
"cevaplar" Arama Sonuçları

Çıkılan bu dünya yolculuğunda, kulluk serüvenimizde yolculuğun ve kulluğun hakkını verebilmek, akabinde tarafımıza yöneltilecek tüm ahvalimizi ortaya serecek suallerin doğru cevaplarını burada iken hazır edebilmektir.

Sorular - Cevaplar: Kur'an'a Abdestsiz Dokunulamaz mı? - Şükrü Hüseyinoğlu

Müslüman olduktan sonra Ömer ismini alan Andera Lazaro, İtalyan bir faşistken yaptığı araştırma ve okumalar sonucu İslam’ın hakikat olduğuna iman etmiş. İyi bir kitap kurdu ve ilim aşığı olan İtalyan genç; “İslam bana niçin yaratıldığımı, hayatımdaki gayemin ne olması gerektiğini net bir şekilde açıklıyor. Yeryüzünde neler yapmalıyız ve nasıl yapmalıyız meselesinde de bana yol gösteriyor. Ölümden sonraki hayatla ilgili sorularıma da cevaplar veriyor. Bu sorulara verilen cevaplar Kierkegaard veya Nietzsche gibi yaratılmış insanların verdiği cevaplar değil. Bizzat yaratanın, herkesi ve her şeyi kuşatan Allah’ın verdiği cevaplar.” diyor. Fatih’teki Şekerci Han’da saatler süren sohbetimiz esnasında kendisinden İslam, Batı, Müslümanlar ve mühtedilerle ilgili önemli tespitler dinlediğimiz Ömer’le yaptığımız röportajı ilginize sunuyorum.

Bu kitap, kitap sever çocukların beğenileri ışığında yazıldı. Sıcacık aile ortamı hissi veren sayfalarda, Meryem hanım ile Taha bey, Irmak ve Burak’ın yüzlerce sorusuna ayetler ışığında ve öykü tadında cevaplar veriyor.

Çocuğumuzun sevdiği, beğendiği, varlığından haz aldığı şeylerin var olmalarının nedenini doğru olarak bildirilmeliyiz. Sevdiği bir şeyi, bir insanı, Allah’ın yarattığını öğrenmesi, çocuğu Allah’a yaklaştıracaktır. Sorduğu sorularına, tabiat ana, Noel Baba, evrim.. gibi gerçek dışı uydurma cevaplar alan bir çocuğun, duygusal zekası gelişemeyeceği gibi, belirsizlikler içinde kalan aklı, kainatı ve hayatı anlamakta da güçlük çekecektir.

Kalem-Der’in organize ettiği paneller serisinin sonuncusu yapıldı. Dernek binasındaki panel, Kur’an tilavetiyle başladı. Akabinde Ahmed Kalkan kısa bir giriş ve selamlama konuşması yaptı. “Teknolojik Aletleri Müslümanca Kullanmak” üst başlığını taşıyan panelde Şükrü Hüseyinoğlu ve Ahmet Turgut Ulucak birer sunum yaptılar. Panelde özellikle sosyal medyanın günümüz insanı üzerindeki etkileri üzerinde duruldu. Teknolojik aletlerden tamamen uzak durmamızın mümkün olmadığını ancak bu aletleri de ölçüsüz bir şekilde kullanmamız gerektiğini hatırlatıldı. Müslümanın sosyal medyayı kullanırken uyması gereken ölçülerin neler olduğu ifade edildi ve sonra sorulan sorulara verilen cevaplarla birlikte panel sona erdi. Panelin video kaydını istifadesine sunuyoruz:

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı, Venhar Kur'an Evi'nin konuşmacısı Mehmed Durmuş idi. Durmuş, Tağut kavramı ile ilgili Kur'an'da geçen ayetleri irdeledi ve çok önemli hatırlatmalarda bulundu. Tuğyan ve azgınlık kavramının üzerinde duran Durmuş, günümüzde Rabb'lik taslayanlara vahiyden cevaplar bulunduğunu ve Tağutluğun çok çeşitlerinin olduğunu dile getirdi.

Halka OPTİMAR araştırma şirketi tarafından "Türkiye'nin İsrail politikasını nasıl buluyorsunuz?" sorusu yöneltildi. Cevaplar şu şekilde: %49,1 olumsuz, %32,4 olumlu, %18,5 cevap yok/fikri yok.

Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilerin Anayasa değişikliği ile ilgili tartışmalar konusundaki sorularını cevaplarken, "İlk dört maddenin değiştirilmesini teklif etmedik, edenlerle de işimiz olmaz" diye konuştu.

CIA Başkanı Brennan "kolay cevapların olmadığı bir zamanda birçok şeyi doğru yaptığını" savundu

İslam ve Hayat olarak, "cemaat"i sözlüye kaldırdık. İşte sözlü soruları, cevaplar ve verdiğimiz not...

Fatih Pala, üniversite öğrencilerine en çok etkilendikleri sureleri sordu. Bakın ne cevaplar aldı...

Bilim yaratılışın 'nasıl'ına dair bitmez tükenmez bir cevap arayışıdır. Bu nasıla verilecek cevap hiçbir zaman 'niçin yaratıldık' sorusunun cevabı değildir. Bilim belki 'nasıl'a dair cevaplar üretebilir ama 'niçin' gibi varoluşsal bir arayışın cevabını veremeyecektir. Bu durumda bizzat bilim çevrelerinin 'nasıl'dan yola çıkıp 'niçin'e dair soruları örtbas etmeleri, bir tür dini iddiada bulunuyorlar demektir.

Fikirlerine itibar ettiğimiz değerli yazarlarımıza, ilim ve fikir adamlarımıza, “Müslümanın tatili olur mu?” diye sorduk. Birbirinden farklı cevaplar aldık.

İktibas Dergisi'nin Ekim ayı sayısı güncel konularla ilgili yorumlar ve bunun yanında kavram, mekteuplara cevaplar, kültür-sanat yazıları ve perspektife dair yazıularla okuyucuyla buluştu.

Âkif'in şiirlerinden örnekler verilerek Yalçın Küçük'ün Akif'le ilgili basit ve art niyetli olduğu açık olan Kemalist iddialarına cevaplar veriliyor. Bununla birlikte kitapta Yalçın Küçük'ün laik Türk ulusçuluğuna karşı muhafazakâr milliyetçi bir söylem geliştirmiş Nurullah Çetin.

Baas rejiminin medya propagandasını çok iyi kullandığını ve insanlara salınan korkunun çok güçlü olduğuna şahit oluyoruz. “Ne zaman geri döneceksiniz?” sorusuna verilen cevaplar Suriye’nin geleceğini çok net anlatıyor. Beşşar Esat ailesi gitmeden asla! Biz o aileye nasıl güvenebiliriz ki, on bir yıldır tüm dünyayı kandırdı.

Basiret Dergisi mart sayısında bölgedeki halk isyanlarını yorumluyor. Soruşturma kapsamında sorulan sorulara Şükrü Hüseyinoğlu, Turan Kışlakçı, Hüseyin Alan ve Faruk Köse’nin cevaplar vermeye çalıştığı dergide ayrıca konu ile ilgili olarak Ahmed Kalkan ve Murat Özer’in de birer makalesi bulunuyor.
Makaleler
Hava Durumu