
"oluyor" Arama Sonuçları

Tarihselcilik konusunda uzman isimlerden Prof. Dr. Şevket Kotan, “Hasan Basri, Kader Risalesi ve Kur’ancılık” başlıklı bir konuşma yapmak üzere 18 Ocak Cumartesi günü saat 14.00’te İktibas Dergisi’ne konuk olacak inşallah.

Şimdilerde Gazze’de yaşananlar, toplumda yazarlığı veya hatipliği ile bilinen ve iktidara geçmişte çokça destek veren birçok ismin şaşırma taklidi yapmasına veya beklenti yönetiminde kötü sınavlar vermesine neden oluyor… Önemli olan, sistemin tenceresinde kaynamadan çok önceleri bunu fark edebilmek ve hatta mümkünse o tencereye hiç girmemektir.

İktibas Dergisi konferanslarında bu hafta Genç Birikim Dergisi’nden araştırmacı yazar Ali Kaçar, “Zeydilikten Husilere Yemen” başlıklı konferansı ile konuk oluyor.

Kerkük yine gündemde. Lakin İslam kardeşliği ile değil, Türkmenlik, Kürtlük, Araplık tartışmasıyla maalesef. "Kerkük bir İslam şehridir" denilse anında bitecek olan bir tartışma, ortaya ırklar ve ırkçılıklar girince uzayıp gidiyor, çatışma sebebi oluyor. Peki Kerkük'ün dili olsaydı bu tartışmalara dair ne derdi?

Hollanda’nın Algemeen Dagblad (AD) gazetesinin Hollanda Sığınmacı Kabul Merkezi Kurumu (COA) verilerine dayandırdığı haberinde, ülkede her gün bir refakatsiz mülteci çocuğun iltica merkezlerinden kaybolduğu öne sürüldü.

Kur'an Nesli TV'de "Sudan'da Neler Oluyor?" konulu online panel düzenlendi. Osman Yıldız'ın yöneticiliğinde Ali Kaçar ve Yalçın İçyer'in konuşmacı olduğu panelde, çok önemli bilgiler verildi, kıymetli yorumlar yapıldı.

Kur'an Nesli TV'de yarın akşam (7 Mayıs Pazar) ""Sudan'da Neler Oluyor?" " paneli düzenleniyor. Osman Yıldız'ın yöneticiliğinde Ali Kaçar ve Yalçın İçyer'in konuşmacı olarak katılacakları panel, inşallah saat 22.00'da Kur'an Nesli Tv youtube kanalında canlı yayında.

Abluka nedeniyle seyahat hürriyeti olmayan yaklaşık 2 milyon Filistinli Müslüman, çok istisnai durumlar hariç Gazze dışına çıkamıyor. Gazze’ye gelecek mal ve hizmetler ise ancak siyonist rejimin uygun gördüğü ve izin verdiği kadar oluyor.

Bakın sinekgiller ailesinden kendisine bir-iki ayet vahyolunan birisi onlardan farklılaşarak arı oluyor ve neticede hem kendi ailesi hem insanlık için bu iki ayetten ötürü bir şifa üretiyor. Ürettiği çok değerli ürünü insanlar, kuşlar, hayvanlar, sinekler kısacası hepsi bu ilaçtan faydalanmak için yarışıyor.

Siyonist İsrail rejiminin Filistin’de sürdürdüğü zulüm stratejisi, Hindistan rejimi için adeta rol model oluyor. Hindutva ideolojisinin kurucusu olan Vinayak Damodar Savarkar’ın Siyonizm’e övgüler dizdiği ve Yahudi devletinin kurulmasını desteklediği yazılı belgeler hâlâ göz önünde dururken, Savarkar’ın izini takip eden Hindu ırkçılar da İsrail’i, Hindistan’ın can dostu olarak görmeye devam ediyor.

Tüketim kültürü, evlilik merasimlerini yeni sosyal statü göstergesine dönüştürüyor ve aileler yoksullaşmak pahasına yaptıkları düğün harcamalarını borçlanarak yıllarca ödüyor. Öte yandan, İslami geleneklere uymayan gösteriş kültürü de aile değerlerinin yıpranmasına neden oluyor.

Öfkelendiğimizde, üzüldüğümüzde, sevindiğimizde, kızdığımızda, eleştirdiğimizde hangi yönümüz en çok aktive oluyorsa en çok o yönümüzle yüzleşmemiz gerekiyor belki de. Arınmak için, doğrulmak için o an ağzımızdan çıkan sözleri tespit etmek ve onları iyileştirmekten başlamak gerekiyor.

Hacı Taleh adlı bir siyasi məhkum Azərbaycanda günlərdir aclıq aksiyası edir. Bu aclıq aksiyasına səbəbsə polis bölmələrinin birində Allahın söyülməsidir. Bəli, müsəlmanlar üçün Allahın söyülməsindən daha aşağılayıcı hal yoxdur və ola da bilməz.

"Kardan adam put mudur" diye soranlar oluyor. Bu sorunun cevabı, yapılan "kardan adam"a bağlı tabii ki.

İktibas Dergisi Youtube kanalında, Atasoy Müftüoğlu konuk oluyor. Canlı yayın programı inşallah 26 Ekim Salı gecesi saat 21’de.

Zaman zaman gençlerle sohbet etme fırsatı buluyorum. Benim için böyle anlar gençliğin ahvâlinden haberdar olabilmem açısından çok kıymetli anlar oluyor. Biliyor musunuz, gençlerimiz epeydir Müslümanca düşünme yetilerini kaybetmiş durumdalar, tıpkı çoğumuz gibi. Çünkü anlayabildiğim kadarıyla yoğun bir baskı altındalar. İnternetle birlikte zihinlerini günden güne Batı menşeli değer yargıları istila ediyor, bu istilaya karşı mücadele edip olması gerektiği gibi kalanlar da kınanıyorlar.

Şahıslarına bir şey bırakmayan bir teslimiyettir bu. Kişilikleriyle evrensel fıtrat arasında ve hareketleriyle evrensel rolleri arasında uyum sağlanması, bu teslimiyetin bir sonucudur. Çünkü böylece onlar, aynen diğer gezegen ve yıldızların kendi yörüngelerindeki seyirleri gibi kendilerine ayrılan yörüngede seyretmiş oluyorlar. Yörüngeden ayrılmaya çalışmak yok. Evrensel varlıkla uyumu bozmamak için hızlanmak veya yavaşlamak da yok.

Annelerini ve ağabeylerini Şam’da patlayan yüzlerce bombadan birinde kaybeden Ralia ve Rahaf kardeşler, mülteci olarak geldikleri kamptan kaçıp Lübnan sokaklarında yaşamaya çalışıyorlar. Ancak burada hava geceleri oldukça soğuk oluyor.
Makaleler
Hava Durumu