
Kur’an’ın tamamını hayatın tamamına hakim kılma çabası göstermek, ona imanın temel şartıdır
Kitabı “hakkıyla tilavet etmek” onu anlamak, öğüt almak ve yaşamak amacıyla okumaktır. Bu durum, Cuma Suresi 5. ayetteki “kitap yüklü eşekler” olarak nitelenmenin tersidir. Rasûlullah da (s), “hakkıyla tilavet edenler” ibaresini tefsir ederken, “ona gereği gibi uyanlar” şeklinde açıklamıştır. (İbn Hanbel). Bu hal, kitaba iman etmenin temel gereğidir
15-10-2018

Görüldüğü üzere, ancak “Kitabı hakkıyla tilavet edenlerin”, ona iman etmiş sayılacakları ifade edilmektedir. Tilâvet; (Hud Suresi 17 ve Şems suresi 2. ayetlerdeki anlamıyla) izini sürmek, peşinden gitmek, takip etmek demektir. Sadece “tilavet”, anlamak ve yaşamayı ihtiva etmeyebilir. Amma “hakkıyla tilavet” anlamayı ve yaşamayı şart haline getirir. Çünkü vahyi tilavet etmenin “Hakkı”, onu anlamak ve yaşamaktır.
Bu sebeple kitabı “hakkıyla tilavet etmek” onu anlamak, öğüt almak ve yaşamak amacıyla okumaktır. Bu durum, Cuma Suresi 5. ayetteki “kitap yüklü eşekler” olarak nitelenmenin tersidir. Rasûlullah da (s), “hakkıyla tilavet edenler” ibaresini tefsir ederken, “ona gereği gibi uyanlar” şeklinde açıklamıştır. (İbn Hanbel). Bu hal, kitaba iman etmenin temel gereğidir, bu hal üzere olmayanlar ise kitabı inkâr ediyorlar demektir ki, “işte onlar ziyana uğrayanların ta kendileridirler”.
EL EMİN’İN (S.A.V.) ÜMMETİ OLDUĞUNU SÖYLEYİP, VELİD BİN MUĞİRE GİBİ YAŞAMAK
Kur’an algımız
Söyleşi: İbadet Bilinci ve İ'tikâf
Tevhidin burhanı, Namazın huzuru: Taha 14’ün ilanı
Kur'an Yurdu'nda Cuma Sohbeti ve Hutbesi
AHLAKSIZLARIN DİNİNİN DİREĞİ NAMAZ’DAN; AHLAKLILARIN DİNİNİN DİREĞİ NAMAZ’A
Dua edebi
Bir Haber Ve Bir Ayet Mukayesesinde, Kur'an'ın Muhteşem Kılavuzluğuna Dair
Makaleler
Hava Durumu