
"harcamalar" Arama Sonuçları

Tüketim kültürü, evlilik merasimlerini yeni sosyal statü göstergesine dönüştürüyor ve aileler yoksullaşmak pahasına yaptıkları düğün harcamalarını borçlanarak yıllarca ödüyor. Öte yandan, İslami geleneklere uymayan gösteriş kültürü de aile değerlerinin yıpranmasına neden oluyor.

Evet, hepinizin de takip ettiğiniz üzere, tevhidî uyanış süreci bakiyesi grupların savrulması ve ortak birikimimizi laik bir iktidara destek uğruna harcamaları yüzünden büyük bir yozlaşma yaşanıyor. Onlar yanlıştan dönüp tevbe ederek eski istikametlerine yönelerek ıslah çabası göstermeden susmak hem onlara hem de Allah’ın dinine zulümdür ve büyük vebale ortak olmaktır.

On milyonlarca kişi pandemi döneminde ekonomik sıkıntıyı daha fazla borçlanarak atlatmaya çalışıyor. Tüketici kredileri ve kredi kartı harcamaları 700 milyar TL’yi aştı. Geliri olmayan da 2 bin TL’ye kadar kredi çekebilecek. Aşırı borçlanma endişe doğuruyor.

“Halkına zulmeden sistemin kuruluş yıldönümünü, değişim sürecinde bile bayram olarak kutlamaya devam etmek, bu amaçla halkın vergilerinden harcamalar yapmak, hem değişimciler açısından ibretlik bir çelişki, hem de halka ilave bir zulüm ve saygısızlık değil midir?”

Devlet ilk yedi ayda kiraya 676 milyon lira ödedi. Kamu varlıklarını satıp kiralama yoluna giden hükümetin kira harcamaları 10 yılda beş katına çıktı.

AVM’lerde yapılan harcamalar 110 milyar liraya ulaştı. 397 AVM toplam ticaretin yüzde 30’unun gerçekleştiği yerler haline geldi.

Maliye Bakanlığı, 2017 Ocak-Ağustos dönemi 8 aylık bütçe sonuçlarını açıkladı.

Her fırsatta faiz lobisinden şikayet eden, seçim meydanlarında beylik sözler sarfeden iktidar sahiplerinin “perde gerisinde lobinin ekmeğine kesintisiz yağ sürdüğü” bir kez daha gözler önüne serildi. Devletin resmi rakamlarına göre 2013 yılı toplam harcamaları 396 milyar 910 milyon 97 bin lira oldu. Bu harcamalardaki en önemli kalemlerden biri yine faizciye gitti. Bütçeden 1,9 milyar lira yiyecek için harcanırken faiz lobisine kursağına aktarılan kalem tam 50 milyar lira oldu

Şimdi pek öyle değil! Sadece çocuklar değil, büyükler de üstüne başına dünyanın parasını harcıyor. Bayramda seyranda bu masraflar katlanarak artıyor. Bayramları birer seyahat imkanı gibi görenlerin tatil masrafları da az buz değil. Donatılan sofralar, ikramlıklar, hediyelikler derken liste uzayıp gidiyor. Bütün bunları tümüyle olumsuzlamak, zinhar yapılmasın demek elbette hem mümkün değil, hem de doğru değil. Ancak işi biraz abarttığımız, hiç azımsanmayacak ölçüde israfa kapı açtığımız da bir gerçek...

“Halkına zulmeden sistemin kuruluş yıldönümünü, değişim sürecinde bile bayram olarak kutlamaya devam etmek, bu amaçla halkın vergilerinden harcamalar yapmak, hem değişimciler açısından ibretlik bir çelişki, hem de halka ilave bir zulüm ve saygısızlık değil midir?”

Avrupa Komisyonu 2012 Türkiye İlerleme Raporu’nda, Uludere katliamı, Kürt sorunu, askerî harcamaların denetimi, işkence ve MİT yasasına eleştiri var
Makaleler
Hava Durumu