bir problemi yok" dedi.

Ankara Üniversitesi'nde uzunca bir süre devam eden ve yoğun gayretler sonucu çözüme bağlanan mescit problemi, Mersin Üniversitesi'nde yıllardır devam ediyor. Tüm girişimlere olumsuz cevap veren rektörlük bu zulmü devam ettirmeye kararlı...

Şimdilerde artık ‘neden” sorusu pek sorulmuyor, onun yerini “nasıl” sorusu almış durumda ve bu tesadüfen böyle değil... Zira, “neden” sorusuyla başlanırsa, problemin kaynağına inme yolu açılabilir. Böyle bir şey de ‘yeryüzünün egemenlerinin’ işine gelmez. O zaman olabildiğince “neden” sorusundan uzak durmak “tercih edilir” hale geliyor...

Nida Dergisinin 139. (Aralık-Ocak) sayısı, “İslam Düşüncesinin Şekillenmesinde Kaynak Problemi” başlığı ile çıktı.

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu'nun 188. basın açıklamasında, başörtüsüne düşmanlık edenlerin kendilerine biçtikleri misyonun yanlışlığı vurgulandı ve problemin tespit edilerek kuklalardan ziyade kuklacının ortaya çıkartılması gerektiği ifade edildi.

Üniversite dışındaki kızlarımızın durumu ne olacak? Örtünme çağına gelen gençlerin problemi nasıl halledilecek? Üniversiteyi örtülü bitirdiniz, ondan sonraki yaşayışınız ev hanımlığı değil mi? Kamuda ve kamusal alanda hayat hakkınız var mı? Yoksa bu çaba kâfi mi? Bu, kangren olan yarayı pansumanla geçiştirmek olmuyor mu? Maksat meseleyi çözmek yerine politik isteklere cevap olmuyor mu? Rey korkusu, kızlara şirin görünme değil mi bu?
Makaleler
Hava Durumu