BİR ÂLİMİN ARDINDAN…

Mustafa GÜVEN

21-12-2020 07:14


Osman Zeki Soyyiğit:1934 Trabzon, 2020 İstanbul, 86 yıllık bir ömür…

İlminden, nasihatlarından ve ahlakından birçok hocamızın, ilim talebesinin, arkadaşlarımın ve çocuklarımın istifade etmesine ve kendisiyle tanışmasına vesile olduğum, Osman Zeki Soyyiğit hocamızla ilgili çok şey yazmak mümkündür. 

Lakin o hayattayken gözlerden ırak, gösterişten uzak, sade ve mütevazi bir hayat yaşamayı tercih etti. 

Ben de gözlerden ve gösterişten uzak bir hayat yaşamayı tercih eden hocamızla alakalı uzun uzadıya yazmak yerine, kendisinde görüp şahit olduğum izlenimleri özetleyerek birkaç cümle ile ifade etmeyi yeterli buluyor ve böylesinin daha uygun olacağını düşünüyorum. 

Benim hocamızla tanışma tarihim 2010 yılının ortalarına İstanbul Aksaraydaki evinde nasip oldu. 

Evine veyahut eve çok yakın olan ofisine her ziyaretine gidişimde, O büyük şahsiyet, koca çınar ilerlemiş yaşına ve rahatsızlıklarına rağmen beni ya kapıda veyahut içerde ayakta karşılamaya çalışırdı. Bunu sadece şahsıma değil ziyaretine gelen herkese yaptığını düşünüyorum. 

Osman Zeki Soyyiğit kelimenin tam anlamıyla; mütevazi, beyefendi, kibar, alim, zahid ve mütefekkir birisiydi.

Allah (cc); ömrünün büyük bir kısmını doğru anlaşılıp, doğru yaşansın diye vakfettiği Kur’an’ı Kerim'in müjdelediği kullarından kılsın. 

Kendisi ismini zikrettiğinde veyahut yanında zikredildiğinde gözlerinin nemlenmesine neden olan, Hz. Peygamber ve onun ashabına komşu eylesin. 

Varsa taksiratlarını affetsin, rahmet ve merhametiyle muamele etsin.

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN