Azerbaycan'daki yasağa İstanbul'da da protesto

Azerbaycan'da başörtüsünün yasaklanması İstanbul Taksim'de düzenlenen bir yürüyüş eylemi ile protesto edildi.

25-12-2010


Azerbaycan'da başörtüsünün yasaklanması İstanbul Taksim'de düzenlenen bir yürüyüş eylemi ile protesto edildi. İsra Kültür Merkezi tarafından organize edilen protesto eylemi Taksim İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Ağa camiinde kılınan öğle namazının ardından başladı.

Taksim Meydanına kadar yapılan yürüş sırasında sık sık tekbir getirilip "Hicaba Uzanan Eller Kırılsın" "Yaşasın Başörtü Direrişimiz" "Bakü'ye Selam Direnişe Devam" "İslam Ümmeti Kabul Etmez Zilleti" "Her Yer Kerbela Her Gün Aşura" "Müslüman Zulme Boyun Eğmez" "Siyonist Aliyev Hesep Verecek" "Üzülme Gevşeme Allah Seninle" "İslam Dinimiz Özgürlük Yolumuz" sloganları atıldı.

Üzerinde "Azerbaycan'da Yapılan Zulümler ve Başörtüsü Yasağını Protesto Ediyoruz" yazılı pankartı taşıyan protestocu müslümanlar üzerlerinde "İslami direniş Engellenemez" "Yaşasın Azerbaycan Başörtüsü Direnişimiz" "Diren Dayan Allah Seninle" "Her Yer Kerbela Her Gün AŞura" "Her Firavuna'a Bir Musa, Her Yezid'e Bir Hüseyin" "Başörtüsü Namusumuzdur Çiğretmeyeceğiz" yazılı dövizler taşıdılar.

Taksim meydanına kadar süren yürüyüşten sonra meydanda toplanan protestocu müslümanlar adına İsra Kültür Merkezi adına bir konuşma yapan Nureddin Şirin "Bugün biz burada Azerbaycan'da İslami mukaddesata yapılan saldırıları, hususen başörtüsünün okullarda yasaklanmasını protetesto etmek ve Türkiyeli müslümanlar olarak bu zalimce yasağa karşı direnen yiğit ve gayretli Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırmak için toplandık. Siyonist rejimin kuklası ve işbirlikçisi zalim Aliyev bir taraftan siyonistlerle olan ilişkilerini geliştirip yanudilere hizmet etmek için bütün gücünü kullanırken, diğer taraftan ise ülkesindeki müslümanların mukaddesatına ve hicabına saldırmaktan geri durmuyor. Yahudileri memnun etmek için devletin arazilerini bile yahudilere tahsis eden, yahudilere "yahudiliğinizden gurur duymalısınız" diyen Aliyev, müslüman kız öğrencilerini okul dışına atıyor" dedi.

Şirin konuşmasında, Azerbaycan'daki zulüm devam ettikçe, Azerbaycanlı kardeşlerimizin direnişlerinin yalnız bırakılmayacağını belirterek "zalim diktatör Aliyev sanmasın ki, bu zulümlere karşı direniş sadece Bakü'de, Nardaran'da ve Gence ile sınırlı kalacak. İslam ümmeti bu yiğit kardeşlerimizin arkasında. Türkiye'de de dalga dalga, şehir şehir protestolar artıp devam edecektir. Zulüm var oldukça biz de var olacağız, biz var oldukça da direnişimiz devam edecektir. Bizler de burada Hz. Seyyidüşşüheda gibi haykırıyoruz; heyhat minnezzilleh. Zulüm ve zorbalıklara, müslümanların haklarına, onurlarına ve mukaddesatına yapılan azgınca saldırılara sessiz ve tepkisiz kalanlara, kardeşlerine gözlerini kapayıp onlara sırtını dönenlere yazıklar olsun!" dedi.

Protesto eyleminde Fatih Akıncıları Derneği adına bir konuşma yapan Mehmet Şahin, Azerbaycan'daki başörtüsü direnişçilerini "Kerbela'nın çocukları ve Hz. Hüseyin'in takipçileri" olarak tanımlayıp "Azerbaycanlı kardeşlerimizi hiç bir zaman yalnız bırakmayacağız" dedi.

Mehmet Şahin'in konuşması:

"Bugün emperyalizmin kuklası, Aliyev diktatörlüğünün zulüm ve baskılarını protesto etmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Emperyalizm, dünyanın her yerinde olduğu gibi Azerbaycan’da da Müslümanlara karşı her zamanki oyununu oynamakta ve Müslümanların kimliğine, İslami dinamiklerine karşı saldırılar her gün şiddetini artırmaktadır.

Öncelikle, Türkiyeli Müslümanlar olarak Azerbaycan’daki Aliyev diktatörlüğüne karşı direnen kardeşlerimi selamlıyorum. Allah, onların yar ve yardımcıları olsun. Azerbaycanlı bacılarımız Türkiyeli bacılarının kaderini paylaşıyor bugün. Bizler, artık anlamalıyız ki Müslüman halklar olarak şunu görmeliyiz ki bizim sorunlarımızı ne işbirlikçi partiler ne de sistemin kuklası haline gelen iktidarlar çözebilir. Bizim sorunlarımızın çözümü ancak, direniş meşalelerini yeryüzünün her yerinde yakmakla gerçekleşebilir.

Şunu unutmamamız gerekir ki zafer, bedel ister. Dünyanın her yerindeki Müslümanlar bu bedeli ödemeye hazır oldukları zaman Allah’ın rahmeti, bereketi ve zaferi, mutlaka ama mutlaka Müslümanlara ulaşacaktır. Bu sebeple hem Türkiye’de başörtüsü mücadele veren kardeşlerimizi hem de Azerbaycan’da bu doğrultuda mücadele veren kardeşlerimizi, bir kere daha tebrik ediyor. Onların onurlu mücadelelerinde onları yalnız bırakmayacağımıza bir kez daha söz veriyoruz.

Aliyev diktatörlüğünü buradan uyarıyoruz. Müslümanlara karşı yaptığınız baskı ve zulüm, sizin rejimizin sonunu getirecektir. Bu zulüm, sizin sonunuzu çabuklaştırmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır. O gün intikam günü geldiğinde, sizi kullanan emperyalist güçler, sizin yanınızda olmayacaklardır.

Biz, tüm dünyadaki yerli işbirlikçi iktidarları da uyarıyoruz. Sabrımızı zorlamayın. Bizler, Kerbela’nın çocuklarıyız. Bizler, Hz. Hüseyin’in yolunu devam ettirmekte kararlı olan insanlarız. Biz, Azerbaycan’da Aliyev’in zulmüne maruz kalan kardeşlerimizin sesi ve yüreği olmaya devam edeceğiz."

Mehmet Şahin'in konuşmasının ardından İsra Kültür Merkezi adına Sena Özayas tarafından okunan basın açıklaması bildirisi okundu.

Programın bitiminde, siyonist rejimin İslam dünyasındaki saldırı ve komplolarına, özellikle de Azerbaycan'daki İslam'ın mukaddesatına yönelik saldırılardaki etkisinden dolayı, İsrail bayrağı ateşe verilerek yakıldı.

Etiketler : #Azerbaycan'daki   #yasağa   #İstanbul'da   #da   #protesto   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN