
<.
"197" Arama Sonuçları

İçinde bulunduğumuz zamanlarda, Türkiye Cumhuriyetinin 1974 yılından beridir dış politikasının stratejik hedefleri arasında bulunan ‘Kıbrıs Meselesi’, ciddi yara almış gözüküyor. Yaklaşık 50 yıldır birçok başbakan, bakan, bürokrat, general eskitmiş olan ve ‘Türk kardeşliği’ ve ‘Turancılık’ üzerinden halklara acılar yaşatılmış bu topraklarda bir arpa boyu yol alınamamış gözüküyor.

Taha Kılınç, Suud'un, Ümmet birliğini savunan ve Kudüs davası konusundaki hassasiyetiyle tanınan 1964-1975 yılları arasındaki meliki Faysal'ın oğlu Prens Turki Faysal'ın Bahreyn'deki güvenlik zirvesindeki açıklamalarını yorumladı...

Suriye İnsan Hakları Ağı, Suriye'de geçen ay 197 sivilin katledildiğini açıkladı.

Kemalist “akıl” ve “bilimin” 1975 yılında keşfedip o yıldan bu yana kutlamalarla dünyaya, dosta-düşmana ezberlettiği bilimsel (!) icadı olan Ardahan’ın Damal ilçesindeki “Atatürk silueti” kabulü, işbu Kemalist putlaştırma ameliyesinin nasıl bir akıl dışılık ve hurafeciliğin temsilcisi olduğunu çok somut bir şekilde gözler önüne sermektedir.

Çağrı filminin gerçekte 1976 yılı sonbaharından itibaren Müslüman ülkelerin film denetleme kurullarından “gösterilebilir” onayı alabilmek için akla karayı seçtiğini, bilyormuydunuz?

Sayıştay'ın Diyanet raporunda yer alan tabloya göre 197 bin 129 lira 24 kuruşluk gelir akıllarda soru işareti uyandırdı

Bangladeş’in önce Hindistan tarafından işgali, sonrasında 1973’te bağımsız devlet olarak tanınma sürecini başlatacak olan 1971’deki Pakistan iç savaşı sırasında savaş karşıtı bir tavır alan Cemaat-i İslami Partisi’nin birçok mensubu vatana ihanet suçu işlemiş olmakla itham edilerek idamla yargılanıyor. Bu kapsamda son idam geçen hafta gerçekleştirildi.

Bangladeş'te 1971 bağımsızlık savaşı sırasındaki bazı olaylardan sorumlu tutulan Müslüman lider MutiurRahman Nizami idam edildi.

Bangladeş'te Yüksek Mahkeme, 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasındaki bazı olaylardan sorumlu tutulan Cemaat-i İslami Partisi lideri Motiur Rahman Nizami hakkındaki idam kararını onadı.

23 Şubat 1979’da Cuma namazı sonrası şehit edilen Metin Yüksel, şehadetinin 36.yıldönümünde şehid edildiği Fatih Camii avlusunda ve Edirnekapı’daki mezarı başında anıldı.

Bangladeş'te Şeyh Hasina Başbakanlığındaki rejim, katliamlara devam ediyor. Ülkede bugün 1971 yılında kazanılan bağımsızlığın yıldönümü. 16 Aralık kutlamalarında rejim ülkeyi kan gölüne çevirdi.

Siyonist işgal rejimine karşı 1973'te Süveyş'te kazanılan zaferin yıldönümü törenlerinde güvenlik güçleri darbe karşıtlarının üzerine ateş açtı. 51 kişinin katledildiği olaylarda, yüzlerce yaralı var.

ABD Başkanı Obama, "İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile biraz önce telefonda konuştum" dedi. Görüşme, ABD ile İran liderleri arasında 1979 yılından bu yana ilk doğrudan temas niteliği taşıyor.

Bangladeş'te mahkeme, Cemaat-i İslami Partisi üyesi bir din adamını 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle ölüm cezasına çarptırdı.

Yerel Koordinasyon Komiteleri 27 Aralık Perşembe günü Suriye genelinde 197 kişinin katledildiğini duyurdu.

"Seyyid Kutup'un Fi Zilali'nin çıkacağını duyduk 1974'te. Demiryollarında çalıştığım için sık sık İstanbul'a gelip giderdim. Fi Zilal'i görünce ben bittim. Baktım, Kur'an anlaşılıyor. Beni bu tefsir sardı. Hem çalışıyorum hem okuyorum. Gece sabahlara kadar Fi Zilal okuyorum. Gözlerim kanlandı. Elime defter alıyorum, mealleri yazıyorum. Kocaman defter oldu. Kur'an anlaşılıyor, bunu anladım ama kimseye söylemiyorum."

3 Şubat 1979 yılında bir Cuma namazı sonrası Fatih Camisi avlusunda ırkçılar tarafından vurularak şehid edilen Metin Yüksel, şehadetinin 33. yılında Fatih Camii ve kabri başında anıldı.
Makaleler
Hava Durumu