
"ktye" Arama Sonuçları

12 yıl önce Müslüman olan ve Türkiye’ye yerleşen Japon Kayyim Naoki Yamamoto, “Müslüman olduğumda çok büyük mutluluk yaşadım. Şimdi bir proje yürütüyorum, İslam’a giren Japonları Türkiye’ye getirerek, İslam ve kültür eğitimi veriyorum.” dedi.

Türkiye’nin en ciddi meselesi okumak veya okuma alanındaki eksiklik değildir. Türkiye’deki en ciddi mesele, entelektüel eksiğimiz ve yazı yazma alışkanlığımızın hiç olmamasıdır. Okuma hayatımızın temelinde yazı yazma faaliyetinin bulunmamasıdır. Yazı yazmak doğru okumanın anahtarıdır. Yazı yazabilirseniz veya okuma sürecinizi yazıyla sağlama alabilirseniz, okuma sürecinizde hızlı ilerler.

Kalemder - Cuma Vaazı; Haftanın Aktüeli ( Türkçe Ezan Konusu ve Af Meselesi) - Ahmed Turgut Ulucak

Kalem-Der'de bu hafta Cuma Vaazında Ahmet Turgut Ulucak; ''Haftanın aktüeli' başlığı ile güncel konuları gündem ederken, Asım Şensaltık ise; ''Peygambere İtaatte Samimi Misin?' adlı hutbe gerçekleştirdi.

Kimileri, onu, düşmanlarına karşı bir kalkan görerek işine gelen düşüncelerini almış ve kendilerinin anlayışına göre lanse etmeye çalışmış; kimileri, küfür sıfatıyla yaftalayarak sakıncalı ilan etmiş; kimileri de onu, şaşmaz ve yanılmaz gösterip âdeta peygamber seviyesine çıkarmıştır. İbn Teymiyye gibi bol miktarda hasmı ve seveni bulunan şahsiyetler söz konusu olduğunda, çoğunlukla mesele entelektüel merakın sınırlarını aşmaktadır

"Ulusdevletin ideolojik dayanaklarını, ulusçuluğu, tek boyutlu - tek sesli toplum modelini eleştirmede kullanışlı argümanlar sunan postmodern teorinin temelde modernite içi eleştiri olduğu, modernitenin kimi sonuçlarına ve bunu besleyen Batı toplumlarının yerleşik değerlerine bir tür kafa tutmaktan ibaret olduğunu göz ardı ederek aceleci ve de pragmatist bir tutumun tuzağına düşüldü. Hıristiyanlık eleştirisinin aynı zamanda bir din eleştirisi ve dolayısıyla İslam eleştirisi olabileceğini bile fark edecek 'entelektüel basiret'i gösteremediklerini söyleyebiliriz." Akif Emre, "Postmodern tasavvur tuzağı" başlığıyla yazdı...

Ahmet Vincenzo İtalyan asıllı bir Müslüman entelektüel. Avrupa'da İslami fobiye karşı Hz. Peygamber'i en güzel şekilde anlatmak için bir çocuğun diliyle roman yazan Vincenzo, İslam'a yolculuğunun 18 yaşındayken bir Ramazan'da Tunus'a yaptığı yolculukla başladığını dile getiriyor.

Sadece bilgi elde etmeye ayarlı entelektüel çaba da tilavet değildir. Çünkü Kur'an onu doğru anlayıp yaşamakla doğru anlaşılabilir; gerçek tilavet de budur. Muttakiler için hidayet garantisi verilmiştir; o halde kalbinde takvanın tesirlerini taşımaksızın yapılan bir okuma, gerçek bir kıraat ve tilavet sayılmaz. Gerçek bir kıraat ve tilavet kalbinde takva tohumları taşıyan erdemliler tarafından yapılabilir. Bu bağlamda okuyucunun ahlaki, manevi tutumu çok önemlidir.

Filistin Alimleri Birliği, İslam ümmetine, alimlerine ve liderlerine, entelektüellerine, yaşlısına ve gencine, kadınına ve erkeğine seslenerek Mescid-i Aksa'yı fanatik Yahudilerin saldırısına karşı korumalarını istedi.

Filistin Alimleri Birliği, İslam ümmetine, alimlerine ve liderlerine, entelektüellerine, yaşlısına ve gencine, kadınına ve erkeğine seslenerek Mescid-i Aksa'yı fanatik Yahudilerin saldırısına karşı korumalarını istedi.

Niçin İslam milleti ya da ümmet, şu anda siyasal, kültürel, entelektüel bir iradeye niye sahip değil?! Niçin bir ümmet, bir otorite inşa edemiyor? Niçin ümmet bünyesinde bir şurâ gibi bir organizasyon yok. Yani düşünsel alana, kültürel alana ilişkin, yarın siyasal alana ilişkin bir irade yok? Bunların nedenini bulmak durumundayız. Bunun nedeni şu; bu ümmet çapında bir otoritenin inşa edilememiş olması, şûrânın gerçekleşememiş olmasının nedeni hizip bencilliklerinin, mezhep bencilliklerinin, cemaat bencilliklerinin, lider bencilliklerinin amansız bir şekilde varlığını sürdürüyor olmasından kaynaklanıyor. Bu açıdan evvela bu bencilliklere veda ederek ortak bir ümmet algısı ve bilinci oluşturmak, daha sonra bunun eleştirel bir dille varsa mezhep aşırılıkları, cemaat aşırılıkları, hizip aşırılıkları varsa bütün cemaatleri bu aşırılıklarla yüzleşmeye devam etmek.

Avrupa’da Müslümanların gündeminde Kur’an var. Bu yılki “Açık Cami Günleri”nde tek gündem Kur’an-ı Kerim olacak. “Kur’an – 1400 yıldır aktüel ve hayatın içinde” sloganı ile simgeleştirilen programlarda Avrupa genelindeki camileri ziyarete gelen Batılılara Kur’an anlatılacak.

Almanya’da tanınmış entelektüel Yahudi yazar “Henryk Broder” İslam ve Müslümanlar aleyhine yazdığı ve dile getirdiği bir dizi kitap ve eleştirilerin ardından, kendine İslam dinini seçtiğini ve Müslüman olduğunu açıkça ilan etti.

"Şayet kişisel web sitesinde Obama’nın Orta Doğu politikasına ilişkin yazılanlara bakarsanız, her şeyin açık olduğunu görürsünüz: Filistinliler, hiçbir rol oynamıyor. Her şey İsrail’e verilen kayıtsız şartsız desteğin etrafında dönmektedir. Güya göreve başlamadığı için aktüel Gazze saldırısı hakkında da Obama’dan bir ses çıkmadı. Bu, bir skandaldır! Ama Bombay saldırıları hakkında açıklama yapabilmişti!"
Makaleler
Hava Durumu