
"Prof." Arama Sonuçları

Tarihselcilik konusunda uzman isimlerden Prof. Dr. Şevket Kotan, “Hasan Basri, Kader Risalesi ve Kur’ancılık” başlıklı bir konuşma yapmak üzere 18 Ocak Cumartesi günü saat 14.00’te İktibas Dergisi’ne konuk olacak inşallah.

Teknoloji Odaklı Yeni Dünya Düzeni ve İslam - Prof. Dr. Murat Kirişci

Dinler tarihi uzmanı Prof. Dr. Şinasi Gündüz, hafta sonu konuk olduğu İktibas Dergisi’nde, doğuşundan bugüne siyonizmin nasıl geliştiğini ve bugün bütün dünyanın gözü önünde nasıl bu kadar pervasızca hareket edebildiğini anlattı.

“Siyonizm ve Kudüs” başlıklı bir konuşma yapmak üzere Prof. Dr. Şinasi Gündüz, inşallah 18 Kasım’da İktibas Dergisi’ne konuk olacak.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Kurşun, "Filistinliler topraklarını sattı" iddiasına ilişkin, "Filistinliler topraklarını satmadığı gibi Yahudiler topraklarına işgalci olarak girmeye başladığında fetvalar çıkartılmış ve 'Yahudi'ye arazi satmanın haram olduğu' konusunda yaygın bir kanaat oluşturulmuştur. 'Filistinliler topraklarını sattı' iddiası bir siyonist propagandasıdır ve vicdansızlıktır. Ne tarihi gerçekler ne vicdan ne de rakamlar bu iddiayı kabul etmemektedir." dedi.

İktibas Dergisi bürosunda 17 Haziran Cumartesi günü, “Ahlak imandan bir cüz (mü)dür?” başlığını taşıyan bir konferans vermek üzere Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Koç konuk olacak.

Önce biz Müslümanların selamımız olan "Selamun aleykum"u İbranice "şalom"a bağlayıp "Yahudilerin selamı" ilan ediyorlar, ardında da bu selamın Türkçesinin "merhaba" olduğunu söylüyorlar. Ardından prof. olan bir bomba daha patlatıyor ve Ramazan Bayramı'nın asıl adının "Şeker Bayramı" olduğunu söylüyor.

Tüketim kültürü, evlilik merasimlerini yeni sosyal statü göstergesine dönüştürüyor ve aileler yoksullaşmak pahasına yaptıkları düğün harcamalarını borçlanarak yıllarca ödüyor. Öte yandan, İslami geleneklere uymayan gösteriş kültürü de aile değerlerinin yıpranmasına neden oluyor.

Prof. Dr. Nusret Çam’ın bu mealini derinlemesine okuyan birisi olarak, tüm ayetlerde anlamın ön planda olduğunu, şiirsellik uğruna anlamdan ödün verilmediğini, ayetlerin şiirsel görselliğinin okumayı özendirdiğini ve kolaylaştırdığını özellikle vurgulamak istiyorum.

Prof. Toker, Feminizm ile başlayarak Kadın Hakları olarak devam eden ve bugün Toplumsal Cinsiyet adı altında sürdürülen çabaların, dini de kapsayan Gelenek anlayışının tamamen karşısında, cinsiyet tahayyülü noktasında empoze edilen anlayışların yeniden üretilmesi olduğunu söyledi.

İktibas Dergisi lokalinde bu hafta sonu düzenlenecek programda Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Toker konuk olacak.

İktibas Dergisi lokal etkinlikleri bu hafta sonu Prof. Dr. Murat Kirişci’nin konuşmacı olarak katılacağı programla başlıyor. Kirişci, dünyada yaşanan son gelişmeleri, nükleer saldırı tehditlerinden dijital dönüşüme kadar geniş bir perspektifte değerlendirecek.

Prof.Dr.Şinasi Gündüz'ün İLKAV'da gerçekleştirdiği "Modernitenin Tanrı-İnsan Tasavvuru" konulu konferansı ilgilerinize sunuyoruz...

Göç araştırmacısı Maastricht Üniversitesi’nden Prof. Hein de Haas Avrupa ülkelerinde 2016’da zirveye ulaşan göç karşıtlığını “ istila miti” kavramıyla açıklamıştı. Bunu bir iklim olarak değerlendirip, “istila” içeriğinin de Hristiyanlık-Müslümanlık ekseninden ziyade, Avrupa toplumlarının din ile irtibatını göz önünde bulundurularak, “zengin ülkelerin, yoksul ülkeler tarafından istilâ edildiği”ne çevrildiğine dikkat çekmişti.

Klasik İslami ilimler arasında sayılan fıkhın, modern dönemde İslam hukukuna ‘dönüştüğünü’ belirten Prof. Dr. İhsan Toker bunun yapıştırma bir tabir olarak durduğunu, sanki fıkhın modern bir hukuk tarzına tabi olması gerekiyormuş gibi bir algı oluştuğunu söyledi.

İktibas Dergisi Youtube kanalında ayda bir şeklinde devam etmekte olan canlı yayınların yeni konuğu, inşallah Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İhsan Toker olacak.

Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, “Müslümanca tarihe bakış için, Kur’an’ın ve Sünnetin çok iyi bilinip, Resulullah’ın yönetim sisteminin kabul edilmesi gerekir.” dedi. Sırma, İslami hayat görüşü zaten İslamcılık anlayışını kapsadığı için İslamcılık tabirini yanlış bulduğunu ve kullanmadığını da sözlerine ekledi.

Suriyeli mülteci ve göçmenlerle ilgili yaptığı araştırmalarla bilinen Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, Suriyeli göçmenlerle ilgili merak edilen soruları cevapladı. Kaynak: Suriyeli mültecilerle ilgili gerçekler ve yanlışlar
Makaleler
Hava Durumu