
"Yorumun" Arama Sonuçları

İktibas Dergisi’nin yeni sayısı “Yaklaşan Seçimler ve Müslümanların Ahvali” manşeti ile çıktı. Derginin yorumunda, “Artık, bilinç sahibi olanların bile mücadele etmek yerine eklemlenmeyi tercih ettikleri bir vasatı yaşamaktayız” vurgusu yer aldı.

“Gazze tarih yazıyor, tarihi değiştiriyor” manşeti ile çıkan yeni sayının yorumunda Gazze’deki durum ele alınırken, “İslam arızi değil asıl olandır, yeryüzündeki yegâne hak din/hayat nizamıdır ve dolayısıyla kendisini İslam’a nisbet eden fert ve toplulukların her halükârda bu bilinç üzere bulunmaları ve bu bilinç üzere hareket etmeleri gerekir” vurgusu yapılıyor.

İktibas’ın bu yılın son sayısı, “Dünya Kupası Çerçevesinde Futbolizmin İşlevleri” manşeti ile çıktı. Derginin yorumunda, futbol endüstrisinin arka planındaki siyasi işlevlerine dikkat çekilirken, Katar’daki turnuvanın da bu yönde dikkat çeken unsurlar taşıdığı vurgulandı

“Bağımlı Yapılar” manşeti ile çıkan yeni sayının yorumunda, bu söylemin ‘cazibesi ve perdeledikleri gerçekler’ üzerinde duruldu.

Kur'an Nesli İlim Merkezi'nin "Haftanın Sohbeti"nde konu, Asım Şensaltık'ın anlatımıyla "Yorumun Akideleştirilmesi" idi.

Kur'an Nesli İlim Merkezi'nin "Haftanın Sohbeti"nde bu haftaki konu "Yorumun Akideleştirilmesi".

İktibas Dergisi 498. sayısı ile okurlarına ulaştı. Bu sayının yorumunda “Devlet neden otoriterleşme gereği duyar?” başlığı yer alırken, kavram bölümünde ise “İlimde rüsûh” üzerine bir inceleme bulunuyor.

Sistemik Dönüşümler başlıklı yorumun yer aldığı ve Hisbe kavramının incelendiği dergide bu ay Ahmet Varol ile yapılan röportaj da kapak konusu olarak dikkat çekti.

‘Baskın’ Seçimin Düşündürdükleri manşeti ile çıkan Mayıs sayısının yorumunda yaklaşan seçim rüzgarının hangi sebeplerle esmeye başladığı, seçim sonucunun nasıl olabileceği ve en önemlisi seçim sürecinde Müslümanların pozisyonu üzerinde duruluyor.

Devletin resmi kumar oyunu Piyango ile ilgili Süleyman Ateş'in yaptığı gayri ilmi yoruma Şükrü Hüseyinoğlu tarafından Kur'ani çerçevede verilen cevabın videosu:

İlkav'da "Cemaatleşme sorumluluğu" ile ilgili konuşan Ahmed Kalkan: Güzel insan olmamız ve mesajımızın güzel olması için, insanları başka şeye, tartışmalı teferrruata değil; sadece Allah’a, Allah'ın mutlak doğrularına, yani hakka dâvet etmemiz ve bunu herhangi bir hizip adına değil, “müslüman” isim ve sıfatımızla, İslâm’ın hizipler üstü temel prensipleri adına yapmamız gerekmektedir: “(İnsanları) Allah’a çağıran, sâlih amel işleyen ve ‘ben müslümanlardanım’ diyenden daha güzel sözlü kim vardır.” (41/Fussılet, 33). Müslüman dâvâ adamı, âyetlerdeki bütüncül çağrıya rağmen; parçacı, hizipçi, cemaatlerinin yorumunu öne çıkaran bir yaklaşım sergileyerek kınanacak bir tavra düşebiliyor: “Onlardan dinlerini parçalayanlar ve kendileri de bölük bölük olanlar vardır. (Bunlardan) her fırka, kendi yanındakiyle sevinmektedir.” (30/Rûm, 32).

İngiltere Başbakanı David Cameron, Papa Francesco'nun, "Anneme küfredersen yumruğu yersin" yorumunu eleştirdi ve "Yayın hukuk kuralları içerisinde hareket ettiği sürece özgür bir toplumda bazılarının dinine hakaret etme hakkı da vardır" diye konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın yanı sıra, İngiltere Başbakanı David Cameron, siyonist işgal rejimi Başbakanı Benyamin Netenyahu gibi isimlerin yürüyüşe katılması, "terörün efendileri, suçluluk psikolojisiyle "terör" yürüyüşünde" yorumuna sebep oldu.

Gazze'de işgalin şiddeti artırmasına karşı direnişin başarılı olduğunu söyleyen İsrail Medyası: 'Son Çatışmalardan Zaferle Çıkan Hamas Oldu' yorumunda bulundu.

Müzzemmil Suresi'nin yorumunda bizleri örten örtüleri daha geniş anlatmaya çalışmıştık. Yine kendimize soruyoruz; ne gibi şeyleri örterek, Allah’a kendimize ve toplumsal sorumluluklara karşı duyarsız kalıyoruz? Üzerimizi örten şeyler, gaflet uykusu olarak da adlandırılabileceğimiz şeyler, korkularımız, dünyevi kaygılarımız, geçim derdi, mal ve evlat sevgisi mi? Bizleri her türlü kulluktan ve Salih amellerden uzaklaştıran şeyler en büyük örtülerimizdir.

Müslümanların Le Bourget’de düzenlenen yıllık buluşması için Paris’e gelen,Tunus’taki En Nahda Hareketi’nin lideri Raşid Gannuşi, Fransa’daki burka yasağı ve İslam tartışmalarının Batı ve İslam arasındaki ilişkiler açısından doğru bir adım olduğu yorumunu yaptı.

Mustafa Özcan, Yeni Akit'teki yazısında Libya'da Kaddafi rejimine karşı halkın direnişini kaleme aldı. Özcan "Olaylar, sıradakinin Kaddafi olduğunu ortaya koyuyor. Kaddafi devrim kıvılcımının Libya’ya atlamaması için çok çaba sarf etmiş ve Bin Ali’ye sahip çıkmış ve Tunus halkını da sabırsızlıkla suçlamıştı. Tunus’dan sonra devrim dalgası Mısır’ı sarınca Kaddafi’nin etekleri tutuşmuştu.Domino taşları Bin Ali ve Mübarek’i devirmişken Kaddafi’ye de uğraması pek muhtemeldir." yorumunu yapıyor.

Merkez Bankası eski Başkanı Yaman Törüner, ekonomik krizin çıkmaza soktuğu mevcut ekonomik sistemi sorguluyor. Törüner, mevcut sistemin faiz eksenli borçlanmaya dayalı olduğunu belirterek, "Avrupa ülkeleri öncelikle, borcun miktarını değil, faizini sorguluyor. “Kur’an”daki faizi günah sayan hükümler bu nedenle konulmuş, sanki." yorumunda bulunuyor."

İktibas Dergisi Kasım sayısında "Demokratik açılım"ı konu ediniyor. "Demokratik açılım İslami idealleri gölgelendirmenin yeni bir türevi olmuştur. İçteki bu politika, dıştaki politika ile Türkiye'nin model ülke oluşuyla uyum arz etmektedir. Müslüman kavimler, Türk’ü ile, Kürd’ü ile, sahici olmayan hedeflere çok kolay yönlendirilebilmektedir" yorumuna yer veriliyor.
Makaleler
Hava Durumu