
"Latin" Arama Sonuçları

‘Made by USA’ tarzı ekonomik tetikçiliğin sadece İran Devriminde sert kayaya tosladığı anlaşılmaktadır. Gerçi Latin Amerika ülkelerinde de işleri kolay olmamıştır fakat Ekvador başkanı Roldo’nun bir uçak kazasında öldürülmesi (24 Mayıs 1981), ondan iki ay sonra Panama başkanı Omar Torrijos’nun yine bir uçak kazasında yok edilmesi gibi çakal müdahaleleriyle, zorluk çıkartan başkanlar, ‘kolaylık çıkartanlar’la değiştirilmiştir.

Atatürk döneminde, Türkiye’de ilaç için hiçbir yeni hastahane açılmamıştır! Aksine bilgi varsa, buyursunlar, biz de öğrenelim, aydınlanalım, hakkı teslim edelim. Yapılan, mevcut hastahaneleri sürdürmek, bir kısmını genişletmekten ibarettir. O dönem sağlıkla ilgili yapılan tek devrim vardır: Tıp dilinde latinceye geçiş!

Ben bu tanımlamada, vicdan ile akıl kavramlarının birbirinden farklı anlamı haiz olduklarını belirttim fakat bunu düalist bir perspektif üzerinden yapmadım. Çünkü iki kavram da aynı noktaya ulaşma gayesini taşırlar, şu farkla ki; biri diğeri üzerinde denetim etkisine sahiptir. Karşı taraf ise söz konusu kavramların iç içe geçmiş, yani aynı anlama gelen ve birbirini tamamlayan mefhumlar olduğunu savundu. Ve bana “conscientia” (bu kavram etimolojik olarak latince kökenli olup genelde vicdan, bilinç olarak çevirilir) kavramı üzerine düşünmemi ve bu bağlamda Spinoza’nın, “Aklın Islahı” kitabını incelememi tavsiye etti.

Peki, bu seçimler dünyada neyi değiştirecek Ortadoğu, Latin Amerika, Afrika ve dünyanın diğer bölgeleri bu sonuçtan nasıl etkilenecek Peşinen söyleyeyim. ABD’nin dünyaya bakışı ve yürüttüğü politikalarda olumlu yönde bir değişiklik olmasını kimse beklemesin.

Mustafa Armağan: "Latin Alfabesi'nin Türkçeye uyarlanmasındaki gerçek amaç İslam’dan ve Osmanlı’dan kopmak"

Bazı gıda maddelerinde kullanıldığı belirtilen domuz yağı katkısı ve jelatinli ürünler halk sağlığını tehdit ediyor. Uzmanlar uyarıyor...

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Dinç, Türkiye'de 'gıda terörünün' devam ettiğini, yoğurt üretiminde domuz menşeili ithal jelatin katkı maddesi kullanıldığını iddia etti.

Tülay Gökçimen, Peru ile yaptıkları savaşta 21 yaşında, ordunun önemli komutanlıklarından birini yapan Latin Amerika Ekvador İslam Merkezi Başkanı Dr. Yahya Juan Suquillo ile İslam'la müşerref olmasını ve tebliğ çalışmalarını konuştu.

Başörtüsü yasağı tartışmalarının ilkokullar üzerinde yapılmaya başlandığı Türkiye'de yasak sürerken, Latin Amerika ülkelerinden Şili'de ilkokula başörtüsü serbestisi geldi.

Kısaca “ALBA” olarak adlandırılan “Latin Amerika Halkları Birliği” üyesi ülke diplomatlarının Tahran’da düzenledikleri ortak basın toplantısında korsan İsrail ve ABD’nin İran aleyhine yürütmekte olduğu düşmanca siyaset kınanarak, nükleer anlaşmazlığın artmasından kaynaklanacak sonuçlar konusunda uyarıda bulunuldu.

Her geçen gün Müslüman olanların sayısının daha da arttığı Latin Amerika’da İslam, şehirleri, evleri, kalpleri fethediyor. Vicdan sahibi, devrimci, maceraperest, ezilmiş insanların yaşadığı bu kıtada İslam artık büyük bir güç haline geliyor.

Domuz jelatini içermeyen şekerlemeler, hayvan enzimlerinin bulunmadığı peynirler, üretiminde alkol kullanılmayan hamurlar… Avrupa'da, İslami kurallara uygun üretilen “helal gıda”lara olan talep artıyor.

5 Ekim tarihinde İstanbul'un selatin camilerine "Ne Mutlu Türküm Diyene", "Ordumuza Şükran Borçluyuz" gibi ırkçı ve ideolojik sloganlar içeren mahyalar asılmasından sonra bu defa cumhuriyet mesajları camilere asıldı.

İstanbul Vakıflar Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde hazırlandığı öğrenilen mahyalar, önceki gün Sultanahmet, Eyüp ve Süleymaniye gibi selatin camilere asıldı. Sultanahmet Camii'nde 'Ordumuza Şükran Borçluyuz' cümlesi kullanılmış.

Dünyadaki ilk helal sertifikası programını 1970'lerde Amerika'da kuran Hindistan asıllı Huseyni, helal gıda konusunda son yıllarda ciddi mesafeler alındığını ancak hâlâ Müslümanlar arasında gerekli hassasiyetin gösterilmediğini belirtti.

Halkı Müslüman olan ülkelerin yapamadığını iki Latin Amerika ülkesi yaptı. Venezuella ve Bolivya soykırımcı işgal rejimiyle diplomatik ilişkilerini kesti.

Türkiye’deki domuz çiftliklerine ve yurtdışından ithal edilen jelatinlerin yapısına dikkat çeken Büyüközer, “Her yıl Türkiye’de kesilen 1 milyon domuzu kim yiyor?” diye soruyor.

Güney Amerikalı 12 ülkenin liderleri, kıtada siyasi birliği ve ekonomik entegrasyonu geliştirmeyi amaçlayan yeni Güney Amerika Birliği UNASUR'un doğduğunu ilan etti.
Makaleler
Hava Durumu