
"tasavvufu" Arama Sonuçları

Her dünya görüşü ve inanç sisteminin olduğu gibi tasavvufun da, inanış ve pratiklerini üzerine bina ettiği kavramları vardır. İşte bu kavramlardan biri ve tasavvuf açısından çok merkezi bir konumda olanı “Ricâlulgayb” kavramıdır.

Başta Nakşibendilik ve Rabıta olmak üzere birçok kitabı bulunan Feriduddin Aydın 23 Ocak 2016 Cumartesi akşamı Venhar Kuranevi’nin misafiri idi. Feriduddin Hoca Tasavvufun İslam İnanç ve Ahlakı Üzerinde Meydana Getirdiği Tahribat başlıklı bir tebliğ sundu. Oldukça yoğun bir ilgiyle dinlenen Feriduddin Aydın, tasavvufun İslam’ın başta Allah akidesi olmak üzere bütün akidesini tağyir ettiğini, örneklerle açıkladı.

Tasavvufun nasıl bir şirk ve bid'at bataklığı olduğunu anlamak isteyenlerin izlemesi gereken kısa bir video...

Kalem-Der’in organize ettiği ''Tasavvufun Halk ve Cemaatler Üzerindeki Etkisi'' adlı konferans gerçekleştirildi.

Kalem-Der'in 2014-2015 Aylık Konferans ve Paneller serisinin ilki 20 Eylül 2014 Cumartesi günü Ferit Aydın'ın sunacağı "Tasavvufun Halkın ve Cemaatlerin Din Anlayışlarına Etkisi" adlı Konferansla başlıyor. Konferans inşaallah 20 Eylül 2014 Cumartesi günü Saat:20:00'da Kalem-Der dernek binasında gerçekleştirilecek.

Kalem-Der'in 2014-2015 Aylık Konferans ve Paneller serisinin ilki 20 Eylül 2014 Cumartesi günü Ferit Aydın'ın sunacağı "Tasavvufun Halkın ve Cemaatlerin Din Anlayışlarına Etkisi" adlı Konferansla başlıyor. Konferans inşaallah 20 Eylül 2014 Cumartesi günü Saat:20:00'da Kalem-Der dernek binasında gerçekleştirilecek.

Kalem-Der'in organize ettiği "Tarihsel Süreçte ve Günümüzde Tasavvufun Dine Verdiği Zararlar" paneli geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirildi.

Tasavvufun, İslam'ın kavramlarını kullanmakla birlikte bu kavramların anlamlarını tamamıyla farklılaştırdığını ve Kur'ani içeriklerinden uzaklaştırdığını anlatan Şekerli, Allah inancı, kitab, peygamber, vahiy gibi temel öğretilerde bile İslam'dan farklılıklar arz eden tasavvufun, Kur'an'ın kavramlarıyla kendini ifade etmesi sebebiyle İslam'la özdeşleştirilebildiğini kaydetti.

Peygamber'in beşeri tabiatı dışına taşırılması ve ona diğer peygamberlerin taşıdığı niteliklerden ayrıcalıklı bir görünüm verilmesi, tanrısal bir çerçeveye oturtulması Kur'an'la bağdaşamaz.

Cezayir'de İslami direnişle mücadele için, hükümet tarafından tasavvuf düşüncesinin telkin edileceği bildirildi.

Özgür-Der Sakarya Şubesi’nin düzenlediği “Kur’an’a Göre Hurafe, Tasavvuf ve Batınilik” konferansında konuşan Araştırmacı-Yazar Ferdi Aydın, tasavvufun Kur'an dışı ve eklektik bir kültür olduğunu söyledi.

Prof. Dr. İbrahim Sarmış, Kuran’da ve Sünnet’te Tasavvuf diye bir kavrama rastlamanın mümkün olmadığını belirterek, "Çok sonraları Hint, İran ve Yunan kültürü ile ve tercümelerle beraber tasavvuf kültürü oluşmuştur." diye konuştu.

Tasavvufun Kuran temelli bir öğreti olmadığını belirten Ufuk Aktaşlı, tasavvufçuların, dini, zahir ve batın diye ayırıp zahir yönünün Kuran’da anlatıldığını, batın yönünün ise Cebrail tarafından Hz. Peygamber’e öğretildiği, Hz. Peygamber’in de bunu Hz. Ali’ye öğrettiği ve tasavvuf silsilesinin Hz. Ali’den geldiğini iddia ettiklerini, bunun da tasavvufun Kuran dışı bir öğreti oluşunun tasavvufçular tarafından zımnen kabulü anlamına geldiğini söyledi.

İslami mücadelenin önemli emektarlarından Ercümend Özkan tarafından kaleme alınmış olan "Tasavvuf ve İslam" adlı bu eser, Allah'ın arı duru dini İslam ile, İslam'dan birtakım izler de taşımakla birlikte daha ziyade çeşitli tarihsel kültürlerin bir sentezinden ibaret olan tasavvufu karşılaştırmakta ve İslam ve tasavvuf arasındaki temel farkları ortaya koymayı amaçlamaktadır.
Makaleler
Hava Durumu