
"Okumalar" Arama Sonuçları

İktibas Dergisi yazarlarının katıldığı ve yaklaşık iki saat süren program dün gece online olarak gerçekleştirildi. İktibas’ın Youtube kanalında canlı olarak yayınlanan programda başta ramazan ve deprem konusu olmak üzere, bunların siyasetle ilişkileri ve seçim konusu da ele alındı.

İktibas Dergisi YouTube kanalında 11 Nisan Salı gecesi düzenlenecek programda, Ramazan ayı başta olmak üzere, deprem ve sonrası, ayrıca siyasete ilişkin görüşlerini paylaşmak üzere dergimiz yazarları bir araya geliyor.

Müslüman olduktan sonra Ömer ismini alan Andera Lazaro, İtalyan bir faşistken yaptığı araştırma ve okumalar sonucu İslam’ın hakikat olduğuna iman etmiş. İyi bir kitap kurdu ve ilim aşığı olan İtalyan genç; “İslam bana niçin yaratıldığımı, hayatımdaki gayemin ne olması gerektiğini net bir şekilde açıklıyor. Yeryüzünde neler yapmalıyız ve nasıl yapmalıyız meselesinde de bana yol gösteriyor. Ölümden sonraki hayatla ilgili sorularıma da cevaplar veriyor. Bu sorulara verilen cevaplar Kierkegaard veya Nietzsche gibi yaratılmış insanların verdiği cevaplar değil. Bizzat yaratanın, herkesi ve her şeyi kuşatan Allah’ın verdiği cevaplar.” diyor. Fatih’teki Şekerci Han’da saatler süren sohbetimiz esnasında kendisinden İslam, Batı, Müslümanlar ve mühtedilerle ilgili önemli tespitler dinlediğimiz Ömer’le yaptığımız röportajı ilginize sunuyorum.

Ama bir ayet, bir hadis; sıradan bir yazı değildir. Bu tür dini okumalar tüm okumalardan farklı bir yere oturtmalıdır. O yüzden ayetleri ve hadisleri herhangi bir yazıyı okur gibi okursanız size vereceği bir fayda, katacağı bir katkı olmaz. Özellikle ayetler, kendisi için sonuna kadar açılmayan gönüllerde yer edinmez.

Son günlerde, ABD ve Fransa’da iki bilim adamının İslamcılık üzerine verdikleri iki söyleşide yaptıkları tahrifatlar, düz okumalar ve yanlış mukayeseler çok dikkat çekici. Bunlardan biri ABD kültür sermayesi ve akademik community’den/cemaatten konuşuyor diğeri de Fransa’dan.

Venhar Siyer Okumalarında bu hafta Hasan Bakırcı, Medîne’de İlk İcraatlar üzerine konuştu.

Venhar Kur’an Evi Siyer okumalarının 05 Ocak 2019 tarihli konuşmacısı, Erzurum At. Üniversitesinde görev yapan Prof.Dr.Mustafa Ağırman idi. Armağan "Değerli dostlar, mucizelerle örülmüş bir hicret yerine örnek alacağımız bir hicret anlatmak istiyorum sizlere" diyerek Hicret'i anlattı.

Venhar Siyer Okumalarında bu hafta Mehmet Ali Durmuş'un anlattığı Uzlaşma Teklifleri ve Rasullullah'ın Cevabı konulu sunumu ilgilerinize sunarız.

Başlık, Çorum’dan yeni tanıştığımız bir kardeşimize, okumaları ile meşhur Rufi Tiryaki’ye ait. Veciz bir şekilde kurban olgusunu özetleyen, dahası anlatan bir ifade… Aforizma! Tüm ritüellerimize, ibadetlerimize uyarlayabilirsiniz!

Kaldı ki tek başına çalışma yapan kişiler de çalışmalarında başkaca araştırmacıların yazmış oldukları kaynak eserlerden vs. istifade etmekte, okumalar yapmak sureti ile de bir nevi istişare içerisinde olmaktadırlar.

Venhar Batı Okumaları'nda bu hafta Bünyamin Zeran, Muhafazakarlık Kavramını anlattı.

Venhar Batı Okumaları bu hafta "Sekülerizm-Laiklik-Pozivitizm-Deizm" konusuyla devam etti. Muhammed İkbal Durmuş'un 14 Aralık 2017 Tarihli sunumunun videolarını sizler için paylaşıyoruz...

Kayseri'de faaliyet gösteren Venhar Kur'anevinde yeni dönemde her hafta perşembe batı kavramlarını okuyup anlamaya yönelik dersler gerçekleştiriliyor.

Servet, zenginler arasında dolaşıp duran bir devlet olmasın denilmiştir ama her şeyin iyisine layık Müslümanlar biriktirmesin de yeryüzü çapulculara mı kalsın? Âlemlerin Rabbi verdiği nimeti kulunun üzerinde görmek ister deyip yeryüzünde ne varsa üzerine çöreklenme tutkusuyla yanıp tutuşanlara bir tesiri yoktur “fe veylün lil musallîn” okumaların

Venhar Kur'an Evi'nin 6 Aralık Cumartesi günkü konuşmacısı Abdi Keçeli idi. Keçeli, Türk Nakşî tarihi konusunda yaptığı okumalarla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Kütahya İslami Düşünce Enstitüsü "Kur'an'ı Doğru Anlamak ve Meal Okumaları" başlıklı bir konferans düzenliyor. 6 Temmuz Pazar Saat: 15.00'da Kütahya Belediye Kültür Sarayı'ndaki konferansın konuşmacısı Şükrü Hüseyinoğlu.

İktibas'ın son sayısında yaşadığımız zaman diliminde kimi İslami çevrelerde gözlenen sürece dair yanlış okumalar konusunun yanı sıra bölge ve dünyadaki gelişmeleri ele alan yazılar yer alıyor. Fikrî yazılar, derginin ağırlığını oluşturmayı sürdürüyor.

Vahyin idrakinden yoksun, yüzünden okumaları! Cehalet yüzünden, idrakten yoksun okumaları! Arapça bilmeyen bir topluluğun, ısrarla Arapçadan (yüzünden) Kuran’ı okuyup bitirme çabasını… “N’olur bizi anlayın, bizi biraz düşünün” diyen ayetlerin, anlamsızlık girdabında çırpındıkça dibe iteklenmesini… Bu iteklemeden binlerce sevap kazandığını uman bir aldanışın, samimi kalplere, samimiyetsiz yansımasını… Sadece okunup bitirilmesini… Anlamaya, düşünmeye, tefekküre tenezzülsüz yönelişle; daha diyeceklerine başlamadan, aslında Kur’an’ın bitirilmesini!
Makaleler
Hava Durumu