
"(c." Arama Sonuçları

Çocuğumuzun sevdiği, beğendiği, varlığından haz aldığı şeylerin var olmalarının nedenini doğru olarak bildirilmeliyiz. Sevdiği bir şeyi, bir insanı, Allah’ın yarattığını öğrenmesi, çocuğu Allah’a yaklaştıracaktır. Sorduğu sorularına, tabiat ana, Noel Baba, evrim.. gibi gerçek dışı uydurma cevaplar alan bir çocuğun, duygusal zekası gelişemeyeceği gibi, belirsizlikler içinde kalan aklı, kainatı ve hayatı anlamakta da güçlük çekecektir.

Allah (c.c.) en başta rabb, ilah, melik, hadi ve rahman vb.sıfatlarının gereği olarak kulluğumuzla ilgili diğer bütün konularda olduğu gibi evlilik konusuyla ilgili hükümleri de kitabında va'z etmiş ve de bunları Rasulü Hz. Muhammed (a.s.) tatbik edip müşahhaslaştırıp bizlere örnek olmuştur.

İslam dini; sabitelerini Allah’ın belirlediği bir dindir. Allah’ın dini olması hasebiyle, bu dinin hiçbir zaman değiştirilmesi mümkün olmayan ilke ve prensiplerini belirleme hakkı da Allah (c.c)’a aittir. Rabbimiz olan Allah (c.c.), İslam’ın değiştirilemez, bütün iman eden kimseler tarafından kabul edilmesi gereken, kişilere muhayyerlik hakkının verilmediği prensipleri Kur’an’ı Kerim’de bizlere bildirilmiştir.

Tüylerimizi diken diken eden bir emir. "Kocaya itaat" Bu iki kelime yan yana geldiğinde biz kadınları çok fazla rahatsız ediyor. Allah'a itaat "tamam" seve seve başım üstüne; ama kocaya itaat "olmaz." Oysa kocaya itaat Allah(c.c) ın emri olduğu için aslında Yaradan'ına itaat etmiş oluyor kadın.

Eyleme/Salih amele dönüşmeyen okumalar, kültür ve bilgi edinmektir ve boş bir emektir. Aslında düşünmekte bir okumadır ve insan sürekli okuma üzeredir, önemli olan neyi nasıl okuduğumuzdur. Okumak, sadece bir yazılı metinden ibaret değildir. Kevni dediğimiz okumalar hiçbir insanın kaçamayacağı okumalardır. Allah(c.c) insana hiç kaçacak yer bırakmamıştır.

TDK sözlüğünde, Allah (c. c.) yüce ismi adeta alaycı bir yaklaşımla ele alınıyor. Mesela Allah (c.c.)’ın isminin karşılığı verilirken bir maddede aynen şu ifadeler kullanılıyor: (Herhangi bir işte başarılı olmuş, en üst dereceye ulaşmış kimse: "Amerika'da kaçakçılığın allahları vardır."- T. Buğra)

Çocuğumuzun sorularına mutlaka doğru cevaplar vermeliyiz. O küçüktür anlamaz diye cevapları geçiştirmemeliyiz. “Kardeşim nereden geldi?” diye sorduğunda, “Onu Allah yarattı, büyüyünce beraber oynayacaksınız, birbirinize yardımcı olacaksınız” gibi doğru bir cevap verebiliriz. Yoksa “kardeşini leylekler getirdi” gibi, çocuğa bir faydası olmayacak masallarla onun zihnini dondurmaktan, düşüncesinin gelişmesini baltalamaktan kesinlikle kaçınmalıyız.
Makaleler
Hava Durumu