
"sorguluyor" Arama Sonuçları

Taha Kılınç, geçtiğimiz günlerde ölen ABD eski dışişleri bakanı Madeleine Albright'ın, Irak işgal ve katliamındaki payı ve katliamı sahiplenen söylemleri üzerinden “Dünyayı kadınlar yönetirse savaşlar, katliamlar olmaz" argümanını sorguluyor...

Kitabın en önemli özelliği yazarının Sudanlı olması. Sudanlı bir yazarın gelip bu kitap özelinde düşünürsek Müslüman Türkler ve onların Bulgaristan’da yaşadığı eziyetleri kaleme alması son derece ilginç. Genelde böyle bir şeyi zulme uğrayan taraftan beklersiniz. Fakat yazar, kendisini de eziyete uğrayan topluluktan kabul ediyor. Zaten “Bütün Müslümanlar kardeştir” hadisinin gereği de budur. Olayları dinlerken gözyaşları içinde kaldığını, her şeyini toplayıp oradan uzaklaştığını ve tekrar geri dönmesinin uzun zaman aldığını belirtiyor. Bu arada kendi kendini de sorguluyor ve ne Türk ne de Bulgar olduğu halde kendisini bu meseleyle ilgilenmeye itenin ne olduğunu düşünüyor. Herhalde bu da Müslüman kardeşinin derdiyle dertlenmek ilkesinin gereği olsa gerek.

Selahaddin E. Çakırgil, Haksöz Haber'deki yazısında Mısır'daki darbe üzerinden demokrasi kavramını sorguluyor. Yazının son bölümünü dikkatlerinize sunuyoruz...

Şükrü Hüseyinoğlu’nun “Evlerimizdeki Truva atı: Televizyon” adlı kitabı, televizyonun toplumları esir alan iktidarını sorguluyor ve insanlığın asla hayrına olmayan bu iktidarı alaşağı etme çağrısında bulunuyor. Kitabın 4. baskısı çıktı.

Şükrü Hüseyinoğlu’nun “Evlerimizdeki Truva atı: Televizyon” adlı kitabı, televizyonun toplumları esir alan iktidarını sorguluyor ve insanlığın asla hayrına olmayan bu iktidarı alaşağı etme çağrısında bulunuyor. Kitabın 4. baskısı çıkıyor...

Yeni Akit, Erdoğan'ın "Ülkene dön, bitsin bu hasret" çıkışına olumsuz cevap veren Gülen'e yönelik eleştirilerini sürdürüyor. Gazetenin yazarı Ali Karahasaoğlu konuyla ilgili yazısında Gülen'in dönmeme kararını sorguluyor ve eleştiriyor...

Dini söylemlerin ve icraatların dönemin konjonktürüne adapte olmak amacıyla etkin bütüncül fikri ve eylemsel akımlarla iç içe geçirilmeye çalışılması, kirli bir din anlayışını ortaya çıkarmaktan başka bir işe yaramaz. Evrensel özellikteki İslami ifade tarzının, dominant konumundaki üst anlatıların ürünleri olan sloganlara ve sembollere meşru kılıf haine getirilmeye çalışılması hiçbir şekilde uygun değildir. İslam’ın doğasına aykırı olan bu girişim, Allah katında lanetli bir çaba olarak kalacaktır elbette... Resmi din algısını Azad Serhıldan sorguluyor yazısında...

İbrahim Karagül bugünkü yazısında siyonist işgal rejiminin şımarık tavrını sorguluyor...

Gazze ambargosunu delmek üzere yola çıkan Mavi Marmara gemisinde siyonist işgal askerlerince şehid edilen Cengiz Songür’ün, genç yaşlardaki yeğeni Zey Can'ın İzmir'deki Şehidler Gecesi'nde okuduğu şiiri yayınlıyoruz. Zeyd Can, şiiriyle Müslümanların gidişatını sorguluyor...

Bu bölümde Mehmet Pamak, adalet kavramını İslam'dan bağımsızlaştıran yorumları ele alıyor ve bu yorumların tevhid akidesine aykırılığını konu ediniyor. Pamak, mutlak ve bütüncül adaletin ancak İslam'la mümkün olabileceğini kaydediyor. Pamak ayrıca, bütün dinlere eşit uzaklıkta anayasa ve devlet anlayışını, İslam'ın bir iktidar talebi olmadığı yönündeki modernist yorumları ve İslam'ı laik hukukla uzlaştırma işlevi gören tarihselci yaklaşımı sorguluyor.

Merkez Bankası eski Başkanı Yaman Törüner, ekonomik krizin çıkmaza soktuğu mevcut ekonomik sistemi sorguluyor. Törüner, mevcut sistemin faiz eksenli borçlanmaya dayalı olduğunu belirterek, "Avrupa ülkeleri öncelikle, borcun miktarını değil, faizini sorguluyor. “Kur’an”daki faizi günah sayan hükümler bu nedenle konulmuş, sanki." yorumunda bulunuyor."

Yetim çocuklar için bulunduğu Afganistan'da içinde bulunduğu uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybeden "yaşar" ve yazar Bahaddin Yıldız son yazısında İslam coğrafyasına emperyalizmin hançeri olarak saplanan siyonist işgal rejiminin işlevini sorguluyor ve Filistin ve Kudüs'ün bütün Müslümanların doğum sancısı olduğunu söylüyor.

Benjamin Netanyahu 11 Eylül’ün İsrail adına iyi olduğunu kabul etti madem, nükleer bir 11 Eylül daha iyi olabilir. Dokuz yıl önce yaşanan travmatik olayın büyüleyici etkisi azalmaya başlamışken ve Amerikalılar gitgide tek taraflı ittifakın mâliyetlerini sorguluyorken, nükleer 11 Eylül’ün gerekli olduğu bile düşünülebilir.

Vuslat dergisinin 106. sayısı çıktı. Vuslat dergisi bu ay bir hastalık haline gelen interneti gündeme sokuyor: “Teknoloji Bağımlılığı Yoksa İnsanlığın Sonu mu?”

Aylık eğitim ve kültür dergisi olan Vuslat'ın, Mart sayısı çıktı. Dergi bu ay İslam'ın ilk emri olan "okuma" eylemini ele alıyor. "Fikri olmak, farklı olmak, farkında olmaktır" üst başlığı ve "Okumak" manşetiyle çıkan Vuslat dergisi neyin, nasıl, niçin okunması gerektiğini sorguluyor.

Haksöz Dergisi 223. sayısında, okulların açılması vesilesiyle zorunlu öğretimi sorguluyor. Derginin manşeti ise önemli bir gerçeği ifade ediyor: Cahili tedrisat tutsaklaştırır!

100. sayısına bir kala Vuslat dergisi, eğitim ve öğretim sezonunun başlaması sebebiyle bir sorgulamada bulunuyor. Müslümanların müfredat ve işleyiş yönünden bağımsız öğrenim haklarına kavuşabilmesinin gerektiği belirtiliyor.

Şükrü Hüseyinoğlu’nun “Evlerimizdeki Truva atı: Televizyon” adlı kitabı, televizyonun toplumları esir alan iktidarını sorguluyor ve insanlığın asla hayrına olmayan bu iktidarı alaşağı etme çağrısında bulunuyor.
Makaleler
Hava Durumu