
<.
"Krall" Arama Sonuçları

İngiliz uşağı altı Arap "Genel valiliği" kraliçenin ölümü üzerine yas ilan etti diye onları eleştiren ve emperyalizm karşıtlığı kasan Kemalistlere hatırlatılır...

Bin Selman, haremlik selamlık ve tesettür gibi İslami mefhumları gevşetti. Ülkede sayısız müzik festivali organize edildi ve meşhur müzisyenler ülkeye davet edildi. Peki ya siyasi ve idari alanda reformlar oldu mu? Elbette hayır. Suudi Arabistan, muhalefetin yasaklı olduğu katı bir monarşi olmayı sürdürüyor. Bu imajıyla tıpkı bölgedeki diğer ülkeler gibi görünüyor, Sisi'nin Mısır'ı ve Said'in Tunus'u gibi.

Kul ile Allah arasına serpiştirdikleri bu ilahları, kamuflaj malzemesi olarak kullanan “mele” takımı; kibir ve gururlarından, oyunbazlık ve hokkabazlıklarından, gariban halka karşı ahkam kesiliyorlardı! Bunlar, zalim krallara, despotlara, müstekbirlere karşı ise kırıtarak, sırıtarak, büklüm büklüm oluyor, envai şekil ve kılıklara bürünerek çok yüzlülüğün alasını sergiliyorlardı. Çünkü onların eteklerine yapışarak dünyalık mal, mevki, makam, şan ve şöhret devşirmekteydiler.

İşbu "yolların kralı değil kuralı olur" sözü, aynıyla Allah'ın yolu (Din-i Mübin-i İslam) için de geçerlidir: Evet, Allah yolunun kralları (sadatlar, gavslar, kutublar, ayetullahlar, pirler, şeyhler) değil, kuralları vardır, ölçü ve ilkeleri vardır.

Diktatörler çetesinin Katar’a abluka kararı almasından sonra bazıları bu işin içinde Suudi Arabistan’daki krallığın içinde bir darbe planının da olduğu yönünde yorumlar yaptılar. Maalesef gelişmeler bu yönde yorumlar yapanları haklı çıkardı.

Suudi Arabistan Krallığı, kuzeydeki komşusu Irak ile güneydeki komşusu Yemen sınırına giderek artan IŞİD ve El Kaide tehdidi nedeniyle 8,5 milyar dolara mal olacak 2 bin 600 kilometrelik dev duvar inşasını hayata geçiriyor.

Gözlemciler, Suudi Arabistan'ın İran'ı tehdit olarak görmeye devam ettiğini, Suriye konusundaki diyalog çerçevesinde bile çıkarlarının zedeleneceği yönünde bir algının oluştuğunu belirtiyor. Körfez ülkelerinin, Krallığa baskı yapma ihtimali de ayrıca konuşuluyor. Suudi Arabistan yönetiminin, Esed rejiminin yıkılmasından sonraki süreçte de İran'ın bu ülkedeki etkisinin devam etmesi ve Suriye konusundaki kararlara ortak olma istediğinde bulunma ihtimalinden tedirgin olduğu da bir başka varsayım.

Şeyh Said'in Kürt milliyetçisi olduğu ve kıyamın Kürt isyanı olduğunu zihinlere kazımaya çalışan resmi ideolojiye verdiği en güzel cevap ise "Benim yegâne maksadım, din hükümlerini tatbik ettirmekti. Kürdistan Krallığı’nı kat’iyyen düşünmedim. Kesinlikle müstakil bir Kürt Devleti ve Kürt Krallığı değil, Şeriat’ın yaşanmasını arzulamıştım. Putperestlik dinîni ihyaya ve âyan-ı mefkûrelerini icraya çalışan bu laik Türk hükümetini, Cemiyet-i İslâmîyye tenbîl ederek bir İslâm hükümeti vücuda getirmek amacında idim'' sözüdür.

Press TV Bahreyn İnsan Hakları Merkezi’nden Meryem Havaja ile Bahreyn’deki protestolar ve ordu tarafından uygulanan şiddet içeren taktikler hakkında bir röportaj gerçekleştirdi.

Suudi Arabistan krallığı, akıllara ziyan bir fetva yayınlatarak, “Suudi Krallığının uygulamalarına itirazda bulunma ve bu amaçla gösteri düzenlemenin İslam dininde haram olduğu”nu iddia etti!

Kâbe’nin etrafını yüksek otellerle çeviren Suudi Krallığı, bu otellerin daha uygun yerlere yapılması için yer gösterebilirdi. İstimlâk ettikleri birçok alanı Kâbe’ye katıp, Kâbe’nin kullanım alanını genişletip, hacıların daha rahat ve birbirini ezmeden ibadet etmelerini sağlayabilirdi.
Makaleler
Hava Durumu