
"lahiyat" Arama Sonuçları

Allah (laik-demokratik olanı başta olmak üzere), İslam’dan başka bir din arayan hiç kimseden bunu kabul etmeyeceğini bildirmiştir (Âl-i İmran, 85) fakat galiba bazı ilahiyatçılar henüz dersin o kısmına gelmemişlerdir…

İktibas Dergisi’nin 547. sayısı bu ay iki ana konuyu yorumluyor. Birincisi, Gazze direnişinin İslam davası adına bize hatırlattıkları, ikincisi ise İslam ve Şeriat hakkında bir grup ilahiyatçı tarafından yayımlanan bildirinin her iki yönüyle değerlendirilmesi.

İktibas Dergisi bürosunda 17 Haziran Cumartesi günü, “Ahlak imandan bir cüz (mü)dür?” başlığını taşıyan bir konferans vermek üzere Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Koç konuk olacak.

İktibas Dergisi lokalinde bu hafta sonu düzenlenecek programda Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Toker konuk olacak.

İktibas Dergisi Youtube kanalında ayda bir şeklinde devam etmekte olan canlı yayınların yeni konuğu, inşallah Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İhsan Toker olacak.

İktibas Dergisi canlı yayınına konuk olan Ankara Üniversitesi İlahiyat fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Koç, ahlak konusunu işledi, ahlak-iman ilişkisine dikkat çekti.

Bir ilahiyat fakültesinin yaz okulu İslam Hukuku online sınavında İstanbul sözleşmesi ile ilgili bir soruda TBMM milletvekillerine “müçtehid” muamelesi yapılırken, sözleşmenin Meclis’te kabul edilmesi ise “icma” sayıldı.

Ali Rıza Demircan: İslâm’ı dışlayan egemen yasal düzenimiz ortada. Diyanet, Tarikatler, İlahiyatlar dilsiz şeytan olmuş. Baş tacı ettiğimiz laik düzene çıt yok. Ama devede kulak bile olmayan İstanbul Sözleşmesine karşıyız.

Mutluluk nedir? İslâm dini mutluluğa nasıl bakar? Psikoloji mutluluğa nasıl bakar? Din psikolojisi alanında çalışmalar yapan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Dr. Sevde Düzgüner ile mutluluk üzerine konuştuk.

ÇOMÜ TV’de yayınlanan programda ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın "Çanakkale ve Bursa’da genelev olarak kullanılan camiler var. Ahır olarak kullanılan camiler var" dedi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Venhar Kur'an Evi'nin misafir konuşmacısı İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Prof.Dr.Adnan Demircan idi.

İzmir 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin mezuniyet töreninde inançlarımız ve değerlerimizle dalga geçildi. Öğrenci velilerini de isyan ettiren törende vahim sahneler yaşandı. Vaiz, Vaize ve hoca adayı yetişkin kızlar ve erkekler sahnede dans ettirildi.

Ankara İlahiyat’ın tasavvuf anabilim dalında çalışan bir öğretim üyesi (Prof. Dr. Mustafa Aşkar) bir televizyon programında “Namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan hayvandır” dedi ve ortalık bir anda karıştı.

Venhar Cumartesi Seminerleri'nde bu hafta, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Prof.Dr.Zülfikar Durmuş vardı. Durmuş, 'Ahirete İman meselesini çözemediği sürece, Müslümanlar gün görmeyecektir!' dedi. Özellikle ahiret kelimesinin Kur'an'da ne tür ifadelerle geçtiğine değindikten sonra, bunlar arasında özellikle "Yevmü’l-Hasret: Pişmanlıkların Yaşanacağı Gün (Meryem 19/39)" kapsamında pişmanlıklar üzerinde durdu. Bu oturumun videosunu siz değerli kardeşlerimize sunuyoruz.

Venhar Cumartesi Seminerleri, bu hafta 19:00'da Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Zülfikar Durmuş'u konuk ediyor. Durmuş'un, 'Ahirette Pişmanlık Sahneleri' konusunu ele alarak, "Din Günü"nden önce kendimizi hesaba çekmemize yardımcı olacak bir oturum yapması bekleniyor. Rabbimiz'den ahiret günü pişmanlık duyacaklarımız konusunda bizlere basiret vermesini ve o pişmanlığı yaşatmamasını niyaz ederiz...

Bu haftadan itibaren 19:00'da başlayacağı bildirilen Cumartesi Seminerlerinde bu haftaki oturumun konuğu, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arş. Gör. Şahin Yetik. Yetik, inşaallah 'Musa (a.s.) Kıssasında Sözü Edilen Evler ve İşlevleri' hakkında bir sunum yapacak.

05 Aralık 2015 Cumartesi günü Venhar Kur'an Evi'nin Malatya İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden bir misafiri var idi; Doç.Dr. Abdurrahman ATEŞ... Ateş, özellikle Kur'an kavramlarının daha iyi anlaşılması üzerine yaptığı sunum ile katılımcılara anlalı bir akşam yaşattı.

İlkav’ın Alternatif Eğitim Konferansları eğitimci- ilahiyatçı Emrullah Ayan’ın vermiş olduğu “Kur’an’ı Okuma, Anlama ve Yaşama Mecburiyetimiz” konulu sunumu ile devam etti.

İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı–İLKAV olarak düzenlemiş olduğumuz ve konuşmacı olarak Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet OKUYAN’ın konuşmacı olarak katıldığı ’Kur’an’ın Hakkıyla Anlaşılıp Yaşanması ve Önündeki Engeller’ konulu konferans Altınpark, Anfa B salonunda büyük bir katılımla gerçekleştirildi.
Makaleler
Hava Durumu